שתף קטע נבחר
 

חגיגה בשקית: 3 מתכונים לחג

לבשל לחג? זה קל! שלישיית מתכונים חגיגיים עם שקית קוקי: פרגיות ברוטב טריאקי, סלמון בעשבי תיבול וגם צלי בקר עם פטריות ובצלי שאלוט

פרגיות ברוטב טריאקי

מנה שילדים אוהבים, ובקלות ניתן לאמץ למטבח הביתי.  

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

המרכיבים:

8 פרגיות (700 גרם), ללא עצמות

1/4 כוס רוטב טריאקי

1/4 כוס קטשופ

2 כפות שמן שומשום - אפשר להחליף בשמן זית

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את הפרגיות לשקית "קוקי". מוסיפים טריאקי, קטשופ, שמן שומשום, מלח ופלפל.
  2. סוגרים את השקית בעזרת הסוגר המיועד, ומלפפים. מנערים היטב את השקית, עד לציפוי הפרגיות ברוטב (רצוי בשלב זה להשרות את השקית במקרר למשך שעתיים לפחות).
  3. מחוררים בשקית הקוקי 3-4 חורים קטנטנים בעזרת קיסם (רצוי קרוב לסוגר, כדי שלא יצאו נוזלים מהשקית בזמן האפייה), ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך שעה.

 

כל מתכוני פסח בערוץ האוכל

 

 (צילום: לירון אלמוג)
(צילום: לירון אלמוג)

 

סלמון בעשבי תיבול

 

המרכיבים ל-4 מנות:

4 נתחי פילה סלמון (אפשר עם העור), במשקל 150-200 גרם כל אחד

מיץ טרי מלימון וחצי

4 כפות קורנית קצוצה

4 כפות רוזמרין קצוץ

4 כפות מרווה קצוצה

3-4 שיני שום, כתושות או חתוכות לפרוסות

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את נתחי הסלמון לשקית "קוקי". מוסיפים מיץ לימון, קורנית, רוזמרין, מרווה, שום, מלח ופלפל.
  2. סוגרים את השקית בעזרת הסוגר המיועד ומשקשקים היטב (רצוי בשלב זה להשרות את השקית במקרר למשך שעתיים לפחות).
  3. מחוררים בשקית 3-4 חורים קטנטנים בעזרת קיסם (רצוי קרוב לסוגר כדי שלא יצאו נוזלים מהשקית בזמן האפייה), ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות.

 

 (צילום: לירון אלמוג)
(צילום: לירון אלמוג)

 

צלי בקר עם פטריות ובצלי שאלוט

מתכון צרפתי קלאסי.

 

המרכיבים:

1 ק"ג כתף בקר (או נתח אחר המתאים לבישול ארוך)

8-10 שיני שום קלופות שלמות

1/2 כוס חרדל גרגרים

4-5 ענפי רוזמרין

1 קופסה פטריות שמפיניון, חתוכות לפרוסות

10 בצלי שאלוט קלופים

מלח, פלפל

1/2 ליטר ציר ירקות

 

אופן ההכנה:

  1. מפזרים על נתח הבשר מלח ופלפל מכל צדדיו. נועצים את שיני השום בבשר במרווחים שווים כמה שניתן.
  2. מושחים את נתח הבשר בחרדל גרגרים ומצמידים לו ענפי רוזמרין.
  3. מכניסים את נתח הבשר לשקית "קוקי", מוסיפים את פרוסות הפטריות ובצלי השאלוט ויוצקים מעל את ציר הירקות.
  4. סוגרים היטב את השקית בעזרת הסוגר המיועד ומלפפים. מניחים בתבנית ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות. מדי פעם מטלטלים את השקית, כדי שהנוזלים יגיעו לכל חלקי הבשר.
  5. מנערים קלות את השקית ומחוררים בקיסם 3-4 חורים קטנטנים (רצוי קרוב לסוגר, כדי שלא יצאו נוזלים מהשקית בזמן האפייה).
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ל-15 דקות. לאחר רבע שעה מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ומבשלים כשעה וחצי נוספות. מומלץ להפוך את נתח הבשר אחרי כשעה (ולהיזהר מהאדים הנפלטים מחורי השקית).


 (צילום: לירון אלמוג)
(צילום: לירון אלמוג)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לירון אלמוג
פרגיות ברוטב טריאקי
צילום: לירון אלמוג
מומלצים