שתף קטע נבחר

 

עיטור הנשיא למרקל: ניצבת מול האנטישמיות

פרס העניק לקנצלרית את העיטור הגבוה ביותר של מדינת ישראל. "גרמניה בהנהגתך אינה שוכחת ואינה מנסה להשכיח את השואה". מרקל: "ביטחון ישראל בטווח הארוך יכול להתקיים רק בעת שלום". מרקל נועדה גם עם יו"ר האופוזיציה הרצוג שאמר: "הישראלים תומכים בהיפרדות מהפלסטינים"

בשיאו של ביקור מדיני וכלכלי עמוס, קיבלה היום (ג') קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל את עיטור הנשיא מידיו של שמעון פרס. בנאומו פנה פרס למרקל ואמר "גרמניה, תחת הנהגתך, אינה שוכחת ואינה מנסה להשכיח את העבר הקשה. את השואה. אינה פוסקת מלהניח לבנים חדשות על בניינו של עתיד חדש. את ניצבת בעוז מול כל תופעה של אנטישמיות".  ynet העביר את הטקס בשידור חי

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו  

 

הענק עיטור הנשיא לקנצלרית גרמניה    (צילום: בית הנשיא)

הענק עיטור הנשיא לקנצלרית גרמניה    (צילום: בית הנשיא)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הנשיא הוסיף והזכיר כי מרקל התייצבה מול האיום האיראני כשאמרה כי נשק גרעיני בידיו של מכחיש שואה ששולל את זכותה של ישראל להתקיים הוא דבר שאינו מקובל. לאחר מכן התייחס למו"מ המדיני. "אני יודע שאת עוקבת מקרוב ותומכת בהתמדה בתהליך השלום בינינו לבין הפלסטינים", אמר פרס. "את מאמינה, ואנחנו מאמינים, שאין תחליף לשלום ושאסור שייכשל. מזכיר המדינה האמריקני, ג'ון קרי, מנהל עכשיו את המו"מ שהתחדש בינינו לבין הפלסטינים. אסור שתהליך זה ייעצר, ולתמיכתך בו יש חשיבות רבה".

 

פרס הוסיף ואמר כי "כדי לקדם את השגת השלום, הציע האיחוד האירופאי רעיון מעניין האומר - שעם סיום המו"מ יוצע סטטוס מיוחד לישראל ולפלסטינים, במסגרת האיחוד האירופאי. ייתכן וְרעיון זה עשוי גם הוא לתרום להשגת שלום, כפי שתרם להבראת המצב בבלקן. האיחוד האירופאי אינו מבטל את מדינות הלאום. הוא בונה ביניהן גשרים מדעיים וחברתיים".

הנשיא פרס והקנצלרית מרקל     (צילום: יוסף אבי, יאיר אנגל, לע"מ) (צילום: יוסף אבי, יאיר אנגל, לע
הנשיא פרס והקנצלרית מרקל (צילום: יוסף אבי, יאיר אנגל, לע"מ)
 

ח"כ הרצוג והקנצלרית מרקל, היום (צילום: שלומי אמסלם) (צילום: שלומי אמסלם)
ח"כ הרצוג והקנצלרית מרקל, היום(צילום: שלומי אמסלם)

בנאומה התייחסה קנצלרית גרמניה למו"מ המדיני ואמרה כי ביטחונה של ישראל בטווח הארוך יכול להתקיים רק בעת שלום עם שכנותיה הערביות. "אין ספק שתהיה זו דרך ארוכה מלאת מהמורות. שני הצדדים יצטרכו לבצע ויתורים כואבים", הוסיפה מרקל שהביעה תמיכה בפתרון שתי המדינות והתנגדות לצעדים חד-צדדיים. "אנחנו חושבים שגם מבחינת ההתנחלויות צריכים לעשות שינוי, כדי שלא להעמיד בסימן שאלה את המדינה הפלסטינית העתידית", הדגישה מרקל.

 

על הנושא האיראני אמרה כי טהרן לא תתחמש בגרעין. "אסור שתהיה סכנה לישראל", אמר המנהיגה הגרמנית. "יש לנו הזדמנות דיפלומטית לפעול, אבל עלינו לבחון את הדברים כדי לבדוק שאיראן תעמוד בהתחייבויותיה".

 

שגריר ישראל לשעבר בגרמניה על ביקור מרקל    (צילום: ניצן דרור, חגי דקל ועפר מאיר)

שגריר ישראל לשעבר בגרמניה על ביקור מרקל    (צילום: ניצן דרור, חגי דקל ועפר מאיר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מרקל נועדה היום גם עם יו"ר האופוזיציה יצחק (בוז'י) הרצוג. "אזרחי ישראל תומכים בהיפרדות מהפלסטינים ומוכנים ללכת לצעדים מרחיקי לכת", אמר הרצוג. "יחד עם זאת, כל הסדר מדיני יהיה חייב להיות מבוסס על הסדרי ביטחון מנוקשים ואחראיים". יו"ר מפלגת העבודה הודה לקנצלרית על עמדתה האיתנה כנגד כל סוג של חרם על ישראל וכן על עמדתה בנושא האיראני.
 
מרקל נחתה אמש בישראל בראש משלחת שרים גרמנית נרחבת. זמן קצר לאחר מכן קיימה מסיבת עיתונאים ראשונה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ובה אמרה כי השניים עתידים לשוחח "על ציון של חמישה עשורים ליחסים הדיפלומטיים בין גרמניה לישראל ועל המאמץ שגרמניה עושה לשמור על ביטחון עתידה של ישראל. הדרך להבטיח את עתידה היא פתרון שתי המדינות לשני עמים, מדינה ישראלית ולצדה מדינה פלסטינית". 

 

במסיבת העיתונאים אמר נתניהו כי הוא "לומד מהגרמנים הרבה מאוד על התייעלות בצמרת הממשל. אני מושיט יד לכם ולכל הדור שלכם". ראש הממשלה הוסיף כי "אנו מחפשים משהו שישנה את עולמנו, להביא למזרח התיכון יציבות, שלום בינינו לבין שכנינו הפלסטיניים".

 

לדבריו, "יש גורמים באירופה הקוראים לחרם על ישראל. מותר לבקר את ישראל אבל קשה שלא להבחין שהקוראים לחרם עליה לא קוראים לחרם על שום מדינה אחרת. הם קוראים לחרם על ישראל ומאשימים רק את המדינה היהודית. הם מוציאים אותה מן הכלל. החרמות הללו מסיגים את השלום".

 

מוקדם יותר היום אירחה מרקל במשך כשעה וחצי בחדרה במלון המלך דוד בירושלים קבוצה של חמישה ישראלים, בהם ראש מועצת שער הנגב אלון שוסטר, רגב קונטס מראשי המחאה החברתית, העיתונאי ד"ר יועז הנדל ונציגת קולך, ארגון נשים פמיניסטי אורתודוקסי. השיחה עסקה, בין היתר, בסוגיית החרם על ישראל, ההכרה במדינת ישראל כמדינה יהודית והפעולות האנטי ישראליות של ארגוני זכויות אדם שונים.

 

כמו כן, נועדה מרקל עם שלושה ניצולי שואה ועם יו"ר הקרן לרווחה לנפגעי השואה בישראל אבי דיכטר. הפגישה נקבעה במטרה למצוא דרך לסייע לניצולי שואה שאינם עונים לקריטריונים שמוכתבים על ידי משרד האוצר או על ידי ועידת התביעות או החברה להשבת נכסים. בתום הפגישה נמסר מהקרן כי מרקל הביעה נכונות לבחון מתווה לסיוע לאותם ניצולי שואה. בפגישה נקבע כי בעוד כשבועיים תתקיים פגישת ההמשך של הנהלת הקרן עם שגריר גרמניה בישראל.

 

Read this article in English

 

בהכנת הידיעה השתתף עומרי אפרים
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסף אבי, יאיר אנגל, לע"מ
הקנצלרית מרקל והנשיא פרס
צילום: יוסף אבי, יאיר אנגל, לע"מ
מומלצים