המסחר בבורסה בתל-אביב ננעל ביציבות
טבע עלתה ב-2% במחזור הגבוה בבורסה, הבנקים איבדו 0.3% ומדד הביומד ירד ב-1.2%. קומפיוג'ן צנחה ב-13% אחרי שהשלימה תמחור המניה בוול סטריט. אופקו עלתה ב-4.2%, טאואר טיפסה ב-4.6% אחרי המלצה חיובית. מחזור המסחר הסתכם ב-783 מיליון שקל
המסחר בבורסה לניירות ערך בתל אביב ננעל היום (א') ביציבות במדדים המובילים על רקע המגמה המעורבת בוול סטריט ביום שישי.
מדדי מניות
מדד תל-אביב 25 עלה ב-0.02% ל-1,350.89 נקודות. מדד תל-אביב 100 ננעל ללא שינוי ברמה של 1,256.54 נקודות.
מדד הנדל"ן עלה ב-0.26% ל-390.21 נקודות. מדד הבנקים ירד ב-0.27% ל-1,264.96 נקודות.
ברקע המסחר
"המשך העליות בשווקים הגלובאליים וסביבת הריבית הנמוכה בארץ ממשיכים להוות קטליזאטור לשוק בת"א. אנו מעריכים כי כל עוד לא נראה שינוי חד מכיוון ארה"ב, אירופה או סין, המגמה החיובית תשמר", אומר רנן כהן-אורגד, מנכ"ל לידר הנפקות. מלידר הנפקות מדווחים היום כי מסיכום נתוני חודש פברואר 2014 בשוק גיוסי החוב וההון ניתן ללמוד כי שוק המניות מתחיל להפגין ניצני התעוררות לצד המשך הגיוסים בשוק החוב. בשוק גיוסי החוב במהלך חודש פברואר 2014 גויס גויסו כ-2.3 מיליארד שקל - בדומה לחודש פברואר אשתקד. "במהלך שני החודשים פברואר 2013 ופברואר 2014 לא בוצעו גיוסים של בנקים ולא של חברות ממשלתיות כך שכל הסכום שגויס הינו קונצרני נטו", אומרים בלידר.
אורי גרינפלד, הכלכלן הראשי בפסגות, אינו מודאג מהמצב באוקראינה: "מבחינת הכלכלה העולמית אוקראינה אינה משמעותית. לכן כל עוד האירועים לא מדרדרים לכדי מלחמה ומעורבות של ארה"ב ו/או מדינות במערב אירופה, ההשפעה על השווקים היא חלשה וקצרת טווח (בהתאם, הפלישה של רוסיה לא הפריעה ל-S&P 500 לשבור שיא חדש). גם בשוק הגז אין פה דרמות גדולות. אוקראינה היא ספקית גז משמעותית באירופה ועצירה של הגז הזורם ממנה תוביל כנראה לעלייה בביקוש לגז ממקורות אחרים. המשמעות היא שבאירופה מחירי הגז עשויים לעלות אך כיוון שבשל קשיי השינוע של הגז אין מחיר "עולמי" לגז טבעי, לא צפויה השפעה מהותית על ארה"ב או על ישראל.
עם פתיחת חודש המסחר השלישי של 2014 - אלה הן 5 מניות ת"א 100 עם התשואה הגבוהה מתחילת השנה: סיליקום, כלל ביוטכונלוגיה (38%), טאואר (34%), קומפיוג'ן (32%), מזור (30%). מניות ת"א 100 עם התשואה השלילית הגבוהה ביותר: בי קומיוניקיישנס (תשואה שלילית של 14.5%), לייבפרסון, בזן ואלקטרה צריכה (9%), אסם וסלקום (8.5% כל אחת).
במדד ת"א 25, שלוש המובילות בתשואה חיובית: טבע (25%), אחריה בפער גדול אופקו (11%) ופריגו (7%). שלוש השליליות: אסם וסלקום (8.5%) ושטראוס (6%).
מניות במרכז
טבע בלטה מעל כולן עם מחזור מסחר של 68.4 מיליון שקל - הגבוה בבורסה. מניית קומפיוג'ן ריכזה מחזור של 29.2 מיליון שקל - פי 17 ממחזור המסחר הממוצע.
רוני נפתלי, בעל השליטה במי עדן, הגיש הצעת רכש מלאה ל-58% ממניות החברה שלא בבעלותו בתמורה ל-65.2 מיליון שקל. מדובר בהצעת הרכש השנייה של נפתלי בתקופה האחרונה לאחר שבדצמבר האחרון הציע לרכוש את מניות החברה שלא בבעלותו בתמורה ל-57.7 מיליון שקל.
כל חמשת הבנקים הגדולים נסחרו בירידות, בהובלת פועלים ולאומי. טבע עם המחזור הגבוה בבורסה, של 58 מיליון שקל, קומפיוג'ן אחריה עם מחזור של 26 מיליון שקל.
מידרוג מודיעה היום כי לאור האישור הסופי של הסדר החוב באלביט הדמיה, מסתיים דירוג החברה. הדירוג האחרון של אג"ח אלביט הדמיה בטרם הפסקת הדירוג היה Ca באופק שלילי.
טבע סגרה בסוף החודש תשואה של 25% מתחילת השנה והיום היא מגיעה לרמת שיא של שלוש שנים.
נובה קיבלה המלצת קניה מבית השקעות סינגולר, עם מחיר יעד של 14 דולר למניה. בבית ההשקעות מעלים את תחזית המכירות לשנת 2014 מ-125.5 מיליון דולר, ל-131.3 מיליון דולר ורווח למניה בטווח של 82-84 סנט.
וואן טכנולוגיות דיווחה כי החברה הבת וואן שירותי תוכנה זכתה במכרז לרכישת 51% ממניות היסוד של החברה לאוטומציה במינהל השלטון המקומי מאת מרכז השלטון המקומי ("מש"מ"). וואן תשלם עבור המניות 12 מיליון שקל, והתחייבה בנוסף להעמיד לחברה לאוטמציה מימון של עד 5 מיליון שקל.
כלכלני צ'רדן קפיטל מאמינים כי המיזם המשותף לטאואר עם פנסוניק ביחד עם החוזה שהחברה עתידה לחתום עם ממשלת הודו מבססים את מעמדה של טאואר-ג'אז כחברת האנלוג המובילה בתעשייה. "עם חזרתה של החברה לנתיב השגת רווח על בסיס GAAP והכנסות של מיליארד דולר אנו מעודדים את המשקיעים להזרים כסף חדש לחברה" אומרים הכלכלנים".
בצ'רדן חוזרים על המלצת קנייה לחברה ומעלים את מחיר היעד ל-15 דולר - גבוה ב-95% ממחיר נעילת המניה ביום שישי בוול סטריט.
ביו לייט מדווחת כי החברה הבת איי אופטימה כי התקבל אישור מנהל המזון והתרופות הסיני למערכת ה -IOPtiMate שפותחה על ידה, המאפשרת לבצע ניתוח לטיפול בגלאוקומה ללא חדירה אל החלק הפנימי של העין. האישור מאפשר לאיי אופטימה לפעול לשיווק ומכירות של המערכת בסין.
המשביר 365 דיווחה כי החברה הבת המשביר בתי כלבו השלימה את רכישת מניות המיעוט של החברה הבת ניו פארם.
חברה בת של מישורים, יחד עם שותפתה של החברה הבת בנכסים שונים בארה"ב, התקשרה בהסכם לרכישת מרכז מסחרי מניב (בחלוקה של 65% לחברה הבת) בעיר Greensboro שבצפון קרולינה. שטח הנכס 14 אלף מ"ר בנוי על שטח של 46.5 אלף מ"ר קרקע. הנכס נרכש תמורת 7.1 מיליון דולר. ה-NOI של הנכס, נכון למועד הרכישה, עומד על כ-767 אלף דולר בשנה ושיעור התפוסה בנכס, נכון למועד הרכישה, עמד על כ-76%.
דירקטוריון די פארם שבשליטת כלל ביוטכנולוגיה החליט החליט לשנות את מתווה גיוס ההון מהציבור: החברה מוותרת על הגיוס באמצעות מכירת מניות ואופציות ובמקום זאת תבצע הנפקת זכויות לרכישת מניות החברה. בעלת השליטה כלל ביוטכנולוגיה מתכוונת השתתף בהנפקת הזכויות כאמור לפחות בשיעור חלקה היחסי בהחזקות די פארם. על פי הדיווח של די פארם מהבוקר, מבנה הנפקת הזכויות ותנאיה עוד לא הוחלטו.
סיאסאט והיספאסט מובילות במירוץ לרכישת חלל תקשורת. "כלכליסט" נודע כי שתי החברות הבינלאומיות הגישו הצעות שגבוהות מעט מ-1.5 מיליארד שקל לרכישת חלל, במסגרת השלב השני והמחייב של המכרז שמקיימת החברה למכירתה. אסיאסאט היא חברת לוויינים גדולה מהונג קונג הנשלטת בידי זרוע ההשקעות של סיטיגרופ (35%) וג'נרל אלקטריק (34%), הנסחרת בהונג-קונג ואשר לה שבעה לווינים, ארבעה שוגרו כבר ושלושה בתכנון. על פי הערכות, בעל השליטה שאול אלוביץ' עוניין למכור את חלל תקשורת לפי שווי של 2 מיליארד שקל, כפול מהשווי שלפיו החברה נסחרה בבורסת תל אביב.
קומפיוג'ן חוזרת עם פער ארביטראז' שלילי של 15.8% לאחר שצנחה ב-20.1% במסחר של יום שישי בניו יורק. זאת על רקע השלמת גיוס של של 63 מיליון דולר בהנפקה משנית בנאסד"ק, במחיר של 10.5 דולר למניה - דיסקאונט של 26% על מחירה בפתיחת המסחר בשישי בנאסד"ק.
עוד חוזרות עם פער ארביטראז' בולט: אופקו עם פער חיובי של 5.6%, טאואר עם פער חיובי של 5.9%, סקיילקס עם פער חיובי של 8.5%, טבע עם פער חיובי של 2.8%, איזיצ'יפ עם פער שלילי של 3.8%, מג'יק עם פער שלילי של 10.9%.