חגיגה בשקית: 3 מתכונים לחג
לבשל לחג? זה קל! שלישיית מתכונים חגיגיים עם שקית קוקי: פרגיות ברוטב טריאקי, סלמון בעשבי תיבול וגם צלי בקר עם פטריות ובצלי שאלוט
פרגיות ברוטב טריאקי
מנה שילדים אוהבים, ובקלות ניתן לאמץ למטבח הביתי.
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
- כיסים עם אגוזים: פסח טבעוני
- יין על שולחני: 10 יינות מומלצים לחג
- כבד קצוץ, חרוסת וגם סלט: ארוחת החג של ניר צוק
המרכיבים:
8 פרגיות (700 גרם), ללא עצמות
1/4 כוס רוטב טריאקי
1/4 כוס קטשופ
2 כפות שמן שומשום - אפשר להחליף בשמן זית
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- מכניסים את הפרגיות לשקית "קוקי". מוסיפים טריאקי, קטשופ, שמן שומשום, מלח ופלפל.
- סוגרים את השקית בעזרת הסוגר המיועד, ומלפפים. מנערים היטב את השקית, עד לציפוי הפרגיות ברוטב (רצוי בשלב זה להשרות את השקית במקרר למשך שעתיים לפחות).
- מחוררים בשקית הקוקי 3-4 חורים קטנטנים בעזרת קיסם (רצוי קרוב לסוגר, כדי שלא יצאו נוזלים מהשקית בזמן האפייה), ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך שעה.
כל מתכוני פסח בערוץ האוכל
סלמון בעשבי תיבול
המרכיבים ל-4 מנות:
4 נתחי פילה סלמון (אפשר עם העור), במשקל 150-200 גרם כל אחד
מיץ טרי מלימון וחצי
4 כפות קורנית קצוצה
4 כפות רוזמרין קצוץ
4 כפות מרווה קצוצה
3-4 שיני שום, כתושות או חתוכות לפרוסות
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- מכניסים את נתחי הסלמון לשקית "קוקי". מוסיפים מיץ לימון, קורנית, רוזמרין, מרווה, שום, מלח ופלפל.
- סוגרים את השקית בעזרת הסוגר המיועד ומשקשקים היטב (רצוי בשלב זה להשרות את השקית במקרר למשך שעתיים לפחות).
- מחוררים בשקית 3-4 חורים קטנטנים בעזרת קיסם (רצוי קרוב לסוגר כדי שלא יצאו נוזלים מהשקית בזמן האפייה), ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות.
צלי בקר עם פטריות ובצלי שאלוט
מתכון צרפתי קלאסי.
המרכיבים:
1 ק"ג כתף בקר (או נתח אחר המתאים לבישול ארוך)
8-10 שיני שום קלופות שלמות
1/2 כוס חרדל גרגרים
4-5 ענפי רוזמרין
1 קופסה פטריות שמפיניון, חתוכות לפרוסות
10 בצלי שאלוט קלופים
מלח, פלפל
1/2 ליטר ציר ירקות
אופן ההכנה:
- מפזרים על נתח הבשר מלח ופלפל מכל צדדיו. נועצים את שיני השום בבשר במרווחים שווים כמה שניתן.
- מושחים את נתח הבשר בחרדל גרגרים ומצמידים לו ענפי רוזמרין.
- מכניסים את נתח הבשר לשקית "קוקי", מוסיפים את פרוסות הפטריות ובצלי השאלוט ויוצקים מעל את ציר הירקות.
- סוגרים היטב את השקית בעזרת הסוגר המיועד ומלפפים. מניחים בתבנית ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות. מדי פעם מטלטלים את השקית, כדי שהנוזלים יגיעו לכל חלקי הבשר.
- מנערים קלות את השקית ומחוררים בקיסם 3-4 חורים קטנטנים (רצוי קרוב לסוגר, כדי שלא יצאו נוזלים מהשקית בזמן האפייה).
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ל-15 דקות. לאחר רבע שעה מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ומבשלים כשעה וחצי נוספות. מומלץ להפוך את נתח הבשר אחרי כשעה (ולהיזהר מהאדים הנפלטים מחורי השקית).
פרגיות ברוטב טריאקי
צילום: לירון אלמוג
מומלצים