שתף קטע נבחר

 

161 שנים של טעות: NYT תיקן כתבה מ-1853

גולשים שחגגו את זכיית "12 שנים של עבדות" באוסקר, גילו שהעיתון טעה באיות שם הגיבור שעליו מבוסס הסרט, בכתבה שהתפרסמה במאה ה-19

תודה לך, הוליווד: זכייתו של "12 שנים של עבדות" בפרס האוסקר לסרט הטוב ביותר תיקנה היום (ג') עוד עיוות היסטורי קטן. באיחור של 161 שנה פרסם היום העיתון "ניו יורק טיימס" תיקון לכתבה שפרסם ב-20 בינואר 1853 על גיבור הסרט, סולומון נורת'אפ.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

הסרט ההוליוודי שיצא לא מזמן לאקרנים ונהנה מהצלחה גדולה ברחבי העולם, מבוסס על האוטוביוגרפיה של נורת'אפ. באותה כתבה שפרסם עליו "ניו יורק טיימס" באמצע המאה ה-19 דווח על כך שנורת'אפ, גבר אפרו-אמריקני חופשי, נחטף ונמכר לעבדות, אלא שבמהלך הכתבה אוית שמו באופן שגוי - פעמיים. בפעם אחת הוא הופיע בה כ-Northrop ובפעם השנייה כ-Northrup, בעוד בפועל שמו Northup.

הכתבה המקורית של "ניו יורק טיימס" ב-1853 ()
הכתבה המקורית של "ניו יורק טיימס" ב-1853

התיקון שפרסם העיתון היום ()
התיקון שפרסם העיתון היום

השבוע, בעקבות החשיפה שלה זכה הסרט, גולש אינטרנט חיפש ומצא את הכתבה על נורת'אפ בארכיון ה"ניו יורק טיימס" והפיץ אותה בטוויטר.

חוגגים את זכיית "12 שנים של עבדות" באוסקר (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
חוגגים את זכיית "12 שנים של עבדות" באוסקר(צילום: רויטרס)

בעקבות זאת פרסם היום העיתון הודעה בזו הלשון: "בכתבה שפורסמה ב-20 בינואר 1853, ושהביאה את סיפורו של סולומון נורת'אפ, שהביוגרפיה שלו "12 שנים של עבדות" הפכה אתמול, 160 שנה אחר כך, לזוכה פרס האוסקר עבור הסרט הטוב ביותר, אוית שם משפחתו באופן שגוי - Northrop. בכותרת הכתבה נכתב שמו באופן שגוי אחר - Northrup. הטעויות הובאו לידיעתנו אתמול, אחרי שגולש בטוויטר מצא את הכתבה בארכיוני הטיימס".

 

אין זו הפעם הראשונה ש"ניו יורק טיימס", שנוסד ב-18 בספטמבר 1851, מתקן טעויות מהמאה הראשונה להיווסדו. בינואר השנה הופץ באינטרנט תיקון שפרסם העיתון לפני 14 שנה, כשהרשת עוד הייתה בחיתוליה. אז הוא דיווח כי במשך 102 שנה הוא טעה במספר הגיליון המתנוסס עליו משום שיום אחרי פרסום גיליון מספר 14,499 חישב בטעות אחד העובדים את מספר הגיליון הבא כ-15,000.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכתבה המקורית על נורת'אפ ב-1853
מומלצים