דיווח: כוחות רוסיים פרצו לבסיס אוקראיני
עדי ראייה ציינו כי חמושים במדי צבא רוסיה השתלטו על בסיס בקרים, זרקו רימוני הלם ואילצו חיילים להיכנע. לפי דיווחים, הכוחות המקומיים התבצרו במגורים. לברוב שוחח עם קרי: "הסנקציות יחזרו לארה"ב כמו בומרנג"
בכירי הממשל האמריקני נאבקים על פתרון דיפלומטי למשבר באוקראינה בעוד מחצי האי קרים מגיעים הערב (ו') דיווחים על תוקפנות של כוחות רוסים. עדי ראייה דיווחו כי כ-20 חמושים שנראים כחיילים רוסים השתלטו על בסיס של צבא אוקראינה בעיר סבסטופול, והורו לחיילים המקומיים למסור את נשקם. סוכנות הידיעות אינטרפקס דיווחה כי במקום כ-100 חיילים אוקראינים, שהתבצרו בתוך מגוריהם. לפי הדיווחים, התוקפים לא פתחו באש אולם זרקו רימוני הלם.
עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו
עם זאת, למרות המתיחות הגדולה בין ארה"ב ורוסיה, עושים שני הצדדים מאמצים גדולים להמשיך בהידברות דיפלומטית בדרגים הבכירים ביותר בניסיון לפתור את המחלוקת בנושא אוקראינה בלי פיצוץ. זו הסיבה שמזכיר המדינה ג'ון קרי נפגש מאז אמצע השבוע שעבר פעמיים עם שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב והנשיא אובמה קיים שתי שיחות טלפון ארוכות במיוחד עם הנשיא ולדימיר פוטין. לפני שבוע קיימו השניים שיחה של שעה וחצי ולקראת סוף השבוע הם שבו לקיים שיחה של שעה.
הגישה האמריקנית היא להמשיך לדבר ובמקביל לאיים בשורה של חרמות. דוברת מחלקת המדינה ג'ן סאקי אמרה ש"ההעדפה שלנו היא למצוא דרך לסיים את הסכסוך בדיבור, אבל חשוב שהמדינות יהיו מאוחדות - וזה מה שהנשיא ומזכיר המדינה הביעו באוזני השותפים העולמיים שלנו".
עם זאת, לא בטוח שבצד הרוסי רואים את הדברים באותה הצורה. בשיחה מוקדם יותר אתמול בין לברוב לקרי, דחה השר הרוסי את ההפצרות האמריקניות והזהיר מפני צעדים "פזיזים וחסרי אחריות" שיוכלו לפגוע ביחסים בין שתי המדינות. "הטלת סנקציות בסופו של דבר תפגע בארצות הברית כמו בומרנג", הוא הצהיר. הלילה שוחח קרי שוב עם לברוב ואמר לו: "חשוב למצוא דרך דיפלומטית מועילה לפתור את המצב, באופן שישרת את האינטרסים של תושבי אוקראינה, רוסיה והקהילה הבינלאומית". הם הסכימו להמשיך לשמור על הערוץ הדיפלומטי ביניהם. לאחר מכן שוחח קרי עם ראש ממשלת אוקראינה ארסני יצניוק ואמר לו כי ארה"ב ואירופה ימשיכו לתמוך באוקראינה.
במקביל, הצהיר דוברו של נשיא רוסיה דימיטרי פסקוב כי הקריאות של המערב לפתוח במו"מ עם אוקראינה גורמות להם לחייך. הוא הוסיף גם כי רוסיה חוששת מאוד מאפשרות שיבוצע טיהור אתני נגד מיעוט דוברי הרוסית
באוקראינה, אם נציגי השלטון הזמני ישיגו אחיזה בקרים ובמזרח המדינה.
יחד עם זאת, הוא הבהיר כי למרות "המחלוקות העמוקות" בין מדינות המערב לרוסיה, רוסיה מקווה למצוא מכנה משותף בנושא בהקדם האפשרי כדי שלא תפרוץ מלחמה קרה נוספת. "אני לא חושב שהתחילה מלחמה קרה ואני לא מאמין שתפרוץ כזו", אמר פסקוב.
בינתיים פרסם הפנטגון הערכה מעודכנת שלפיה מספר החיילים הרוסים באוקראינה עלה ל-20 אלף. לטענת הממשל הפרו-רוסי בקרים, בחצי האי נמצאים רק כ-11 אלף חיילים. "אנו מודאגים יותר מפעילות החיילים הרוסים מאשר ממספרם", ציין גורם בפנטגון. בהודעה צוין עוד כי שר ההגנה צ'אק הייגל שוחח עם מקבילו האוקראיני איגור טניוק, והאחרון ביקש ממנו לשקול לספק לארצו סיוע הומניטרי והדרכה טקטית. בלילה טלפן אובמה לקנצלרית גרמניה אנגלה מרקל ודן עמה במצב באוקראינה. כך מסר הבית הלבן. השיחה נערכה בעת שהוא שוהה בחופשה בפלורידה.
אובמה אמר למרקל שהוא מברך על העמדה האחידה של ארה"ב והאיחוד האירופי. הם הסכימו כי על רוסיה להסיג את כוחותיה מקרים וכי יש לאפשר לפקחים בינלאומיים להגיע לחצי האי.
במקביל, שגריר אוקראינה באו"ם יורי סרגייב אמר לסוכנות הידיעות AP כי בכוונת המדינה לפנות לעצרת הכללית של האו"ם אם מועצת הביטחון לא תפעל נגד הפלישה הרוסית.