שתף קטע נבחר
 

7 עובדות מפתיעות על האורגזמה הנשית

כמה זמן נמשכת אורגזמה, מדוע המוח הוא איבר המין החשוב ביותר ולמה חשוב לכווץ את שרירי האגן? לגמור בשיר מזמור

כל אישה רוצה שיהיה לה טוב במיטה ושהיא תרגיש את שיא ההנאה מתפשט בגופה, משאיר אותה מסופקת ומרוצה עם ענני אושר שמרחפים מעליה. עם זאת, האורגזמה הנשית קשורה למכלול של גורמים, ביניהם איזון בין מערכות בגוף, מערכת הדם, השרירים, העצבים, מצב הנפש והמחשבות. כל אלו משפיעים על האורגזמה. אז הנה כמה דברים חשובים שכדאי לדעת על האורגזמה וכיצד להגיע אליה.

 

עוד בנושא:

צפי: כך נראה המוח שלך בזמן אורגזמה

היא מעולם לא חוותה אורגזמה. בשום מצב

 

 

1. ביחד ולחוד

על מנת שתתקיים אורגזמה צריך איזון בין המערכות שבשליטתנו לבין המערכת העצבית האוטונומית שאינה בשליטתנו והרבה קשור אליה. אבל איבר המין הכי פעיל וחשוב הוא המוח: ישנם כל מיני מרכזים פעילים במוח, מרכזי עיבוד חושים כמו עונג, למשל. ישנם שרירים שניתן לכווץ מבחינה רצונית וישנם כאלה שמכווצים בצורה אוטומטית ורפלקסיבית. באורגזמה כמה מערכות עובדות יחד.

 

2. 20 שניות של אושר

האורגזמה נשית יכולה להימשך כ-20 שניות ברצף, והיא מורכבת מכיווץ של שרירי רצפת האגן, הנרתיק, הרחם ופי הטבעת. נשים יכולות לחוות אורגזמה כמה פעמים במהלך קיום יחסי מין.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק של ynet

 

מדענים שבדקו ב-fMRI 80 מרכזים במוח, קבעו שניתן לראות במוח פעילות של יותר מ-30 אזורים מופרדים הפועלים במהלך האורגזמה. כמו כן, משחרר המוח הורמונים של "תחושה טובה" ומוטיבציה: דופאמין והורמון ההתקשרות (בונדינג) אוקיסטוצין.

 

3. חובה לאבד שליטה

חוקרים הולנדים מצאו שבזמן האורגזמה, יורדת לגמרי הפעילות באזור הקדמי של המוח. מדובר בחלק האחראי על מחשבות, שיפוטיות וביקורת. גם האזור האחראי על פחד וחרדות וההיפוקמפוס האחראי על מחשבות ורגשות פחות פעילים במהלך האורגזמה.

 

4. שלושה פרמטרים חיוניים להגעתך לאורגזמה

א. חינוך מיני – לדעת מה הם האזורים בגוף המרגישים לנו נעים, היכן האזורים הכי רגישים לגירוי מיני כמו מיקום הדגדגן ומה הגירוי המרגיש הכי טוב בו.

ב. רשות להירגע וליהנות - לא לחשוב יותר מיד מה יחשבו עלי, איך אראה בזמן שאגיע לשיא האורגזמה, איזו מטלה יש לי שעדיין לא הספקתי לעשות היום, מה מחכה לי מחר וכיוצ"ב. כל אלה ימנעו ממך להגיע לאורגזמה. עלייך להישאר רגועה ומתמסרת ללא מחשבות, שיפוט וכדומה.

ג. תקשורת טובה עם בן/בת הזוג - כדי להגיע לאורגזמה חשוב שתוכלי לתקשר לבן זוגך מה נעים לך במיטה ומה לא.

 

20 שניות של עונג שמיימי. אורגזמה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
20 שניות של עונג שמיימי. אורגזמה(צילום: shutterstock)

 

5. שליטה בשרירים

כיווץ אקטיבי של שרירי רצפת האגן עשוי להגביר את זרימת הדם לאזור הדגדגן (שרובו הגדול הוא בכלל פנימי, והוא הרבה יותר גדול ממה שרואים בחוץ). מחקר צרפתי הראה שבמהלך החדירה, כיווץ שרירי רצפת האגן עשוי לקרב את הדגדגן לפתח הנרתיק ולהעצים את התחושה באזור הנקרא נקודת הג'י.

 

6. אורגזמה של הדגדגן ואורגזמה נרתיקית

חשוב לציין את העובדה שמדענים גילו שאישה יכולה להגיע לאורגזמה במגוון דרכים. יש נשים המגיעות לאורגזמה ממחשבה, ישנן שמגיעות לאורגזמה מגירוי של הפטמות ויש שיצטרכו גירוי ישיר של הדגדגן או מחדירה. חלק מהאורגזמות במהלך קיום יחסי מין עשויות לנבוע מגירוי של הדגדגן וחלק ינבעו מהחדירה ויורגשו גלי הנאה בנרתיק, צוואר הרחם וברחם. את התחושות הנעימות אפשר גם להרגיש עד כפות הידיים והרגליים. האורגזמה תלויה גם במערכת העצבים: ניתן להבין שעצב מסוים (הפודנדל) אחראי על אורגזמה דגדגנית, ועצביםה אחרים אחראיים על אורגזמה הכוללת כיווץ ברחם ובנרתיק.

 

 

7. הופס אני גומר

בין אם אישה תגיע לאורגזמה במהלך החדירה ובין אם לא, זה תלוי פעמים רבות בכמה זמן נמשך האקט של קיום יחסי המין. מחקר מאנגליה הראה שהסיכוי של אישה להגיע לאורגזמה בחדירה מתגבר בצורה משמעותית כשבן הזוג משתהה יותר זמן בחדירה.

 

בשורה תחתונה, זה לא באמת משנה מהיכן מגיעה האורגזמה כל עוד היא מהנה ומספקת!

 

 

טלי רוזנבאום היא סקסולוגית, מטפלת זוגית ומטפלת מינית, פיזיותרפיסטית מומחית לרצפת האגן וסגן עורכת כתב העת היוקרתי המפרסם מחקרים ברפואת מין Journal of Sexual Medicine. את הרצאתה המפורטת של טלי רוזנבאום בנושא: "אורגזמה נשית – מה קורה שם?", אפשר יהיה לשמוע בכנס האגן הנשי בהיבט רב תחומי, בהפקת רות עוז שלם, שיתקיים לכבוד יום האישה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מגיע לך ליהנות. פרגני לעצמך באורגזמה
צילום: shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים