שתף קטע נבחר

בהלת השפעת: 1,500% זינוק במתחסנים

במכבי מדווחים על עלייה של 1,500% במספר המתחסנים. בכללית חל זינוק של 2,000%. מקרי התחלואה הרבים בשבוע האחרון הפחידו את הישראלים, שנוהרים למרפאות ומקבלים את החיסון, רגע לפני שהקיץ כבר פה

זינוק עצום במספר המתחסנים נגד שפעת. בעקבות הדיווחים על חולים שמאושפזים במצב קשה עקב מחלת השפעת, מדווחות קופות החולים על עלייה משמעותית במספר המתחסנים בימים האחרונים.

 

  • עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו

     

    אל שירותי בריאות כללית, הגיעו כ-2,000 בני אדם לקבל את החיסון ביום חמישי האחרון, וכ-1,800 נוספים ביום שישי. בימים חמישי ושישי בשבוע קודם לכן התחסנו בסך הכל 140 איש ביחד.

     

    גם במכבי שירותי בריאות, מדווחים על זינוק במספר המתחסנים. אם בשבוע הקודם התחסנו בסך הכל כ-60 מטופלים ביום נגד הנגיף, הרי שביום חמישי כבר הגיעו יותר מאלף. בלאומית שירותי בריאות ובקופת חולים מאוחדת לא מדווחים על עלייה משמעותית.

     

    עוד על שפעת:

     

    בן 4 נפטר משפעת. גיא זיידן ()
    בן 4 נפטר משפעת. גיא זיידן

     

    10 אנשים נפטרו השנה משפעת

    בשבוע שעבר נפטר גיא זיידן בן הארבע מקיבוץ מגל לאחר שחלה בשפעת ופיתח סיבוך של דלקת בשריר הלב. בימים אלו מאושפז במרכז הרפואי שיבא נער בן 15 שסובל גם הוא מדלקת בשריר הלב עקב שפעת, והוא מחובר למערכת האקמו שמחליפה את פעילות הלב והריאה ומשאירה אותו בחיים.

     

    בבית החולים קפלן מאושפז ילד בן שבע, ובאיכילוב מאושפזת בטיפול נמרץ צעירה בת 25. כולם מורדמים ומונשמים ובמצב קשה.

     

    עד כה, נגיף השפעת היכה השנה פחות חזק מבשנה שעברה. בחורף הקודם אושפזו כ-130 חולים במצב קשה לאחר שלקו בשפעת, ואילו השנה מדובר בחמישים חולים. 13 נפטרו בשנה שעברה והשנה נפטרו 10 חולים.

     

    במכבי ובלאומית נותרו כ-30 אלף חיסונים כל אחת, ואילו בכללית נשארו במלאי עשרות אלפי חיסונים. "גם אם החורף לא הגיע, הרי שלצערנו אנו רואים שהשפעת נוכחת וגורמת לתוצאות טרגיות", אמרה ליאור שירי, מרכזת תחום חיסוני השפעת במכבי.

     

    עדיין כדאי להתחסן

    "הדבר החשוב ביותר הוא להתחסן בתחילת העונה מכיוון שאז התועלת וההגנה היא מרבית לכל אורך החורף. השפעת היא בלתי צפויה ואנחנו נמצאים כרגע כנראה לקראת השיא ועדיין צפויים כמה שבועות של תחלואה. התחסנות עכשיו עדיין יכולה לתרום הגנה לעומת אי התחסנות. אי אפשר לצפות מתי גל התחלואה בדיוק ייגמר", אומר פרופ' רן בליצר, מנהל מחלקת תכנון מדיניות בריאות בשירותי בריאות כללית ומנהל מכון כללית למחקר. 

     

    הוא מסביר: "כאשר אנחנו מתחסנים, הגוף נחשף לאנטיגנים שאופייניים לשלושת הנגיפים שקיימים בחיסון, סוג אחד של שפעת B ושני סוגים של שפעת A. תאי מערכת החיסון שלנו נערכים להתקפה נגד אותם אנטיגנטים.

     

    "התהליך הזה לוקח בין שבוע לשבועיים, וכאשר הגוף נפגש עם הנגיפים לאחר מכן הוא מזהה אותם מהר והוא יכול להדוף את המחלה לפני שהיא גורמת לסיבוכים. לכן כל כך חשוב להתחסן, וככל שמתחסנים מוקדם יותר כך נמנע הסיכון לכל אורך העונה".






  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: shutterstock
    זינוק במספר המתחסנים משפעת
    צילום: shutterstock
    ד"ר רק שאלה
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים
    מומלצים