משרד התחבורה ביטל התמחות בגלל הריון
דווקא המחלקה המשפטית במשרד ביטלה את עבודתה של הצעירה, שפנתה לציפי לבני. בבדיקה שנעשתה לבקשת השרה נמצא שהתלונה מוצדקת. במשרד טוענים: "זה היה בהסכמה"
- עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
במשרד התחבורה טוענים בתגובה כי הפסקת העבודה הגיעה בעקבות החלטה משותפת למחלקה המשפטית ולמתמחה. בינתיים, בסיוע שדולת הנשים בישראל, הגישה הצעירה תביעה על סך יותר מ-100 אלף שקל נגד משרד התחבורה בטענה לאפליה.
הצעירה, בשנות ה-20 לחייה, התקבלה בשנה שעברה להתמחות במחלקה המשפטית של המשרד. סמוך לתחילת עבודתה נודע לה שנכנסה להריון בתום המתנה ארוכה וטיפולי פוריות קשים. בפנייתה לשרה לבני היא סיפרה שעדכנה את הממונים עליה ותוך יומיים ביטלה היועצת המשפטית של המשרד את התמחותה.
בעקבות זאת, בחודש שעבר פנתה השרה לבני ליועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין וביקשה ממנו לערוך בירור מהיר של המקרה.
הבירור הוטל כאמור על פרקליטת מחוז ירושלים, ושם נקבע שמדובר ב"התנהלות לא ראויה ללשכה משפטית במשרד ממשלתי". במשרד טענו שההתמחות בוטלה בהסכמת הצעירה לנוכח ההיעדרות הממושכת הצפויה, אך על כך אמרה עו"ד חביליו: "הסכמה זו, ככל שהייתה מצדה של המדינה, מוטב לה כי לא הייתה מתקבלת".
בשלב זה עלתה האפשרות ללכת לגישור, שאותו התנתה המתמחה בכך שמשרד התחבורה יסכים לקבל אותה בחזרה כמתמחה. היועצת המשפטית של המשרד סירבה בנימוק שלא ניתן לכפות זאת לנוכח יחסי האמון הדרושים במסגרת התפקיד.
"אין ספק שהמתמחה זכאית לפיצוי כספי", סיכמה עו"ד חביליו, והוסיפה כי הפרקליטות תנסה להביא את התיק שמתנהל בבית המשפט לסיום מהיר. אחת האפשרויות שהעלתה היא שהפרקליטות תסכים שבית המשפט יפסוק פיצוי כספי ללא נימוקים.
ממשרד התחבורה נמסר בתגובה: "לא ידוע לנו על בדיקה של הפרקליטות בנושא. מכל מקום, תביעתה של הגברת תלויה ועומדת בערכאות".
עורכי הדין חנוך רובין ואנג'ל גולדנברג, המייצגים את הצעירה במסגרת "מערך האכיפה" של שדולת הנשים בישראל, מסרו: "מוטב היה אם פרקליטי המדינה היו בוחרים להוקיע עובדי מדינה
סוררים שפעלו בניגוד מפורש לחוק במקום להגן עליהם, כדי לחסוך לקופת מדינת ישראל תשלום פיצויים שהיא עצמה קבעה בחוק לשימוש נגד מעסיקים פרטיים. אנו מקווים שהגורם האחראי במשרד התחבורה יתעשת בהקדם ויזמין את התובעת להתחיל את התמחותה כבר בימים הקרובים".
משדולת הנשים נמסר: "אנו סבורות שהתנהלות משרד התחבורה במקרה הנדון נגועה באפליה ובאי-חוקיות. ההחלטה שלא לקבל את התובעת להתמחות רק בגלל שהודיעה על הריונה עומדת בניגוד להגנות הקבועות בחוק לנשים בהריון. לצערנו מדובר בתופעה נפוצה, אך כאשר היא מתרחשת במשרד ממשלתי היא חמורה שבעתיים".