שתף קטע נבחר

 

ההשפלה הגדולה ביותר בתולדות הלייקרס

העונה הרעה של הצהובים מלוס אנג'לס, הגיעה לשיאה עם תבוסה 142:94 (הפסד כל הזמנים של 48 נק') על ידי לא אחרת מאשר היריבה העירונית, הקליפרס. סן אנטוניו נקמה במיאמי והביסה אותה 87:111. ניצחון ענק לפיניקס על אוקלהומה, שיא קריירה לג'רארלד גרין

וואו, איזה לילה! אמנם היו רק שלושה משחקים לפנות בוקר (ו') בליגת הכדורסל הטובה בעולם, אבל כל משחק היה כאילו עולם ומלואו. ויותר מזה.

 

לוס אנג'לס לייקרס - לוס אנג'לס קליפרס 142:94

כל מה שתגידו נכון. השנה היא כבר לא 2010, הלייקרס היא כבר לא לייקרס וגם הקליפרס כבר לא קליפרס. קובי בראיינט וסטיב נאש פצועים וזו ללא ספק אחת הקבוצות החלשות אי פעם שלבשו צהוב בסטייפלס סנטר. אבל להשפלה שהתרחשה לאחד המועדונים המצליחים בתולדות ה-NBA – אין שום תירוץ, אין שום הצדקה ואין שום מגבת שתסתיר את הבושה.

 

זו הדרך בה מביסים את הלייקרס. פאו גאסול מתקשה (צילום: AP) (צילום: AP)
זו הדרך בה מביסים את הלייקרס. פאו גאסול מתקשה(צילום: AP)

 

עד כמה זה מביך? אז ככה: ההפסד הגדול ביותר בהיסטוריה של לוס אנג'לס היה בהפרש של 46 לפורטלנד בעונת 95/96. הבוקר זה עמד על 48. ההפסד הביתי הכי גדול של הלייקרס, היה עוד כשהיו במיניאפוליס, עם הפרש 39 נקודות ב-1959. הבוקר זה עמד על 48. ואתם יודעים מה הכי מביך? ג'ק ניקולוסון, האוהד מספר 1 של הקבוצה, עזב את האולם בשלב מוקדם ומי התיישב לו במקום? אוהד הקליפרס עם מדים של היריבה העירונית.

 

זה היה כל כך מביך, עד שלוס אנג'לס קליפרס שנלחמת על המקום השלישי במערב, קבעה שיא נקודות העונה (יותר מה-137 של פורטלנד), הכי הרבה סלי שדה (57) וכל זה ב-55 אחוז מהשדה. וכמובן, אין צורך לציין שזה הניצחון הגדול ביותר של הקליפרס בדרבי של לוס אנג'לס.

 

עוד? טוב, אז כמובן שזה גם הניצחון הגדול ביותר בהיסטוריה של הקליפרס. כמות הנקודות הכי גדולה שהמועדון הזה קלע נגד הלייקרס, הכי הרבה נקודות שהמועדון קלע במשחק חוץ (הלייקרס אירחו), הכי הרבה נקודות של הקליפרס מאז 1998.

 

התמונה הזו לא קשורה, אבל רק היה חשוב לנו להזכיר עד כמה הלייקרס מפוארים (צילום: גטי אימג'ס) (צילום: גטי אימג'ס)
התמונה הזו לא קשורה, אבל רק היה חשוב לנו להזכיר עד כמה הלייקרס מפוארים(צילום: גטי אימג'ס)

 

ואם מישהו מאוהדי הלייקרס מעוניין בסקירה של החרפה הזו, אז זה הלך ככה: למרות רבע ראשון טוב של 27:29 לקליפרס ומשחק צמוד, האורחים התפוצצו ברבע השני עם 13:44 (!), הכי הרבה נקודות של הקבוצה העונה ברבע. הרבע השלישי היה משפיל גם הוא עם 20:36. רוצים בשורה חיובית? הלייקרס ניצחו את הרבע הרביעי 33:34, מול החמישייה השנייה/שלישית של היריבה.

 

 

לא פחות מ-8(!) שחקנים מהקליפרס היו בדאבל פיגרס, כשדארן קוליסון מוליך את החבורה עם 24 נק', בלייק גריפין תורם 20 ומאט בארנס 17. רק פאו גאסול עשה משהו אצל הלייקרס עם 21 נק'. הקליפרס ניצחו את הלייקרס 33:64 בריבאונדים, 26:34 באסיסטים וכמו שאתם כבר יודעים – 94:142 בנקודות...

 

והיום הם נראים כך (צילום: AP) (צילום: AP)
והיום הם נראים כך(צילום: AP)

 

סן אנטוניו ספרס - מיאמי היט 87:111

אולי זו המסיכה שירדה לאחר דקות ספורות, אולי זה הזיכרון הנורא ממשחק מספר 6 ו-7 מגמר 2013 ואולי זו סתם עוד הוכחה שעונה 17 ברציפות, מאז הגיע טים דאנקן כבחירה מספר 1 בדראפט, סן אנטוניו היא שוב – אחת הקבוצות הכי טובות בליגה.

 

2014, כאילו השנה היא 1998. טים דאנקן (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
2014, כאילו השנה היא 1998. טים דאנקן(צילום: רויטרס)

 

וקודם כל, מדובר בקבוצה. 11 שחקנים בסגל של גרג פופוביץ' קלעו הלילה, ארבעה מהם בדאבל פיגרס. אחרי 63 אחוז מדהימים בחצי הראשון של סן אנטוניו, כולל רבע ראשון של 22:37, מיאמי חזרה לאט לאט, אבל רבע אחרון ענק מבחינה הגנתית של 13:29, השאיר את הניצחון אצל המארחים. רק כמה חבל שהניצחון הזה בא 9 חודשים מאוחר מדי.

 

טים דאנקן היה שוב בעניינים עם 23 נק' ו-11 ריב' ב-9 מ-13 מהשדה, טוני פארקר שממשיך בחזרה האיטית שלו מהפציעה קלע 17 וחילק 4 אס', בוריס דיאו היה אקס פקטור עם 16 נק' ו-8 ריב' וקוואי לאונרד, מלבד ה-11 נקודות שקלע, רשם 5 חטיפות, כולל 4 מול לברון ג'יימס.

 

מיאמי היט בדקות הסיום (צילום: AP) (צילום: AP)
מיאמי היט בדקות הסיום(צילום: AP)

 

ומה שלום איש המסיכה שקלע השבוע שיא קריירה? בסך הכל בסדר. ככה זה כשעושים עליו הגנה (לתשומת לב שארלוט). אחרי כמה דקות על המגרש ללברון נמאס מהאביזר על הפנים, אבל זה לא ממש עזר לו. לברון סיים עם 19 נק', אבל באחוזים לא אופייניים של 6 מ-18 בלבד מהשדה (7 מ-11 בתוך הצבע, 1 מ-11 בלבד מחוץ לצבע). כריס בוש היה הקלע המוביל עם 24 נק', דוויין ווייד הוסיף 16 ו-7 אס'. מיאמי מאבדת הזדמנות להתקרב לאינדיאנה בפסגת המזרח.

 

פיניקס סאנס - אוקלהומה סיטי ת'אנדר 122:128

אחד המשחקים המדהימים של השנה, סיפק לנו כמה מסקנות חותכות: 1. את אוקלהומה אפשר לנצח רק דרך התקפה, 2. פיניקס כבר מזמן לא "הפתעה", 3. גוראן "איך לא הזמנתם אותי לאולסטאר" דראגיץ' הופך לאחד משלושת הרכזים הטובים בליגה, 4. NBA זו ליגה כיפית.

 

הגיע הזמן שתתייחסו אליו. ג'ראלד גרין (צילום: AP) (צילום: AP)
הגיע הזמן שתתייחסו אליו. ג'ראלד גרין(צילום: AP)

 

אחרי שיא עונה של 41 נק' ברבע הראשון מצד אוקלהומה, נדמה היה כי מוליכת המערב בדרך לניצחון מול השביעית ומי שנחשבה בתחילת העונה לאחת משתי הקבוצות החלשות בליגה. אבל כשפיניקס קולעת כל רבע מעל 25 נק', בטח שקשה לראות אותה מפסידה.

 

גיבור המשחק היה ג'ראלד גרין שקלע 25 מ-41 הנקודות שלו (שיא קריירה) ברבע השלישי והחזיר את היתרון למארחים. עד לעונה הנוכחית, גרין רשם רק ארבעה משחקים בקריירה בהם הוא קולע 5 שלשות ומעלה. הבוקר זו הייתה פעם עשירית שלו העונה, הפעם עם 8 מ-13 אדירים.

 

ככה נראית פיניקס סאנס השנה. מרקיף מוריס (צילום: AP) (צילום: AP)
ככה נראית פיניקס סאנס השנה. מרקיף מוריס(צילום: AP)

 

דראגיץ' היה מעולה בדקות הסיום עם כמה סלי קלאץ', בדרך ל-22 נק' ו-4 אס'. מרקיף מוריס עלה מהספסל וקלע 24, כולל שתי קליעות עונשין חשובות, כשאחיו מוריס מוסיף 15. בצד השני, ראסל ווסטברוק היה הקלע המצטיין עם כמעט טריפל דאבל של 36 נק', 9 אס' ו-9 ריב'. קווין דוראנט סיים עם 25, 5 אס' ו-7 ריב'.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים