עם הפמליה של אייל גולן: "כמו משפחה, אבל עם דיסטנס"
את השעות שלפני הופעתו מעביר אייל גולן בחדרו עם החברה. מחוץ לדלת, מסתובבים אנשי הפמליה של הזמר, זו שהצמיחה מתוכה פרשה שרק לפני כמה חודשים הסעירה מדינה שלמה, אך גם כוללת את האנשים עליהם הוא סומך, עדיין, בעיניים עצומות. הצטרפנו אליהם לערב אחד מאחורי הקלעים
כארבעים איש מונה הפמליה של אייל גולן, זו שמלווה אותו בשבת האחרונה לבאר שבע - ולמעשה לכל הופעה גדולה. "אנחנו כמו משפחה", אומר אחד מאנשיו. אותה "משפחה", כזכור, היא זו שמתוכה צמחה פרשת "משחקי חברה" - הפרשה שלמרות סגירת התיק נגד גולן עצמו, עדיין מהדהדת ברקע. שניים מחברי פמלייתו הקבועה של הזמר - אביו דני ביטון, ונהג בחברת "ליאם הפקות" - עוד ממתינים לכתבי אישום.
אווירה משפחתית באמת יש מאחורי הקלעים. "יש צחוקים ויש חברויות", מספרים שם. אבל עם גולן, מתברר, יש גם דיסטנס: "כשהוא מגיע, הוא אומר שלום ונכנס לחדר שלו. מאותו רגע אנחנו לא שומעים ממנו עד תחילת המופע".
וכך זה עובד. גולן מגיע למקום 20 דקות אחרי השעה שבע. מחליף כמה נשיקות עם עובדים נבחרים, ונכנס לחדרו כשהוא מלווה בחברתו החדשה-ישנה רוסלנה. בלי יותר מדי חיבוקים ובלי דיבורים. הפעם הבאה שנראה אותו מחוץ לחדר הזה תהיה כשיעשה את דרכו לבמה.
על הפרשה ההיא אף אחד לא מדבר. הם מבחינתם הספיקו לשכוח, או לפחות מנסים לשכנע את עצמם בכך שהצל הכבד שהותירה כבר התפוגג. "בימי השיא של הפרשה, אף אחד לא העז להוציא הגה על הנושא", אומר אחד העובדים. "ברגע שמישהו היה אומר משהו בכיוון, אייל היה בולם את זה. הוא ידע שהוא חף מפשע מהרגע הראשון ולא אהב לדבר על זה".
אבל בשיחות סגורות, מספרים כמה מהם, הזמר הודה שהוא פגוע. "בשגרה שלו אייל עטוף באהבה בלתי נתפסת - אבל אחרי שהכל התפוצץ, אנשים השתתקו ונעלמו", הם אומרים. "הוא נפגע מהרבה מאוד אנשים שלא הגנו עליו. זאת אחת הסיבות לכך שהחליט לחזור לרוסלנה - היא היתה שם בשבילו, והוא כל הזמן אמר: 'עכשיו הבנתי מי החברים האמיתיים שלי'. ככה אייל, ברגע שמישהו טוב אליו - הוא יוקיר לו תודה לנצח".
בזמן הפרשה האווירה לא השתנתה? עדיין הרגשתם כמו משפחה?
"משפחה היא משפחה, גם ברגעים הטובים וגם ברגעים הקשים. איזו מין משפחה מפסיקה להתקיים ברגעי השפל?".
"לא אוהב להחליף אנשים"
ביקורת רבה הופנתה כלפי גולן בנוגע לבחירת האנשים שסביבו. אנשים טענו שגם אם הוא עצמו לא היה אשם בדבר, העובדה שנגע כזה חדר לכאורה לפמלייתו מעידה על כשל ניהולי ואישי של הזמר. אז מיהם בעצם אותם אנשים שמקיפים אותו, ועד כמה הזמר מעורב בבחירתם?
"אייל לא אוהב להחליף את האנשים שלו, הוא אוהב אותם קרובים אליו, כדי שיוכל לסמוך עליהם", מספרים בפמליה. וזו אכן כוללת אנשים רבים שמלווים את גולן כבר תקופה ארוכה - חלקם כבר יותר מעשור. אחד הנהגים למשל, קטוע רגל, עובד איתו כבר 11 שנה. הוא מכיר את גולן עוד מילדותו, כשגר עם אמו רונית ברחובות. דדי חנדלי, מנהל ההופעה של גולן, עובד איתו גם הוא כבר יותר מעשור. חיים המאבטח, צמוד לגולן כבר יותר מחמש שנים. וישנה גם אחותו למחצה, מאיה גולן, שהצטרפה רק בשנה האחרונה - אבל מנהלת את העניינים מסביב.
והוא סומך עליהם בעיניים עצומות. לפעמים, אולי שלא בצדק - כמו החשדות שנקשרו בשמותיהם של אביו וצחי אסולין. יכול להיות שזה מתקיים גם אחרי שנכווה: כך קורה שאחד מהנגנים מכניס את חברו אל מתחם ההופעה, מאחורי הקלעים - ושיחה אחת שלהם, בוטה ובעייתית, יכולה בקלות לגרור כותרות מטרידות. גולן, סביר להניח, יהיה זה שיספוג את הריקושטים.
אבל, כאמור, גולן לא שם בשביל לראות את זה. הוא סגור בחדרו עם רודינה. אחת לכמה זמן נכנס לשם מישהו ממקורביו, ויוצא עם שלל של וודקה רד-בול - "המשקה היחיד שהוא שותה לפני, בזמן ואחרי ההופעה", מספרים סביבו.
גם למסיבות הקריוקי שלו בסופי השבוע - אלו, אגב, רשמו קאמבק מאז נסגר התיק נגדו - רוב אנשי הפמליה כלל לא מוזמנים. רק יחידי סגולה מאלו שמלווים אותו מקבלים הזמנה. עוד עדות לדיסטנס שנשמר כאן בקפידה. "כולם יודעים שהוא הבוס", אומרים אנשיו.
התנהלות זו של גולן, הם אומרים, לא נולדה רק בעקבות הפרשה: "הוא אף פעם לא אהב את זה שמתקרבים אליו לפני הופעות". גם אחד הנהגים, שביקש להיכנס עם שכנתו לחדרו של הזמר טרם ההופעה, נתקל בסירוב מצד המאבטח. כשגולן יצא מהחדר הוא חלף על פני אותה שכנה, אך תוך זמן קצר חזר והתחבק איתה.
"בואו ניתן למוזיקה לדבר"
מאז התפוצצות הפרשה, גולן נראה בהופעותיו מעט חיוור וכבוי. בפעם האחרונה ראיתי אותו בפסטיבל הנשים באילת, לפני מספר שבועות. הוא נראה אז מבוהל וחבוט, אדם שרק רוצה לברוח. בהופעה שנערכה בסוף השבוע בבאר שבע, נראה שהצבע חזר לפניו. הוא התלוצץ עם הקהל והרבה לדבר בזמן ההופעה. "כולם יודעים שעברתי ואני עובר ימים לא קלים", אמר גולן, במה שהפך לנאום הקבוע שלו בחודשים האחרונים, "אני משתדל לקרוא את כל מה שכתבתם וכותבים - תודה רבה".
והוא מרחיב בשיחה עם הקהל המקומי: "האולם פה יפה, שיחקו אותה. בכלל באר שבע מתפתחת. מקום שני בליגת העל, היום ניצחו את מכבי פתח תקווה. הכל פה מתפתח, ישנתי בעיר שלשום, היה אחלה. לא צריך להתלהב, המלון לא משהו. אבל יצאנו למרכז ביג, יש שם הכל. אני מאוד אוהב את הדרום".
הקהל, שמונה כ-3,000 איש, מקבל אותו בחום ובקריאות "הוא גדול". גולן מצידו ממשיך בדיאלוג איתם: "כולם להרים טלפונים - זאת התאורה היחידה שתהיה בשיר הבא". האווירה האינטימית והשמחה נשמרת כשהוא מתחיל להתבדח: "רוסלנה, גם את. שמעתי שגם אליניב ברדה (כדורגלן הפועל באר שבע - ר.ב.) פה, אז גם אתה תרים את הטלפון. גם ככה אלונה ברקת (הבעלים של הקבוצה) משלמת".
וכל הזמן הזה, אחותו מאיה מתזזת ודואגת ששום דבר לא יחסר, וגם מעדכנת בסמסים את מנהלו האישי בני פרץ, האיש שאחראי על כל החבורה הזו. הוא נעדר מההופעה
בגלל מות אביו. אפילו בהעדרו הוא זוכה לשיר שמוקדש לו על הבמה: "האיש שליווה אותי בתקופה הקשה ולא עזב", אומר אייל. בסיום ההופעה, אחותו של הזמר זוכה גם היא לתודה - וכך גם כל שאר חברי הצוות.
בשירו האחרון, שסגר הופעה בת שעתיים, גולן אותת לנגניו להפסיק לנגן וסימן לקהל לשיר. וכך, במשך דקות ארוכות הוא מנצח על אלפי האנשים ששרים את "כשאת איתו", מבלי להוציא מילה. הרגעים הללו ממחישים אולי יותר מכל דבר אחר שלמרות הנזק שספג, גולן מתכוון לצלוח את המכשול של פרשת "משחקי חברה" - ויש לו קהל נאמן שיעזור לו לעשות את זה. "המוזיקה איתנו גם ברגעים הטובים והקשים, בואו ניתן לה לדבר", הוא מסכם.