שתף קטע נבחר

 

קרי באיפא"ק: זה לא בשבילי, זה בשבילכם

מזכיר המדינה האמריקני הדף את הטענות לאובססיביות מצדו לגבי תהליך השלום. "אני משוכנע שהשלום אפשרי ואעשה הכול כדי לפתור את הקונפליקט"

אחרי שהמשבר באוקראינה גנב את אור הזרקורים מהמשא ומתן המדיני במסיבת העיתונאים שערכו ברק אובמה ובנימין נתניהו, התמקד מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי במזרח התיכון בנאומו בוועידת השדולה איפא"ק בוושינגטון הלילה (יום ג'). יותר מכול, ניצל קרי את ההזדמנות להדוף את הטענות כי ה"אובססיביות" שלו לגבי תהליך השלום נובעת מרצון לזכות בפרס נובל. "זה לא קשור אליי", טען בנאומו.

 

עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו

 

"אנשים תוהים מדוע אני כה מחויב למשא ומתן הזה, מדוע אני כה משוכנע ששלום אפשרי. הם שואלים, מדוע ג'ון קרי נוסע לישראל לעתים כה קרובות?", אמר קרי בדבריו בכינוס. "עם כל הכבוד, הם שואלים את השאלה הלא נכונה. זה לא קשור אליי, זה סובב סביב החלומות של הישראלים והכבוד של הפלסטינים. זה נוגע לפיוס של שני עמים שרוצים חיים נורמליים ובטוחים בארץ אבותיהם".

 

רויטרס

רויטרס

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

שר הביטחון משה (בוגי) יעלון עורר סערה באחרונה לאחר שהצהיר כי "קרי, שהגיע אלינו נחוש ופועל מתוך אובססיה לא מובנת ותחושה משיחית, לא יכול ללמד אותי דבר על העימות עם הפלסטינים. הדבר היחיד שיכול 'להציל' אותנו הוא שג'ון קרי יזכה בפרס נובל ויניח לנו במנוחה". קרי הדף אז את טענות, וגם הפעם הבהיר כי הוא נחוש להביא את השלום למזרח התיכון.

 

"אני מאמין שאנחנו נמצאים בנקודה בהיסטוריה שדורשת מארצות הברית, כידידתה הקרובה של ישראל וכמעצמה עולמית, לעשות כל שביכולתה לסייע בפתרון הקונפליקט אחת ולתמיד. עם שילוב של הניסיון הצבאי האמריקני, הרעיונות המצוינים של הפנטגון והטכנולוגיה הטובה ביותר, ביכולתנו להבטיח לישראלים את הביטחון הנדרש לעשיית שלום, וכך נעשה", הוא התעקש.

 

על רקע הטענות שהושמעו נגד קרי, שלפיהן הוא איים על ישראל בחרם, הצהיר מזכיר המדינה בנאומו: "כדי שישראל תמשיך לשגשג כלכלית, עלינו לעמוד יחדיו ולדחות באופן חד-משמעי חרמות נגד ישראל. במשך יותר מ-30 שנה הבעתי בקול ובאופן לא מתנצל את התנגדותי לחרמות, וזה לא ישתנה לעולם. ובכל פעם שישראל הופכת קורבן למתקפות על הלגיטימיות שלה, בארגון האו"ם או מצד מדינה אחרת, ארה"ב תמיד משתמשת בכל כלי שברשותה להדוף את הטענות האלו, ואנו נמשיך לעמוד לצד ישראל".
 
אמש נפגשו בבית הלבן נתניהו ואובמה לשיחה, על מה שכינה שלשום הנשיא האמריקני "עתידה הקודר של ישראל אם לא תקבל את הסכם המסגרת". בתחילת הפגישה הבהיר אובמה כי "פתרון שתי המדינות עדיין אפשרי". הוא הדגיש בפני נתניהו את המחויבות האמריקנית למנוע מאיראן להשיג נשק גרעיני, והוסיף כי שיתוף הפעולה בין המדינות חזק ואיתן בכל הנוגע לשמירה על ביטחון ישראל. "אין לנו ידידה טובה יותר מישראל", אמר.

 

קרי הבהיר בדבריו מהו החזון שהוא צופה לאזור. "זה לא מפתיע שהמטרה הסופית צריכה להיות סידורי ביטחון שיספקו לישראלים יותר ביטחון, לא פחות; הכרה הדדית של מדינת הלאום היהודי ומדינת העם הפלסטיני; סוף לקונפליקט ולכל הדרישות; פתרון צודק ומוסכם לבעיית הפליטים הפלסטינים; פתרון שסוף-סוף יאפשר לירושלים לממש את שמה כעיר השלום. זה ידרוש עבודה קשה והחלטות קשות משני הצדדים - במיוחד בימים הקרובים - אולם ארצות הברית תהיה שם מדי יום, לכל אורך הדרך".

 

אמש שיבח הנשיא האמריקני את ראש הממשלה הישראלי בנוגע לגישתו בשיחות עם הפלסטינים: "ישנם נושאים חשובים וקשים מאוד במו"מ המדיני ונתניהו מתייחס לכולם ברצינות", אמר אובמה. ראש הממשלה קרא בתחילת הפגישה לפלסטינים להכיר בישראל כמדינה יהודית והוסיף: "העם בישראל מצפה ממני להיות חזק ולעמוד מול לחצים".

 

עוד בוועידת איפא"ק נאמה יו"ר קבוצת שטראוס, עופרה שטראוס, על מה שהוגדר "ישראל שמעבר לכותרות". היא ביקשה "לתפוס את ההזדמנות" בתהליך המדיני, "ונוכל להגיד לילדים שלנו שלא פספסנו. כשאבא שלי פרש הוא אמר לי שהוא בנה מחלבה גדולה בצפון כדי שנוכל לייצר את המוצרים ולמכור אותם גם לשכנים של ישראל. זה יכול לקרות. זה יכול להיות העתיד של ישראל. אני מבטיחה לילדים שלי - אנחנו חייבים לפעול כדי להביא לשלום עם הפלסטינים ואז לעשות ביחד דברים טובים לאזור ולשאר העולם".

 

שטראוס דיברה גם על יחסי המסחר בין ישראל לארה"ב: "הקמנו מפעל חדש בווירג'יניה ויצרנו בו מקומות עבודה, עם הקמת המפעל השני ארה"ב תהיה יצרנית החומוס הגדולה בעולם. יש חקלאים בווירג'יניה שמגדלים היום חומוס במקום טבק ויש חקלאים שמדברים על חומוס במקום טבק. 

 

"אני אומרת לכל החברות הגדולות - תבואו לישראל, תקימו מרכזי מחקר בישראל.  יש אלף חברות ישראליות בארהב שמעסיקות אלפי אנשים.אם נרצה עתיד טוב יותר זה מה שצריך - לקחת את מה שאפשר מישראל ולהעביר לעולם".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים