צפון קוריאה הולכת לקלפי: תצביע או שתיחקר
במדינה הקומוניסטית יזכו היום לבחור את הפרלמנט מתוך מאגר אפשרויות שכולל רק שם אחד מכל מחוז. המטרה: לחשוף עריקים ולהרשים את המערב
זהירות, ספוילר: הקלפיות בבחירות הארציות בצפון קוריאה ייפתחו הבוקר (יום א'), אולם את התוצאות כבר ניתן לחזות מראש - מפלגתו של קים ג'ונג און תנצח ברוב מוחץ של 100% מהקולות, ואחוזי ההצבעה יעמדו על 98%. בשביל התחזית הזו לא צריך להיות מגדת עתידות: על 687 התפקידים הפנויים מתמודדים בדיוק 687 מועמדים, ומי מהאזרחים שלא יגיע להצביע צפוי להיחקר על-ידי הרשויות.
עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
גם הרודן ששולט במדינה הקומוניסטית המבודדת, קים ג'ונג און, מתמודד למועצה העליונה כנציג מחוז הר פיקטו הסמוך לגבול סין, מקום הולדתו של אביו. מולו, באופן לא מפתיע, לא מתמודד איש, וגם ביתר המחוזות במדינה על פתק ההצבעה יופיע רק שם אחד. בפני האזרחים עומדת רק האפשרות להתנגד למינויו של אותו מועמד - אולם לשם כך יהיה עליהם לגשת אל מאחורי פרגוד אחר, שם נמצאים פתקי ה"נגד", ובכך בעצם לחשוף את מחאתם. חרף הסכנה הכרוכה בכך, בכל מערכת בחירות בצפון קוריאה ישנם כמה אמיצים שבוחרים לעשות זאת.
באופן רשמי קוריאה הצפונית מוגדרת כרפובליקה ועל כן היא מחויבת לקיים בחירות לפרלמנט. השלטון מורכב בה, לפחות לכאורה, מארבע מפלגות: מפלגת הפועלים שבראשה עומד המנהיג העליון, המפלגה הסוציאל-דמוקרטית, המפלגה הדתית ואיגוד הקוריאנים ביפן.
בכל מקרה, כל המועמדים מאושרים על ידי מפלגתו של קים.
הבחירות נערכות בכל חמש שנים והופכות למיצג של פטריוטיות ותמיכה במנהיג ובמשפחתו. מבחינת הרשויות, עם זאת, יש להן עוד כמה יתרונות: רשימת הבוחרים משמשת אותן לעדכון רישומי האוכלוסין - ובעיקר כדי לגלות מי חסר. נגד אזרחים שלא יגיעו לקלפי תיפתח חקירה מחשש שהצליחו לצאת מגבולות המדינה וערקו.
לצד זאת, המומחים טוענים כי מדובר בהצגה שנועדה להעניק לגיטימציה לשלטון העריצות של קים ג'ונג און, בעיקר בעיני העולם. "האם 100% מהאמריקנים מצביעים בבחירות? אף פעם לא. אם כך, השלטון בפיונגיאנג ייראה פופולרי יותר ודמוקרטי יותר מהאמריקני", אמר אנדריי לנקוב, מומחה לצפון קוריאה שניסה להסביר את המטרה מאחורי העמדת הפנים.