לפני שמסתלק: 4 מתכוני סלק
עכשיו הם הכי זולים, מתוקים ועסיסיים: אורלי פלאי ברונשטיין עושה פלאים מסלק ומכינה רביעיית מתכונים - סלט מוקפץ עם יוגורט ונענע, סלק חי ביין מצומצם, צ'יפס סלק אפויים וגם סלט מהודר של סלק וקלמנטינות עם פיסטוקים וגבינת גרוייר
סלק מוקפץ עם יוגורט ונענע
מתוך הבלוג של השף קובי מזרחי.
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
- צ'יפס פריזאי: פריט, סיפור אהבה וגם מתכון מי מתעסק עם בורי?! קציצות דגים
- כמו אנטרקוט לשוקולדה: מנגל כהלכתו
המרכיבים:
שמן זית
2 שיני שום, קצוצות גס
1 סלק, חתוך לקוביות קטנות
מלח ופלפל
אורגנו - לפי הטעם
טימין - לפי הטעם
1 גביע יוגורט, בטמפרטורת החדר
מעט עלי נענע קצוצים
אופן ההכנה:
- מחממים מחבת עם שמן זית, ומקפיצים בה את שיני השום הקצוצות ואת קוביות הסלק.
- מתבלים במלח ופלפל, אורגנו וטימין ומקפיצים 4-3 דקות.
- מכינים את היוגורט: מכניסים לגביע היוגורט את עלי הנענע הקצוצים ומערבבים.
- עורמים סלק מעל היוגורט, מקשטים עם קצת נענע ומגישים.
סלק חי ביין מצומצם
מתכון של השף יוסי אלעד, שהתפרסם בבלוג “חיים בכרם” של חיה וזאב סמילנסקי.
המרכיבים:
4 סלקים יפים
1/2 בקבוק יין אדום טוב (מרלו מישר עושה את העבודה בהצטיינות)
2 כפות סוכר שטוחות
פלפל אנגלי
2-3 עלי דפנה
שמן שומשום
אופן ההכנה:
- מצמצמים את היין לחצי יחד עם סוכר, פלפל אנגלי ועלי דפנה.
- קולפים את הסלק ופורסים אותו דק-דק (אפשר להשתמש במנדולינה). משרים את הסלק ביין המצומצם למשך לילה.
- לפני ההגשה מוסיפים 3 טיפות שמן שומשום אמיתי (עכשיו תקשיבו לי טוב! יותר טוב לוותר על כל העסק מאשר לנסות בלי שמן שומשום, או למשל לעגל פינות ולהשתמש באיזה יין 3 במאה).
צ'יפס סלק אפויים
תפוצ’יפס של סלק, שיוצאים פריכים ומתקתקים בזכות השהות הארוכה בתנור.
קיצור דרך: אפשר להשתמש בסלק מוכן לאכילה שנמכר בוואקום. אישית אני מעדיפה את הטרי.
המרכיבים ל-4 מנות:
4 סלקים בגודל אחיד, פרוסים דק
שמן זית
להגשה:
מלח גס
ציוד חובה: תרסיס שמן ומנדולינה
אופן ההכנה:
- פורסים דק את הסלקים, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מרססים שמן זית בעזרת בקבוק מתיז.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-140 מעלות כ-6 שעות או עד שהעלעלים יבשים ופריכים. ממליחים ומגישים.
סלט סלק וקלמנטינות עם פיסטוקים וגבינת גרוייר
ססגוניות - זה שם המשחק
קיצור דרך: ניתן לצלות את הסלקים לילה מראש ולשמור במקרר.
המרכיבים ל-4 מנות:
4 סלקים בגודל אחיד4 קלמנטינות
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
2 כפות פיסטוקים, קצוצים גס
50 גרם גבינה גרוייר מגוררת
לרוטב:
4 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי או אגוזים
1 כף דבש
1 כפית חרדל דיז’ון גרגרים
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- צולים את הסלקים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה או עד שהם רכים. מצננים.
- מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת עד ליצירת מרקם אחיד.
- מקלפים את הקלמנטינות ומפלטים או פורסים לרוחב. מסדרים בצלחת בין פרוסות סלק.
- לפני ההגשה מזלפים רוטב, מפזרים בצל ירוק, פיסטוקים וגרוייר ומגישים.
המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן". עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון