רק דקה: מפצח הבטון החדש של פיקוד העורף
כוחות החילוץ המיוחדים של צה"ל הצטיידו ברובה מיוחד שנועד לפרק במהירות לוחות בטון. ועוד חדשות מפיקוד העורף: מכשיר לאיתור לכודים על בסיס אותות סלולר והתרעת חובה על נפילת טילים למכשיר הסלולר
נשק החילוץ החדש: לראשונה מאז החל פיקוד העורף, לפני כשני עשורים, להתמחות בחילוץ והצלה של נפגעים מאתרי הריסות, יחלו כוחות החילוץ המיוחדים של יחידת חילוץ והצלה ארצית (יחצ"א) להשתמש ברובה פיצוח הבטון המזוין - כלי נשק שעד כה נמצא בשימוש המשמר הלאומי האמריקני בלבד.
עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
השימוש בפטיש אוויר הביא לפירוק של לוח בטון בתוך רבע שעה, וכעת, באמצעות הרובה החדש, שנוסה על ידי נציגי פיקוד העורף בארה"ב, פירוק לוח בעובי של 30-20 ס"מ (תקרה סטנדרטית) יימשך פחות מדקה.
"האמריקנים לא מוכרים את האמצעי הזה, בגלל היותו מסוכן, גם לא לממשלה, והמכירה, בשלב הראשון של שלוש ערכות, התאפשרה הודות ליחסים הטובים שפיתחנו עם מקבילינו האמריקנים - המשמר הלאומי", סיפר ל-ynet גורם בכיר בפיקוד העורף. "מדובר בצמצום זמן קריטי בהגעה ללכוד שיכול להציל את חייו. באתרי הרס ראינו כבר שתקרות שקרסו מכסות חלקים גדולים, כך שביקוען עלול לקחת שעות עם כלי העבודה שיש לנו כיום".
עלות של ערכה כזו מסתכמת בכמה עשרות אלפי דולרים. הערכות יגיעו לארץ בחודשים הקרובים, וצפוי בהן שימוש בתרגיל השנתי המשותף למשמר הלאומי האמריקני, שיתקיים באתר הרס של בסיס חיל האוויר סמוך לנתב"ג.
התראה מטילים לסלולר - חובה
הרובה המיוחד מהווה רק חלק אחד בפיתוחים ובתמורות שיחלו בשנה הקרובה בפיקוד העורף. תוך שלושה חודשים ייצאו בפיקוד למכרז ליצירת אב טיפוס של מכשיר "אלומ"ה" – איתור לכודים מרחבי על בסיס אותות סלולר. המכשיר יאפשר קליטה ומיקום של מכשירים סלולריים, שלפי הנחת העבודה יהיו בצמוד ללכודים, ברמת דיוק של מטרים בודדים. "בניגוד לאמצעי האיכון הקיימים במשטרה כיום, אלומ"ה תהיה מדויקת בהרבה, ותפעל גם במצב של קריסת הרשת הסלולרית, ותהיה תלוית מכשיר סלולרי בלבד", אמרו בפיקוד העורף.
בנוסף, כלקח מאסונות הגז האחרונים, מצטיידים כוחות ההצלה והחילוץ של פיקוד העורף בגלאי גז, מחשש לפיצוצים נוספים במהלך מלאכת הסריקות. במחלקת תורה והדרכה של הפיקוד בוחנים גם רכש של "מיני מזל"טים" – רחפנים בגודל טיסן, המצוידים במצלמה ומאפשרים סריקת חוזי מהאוויר בגבהים נמוכים ובין כתלים של מבנים הרוסים.
בתוך כך נמצא פתרון לסוגיית ההתראה בסלולר: לדברי גורם בכיר בפיקוד העורף, משרד התקשורת מחייב בשבועות אלו כרגולטור את רשתות הסלולר לפתוח את מכשיריהן לטכנולוגיית
ה"סל ברודקסט", שעד כה הייתה וולונטרית בלבד, בחלק מהמכשירים.
משמעות ההחלטה: במצב של התרעה נקודתית חמורה לירי רקטות לאזור מסוים, יקבלו האנשים ששוהים באותו אזור התרעה מיידית מנפילות, גם אם לא הגדירו זאת במכשירם.
"ההתרעות משודרות בארבע שפות: עברית, אנגלית, רוסית וערבית", הסביר גורם בכיר בפיקוד, "חברת אפל למשל שלחה נציגים מחו"ל לארץ והם הביאו לנו גרסה לבדיקות לאייפונים כדי לראות איך זה עובד. אחרי אישור הרגולציה עד אפריל התהליך הוא של ארבעה חודשים, של הערכות החברות והיבואנים. באוגוסט אמורה להיות השקה של הפרויקט ואז כל אחד יוכל לפנות למפעיל שלו ולקבל תשובות".