שתף קטע נבחר

אז בשר מסוכן לבריאות או לא? דיאטנית מסבירה

בעקבות ממצאי המחקר האמריקני כי אכילת בשר אדום וגבינות מסוכנת אפילו יותר מעישון, הדיאטנית ד"ר אולגה רז מתראיינת באולפן ynet, ומסבירה למי כדאי להפחית באכילת בשר, מהי הכמות המומלצת ואיך לאכול בריא

בעקבות ממצאי מחקר אמריקני כי בשר מסוכן יותר מעישון  פנינו לדיאטנית הקלינית ד"ר אולגה רז, מנהלת היחידה  לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי תל אביב - איכילוב, כדי לדעת מה בריא לאכול. "עד גיל 65 צריך להפחית בצריכת חלבונים מן החי", היא מסבירה, "כי כמות גדולה מדי עלולה להזיק לבריאותנו ולהגדיל את הסיכון לחלות בסרטן וסוכרת, כפי שעלה גם במחקר".

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

היא מוסיפה ואומרת כי בסופו של דבר, המפתח לחיים בריאים היא תזונה בריאה ומאוזנת. "כדאי לכלול בתפריט היומי, כמה שיותר פחמימות מורכבות כמו לחם מחיטה מלאה, פסטה וקטניות למיניהן. בכל מקרה כדאי לשמור על תפריט מאוזן ולאכול בכל 3-4 שעות, כדי לא להיות רעבים".

 

עוד כתבות

לא צריך בשר: איך לשמור על רמות ברזל בריאות

מחקר: קשר בין אכילת בשר אדום לתמותה מוקדמת

בשביל הבריאות: כמה בשר הגוף שלנו צריך?






 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
 צילום: ניצן דרור
מתי הבשר מסוכן עבורכם?
צילום: ניצן דרור
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים