שתף קטע נבחר

ישראל במקום ה-5 בעולם ביוקר המלונות

אתר הזמנת המלונות הגדול בעולם: ישראל ניצבת במקום ה-5 מתוך 68 מדינות במחירי המלונות. מחיר ממוצע ללילה במלון פאר בירושלים: 1,048 שקל לעומת 781 שקל במדריד ו-694 שקל בברלין

מחירי בתי המלון בישראל מציבים אותה במקום החמישי מתוך 68 מדינות בעולם. כך עולה מהסקר השנתי של הוטל פרייס אינדקס (Hotels Price Index), הסקר המקיף ביותר בעולם מתייחס למחירים בפועל ששילמו תיירים בתור הזמנה מקוונת של בתי מלון באמצעות אקספדיה - קבוצת הזמנת מוצרי התיירות הגדולה בעולם, שבבעלותה גם אתר hotels.com עם ריכוז של יותר מ-260 אלף מלונות ברחבי העולם.

 

עוד תעופה בערוץ התיירות:

ניו יורק ב-10 דולר: ריינאייר משיקים טיסות לארה"ב

סוף לאיחורים: מסלול 12-30 חזר לפעול

שוב נחרבת: פומפיי מתפוררת

 

אם זה מנחם אתכם במשהו: בדוח של שנת 2009, ישראל חלקה את המקום השלישי יחד עם שווייץ. לפי הסקר, המחיר הממוצע של לילה שהוזמן במלונות בישראל בשנת 2013 עמד על 817 שקלים (141 ליש"ט) והוא היה זול רק מהמחירים במונאקו, נסיכות עומאן, מאוריציוס וסינגפור.

 

שם הכי יקר. מונקו  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
שם הכי יקר. מונקו (צילום: shutterstock)

 

במונקו, למשל, המחיר הממוצע לחדר עמד על 198 ליש"ט, שהם 1,147 שקלים. בשנת 2009 המחיר הממוצע ללילה שנמכר לתיירים במלונות בישראל עמד על 713 שקלים.

 

אחת הסיבות לכך שישראל ניצבת במקום כל כך גבוה היא שאין כאן הרבה מלונות עממיים. לכן המלונות המוגדרים כחמישה כוכבים הם אלה שקובעים את המחיר הממוצע הגבוה. זאת בעוד שברחבי אירופה וצפון אמריקה יש מגוון עצום של מלונות עממיים שמורידים את המחיר הממוצע כלפי מטה, כפי שמתברר כאשר מפלחים את המחירים לפי הדירוג של בתי המלון.

 

ירושלים של למעלה

בדירוג לפי ערים, שכלל 116 ערים בסך הכל, בתי המלון בירושלים מדורגים במקום ה-21 יחד עם לונדון, עם מחיר ממוצע של כ-700 שקלים ללילה.

 

השוואה לבדיקה מ-2009 מלמדת כי מחירי המלונות בירושלים שמרו על יציבות ואפילו הוזלו בכ-6 שקלים ללילה. ב-2009 ירושלים הייתה במקום ה-11 מבחינת יוקר, והמשמעות היא שערים אחרות בעולם התייקרו בכל הקשור לממוצע של חדר במלון.

 

יותר יקרה מלאס וגאס. ירושלים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
יותר יקרה מלאס וגאס. ירושלים(צילום: shutterstock)
 

 

לפני ירושלים נמצאות מונטה-קרלו, ניו-יורק, ריו דה-ז'נרו, מוסקבה, בוסטון, ז'נבה, מיאמי, סינגפור, ציריך, לוס-אנג'לס ועוד. אחריה ברשימה – כלומר, זולות ממנה: שיקגו, איביזה, סנט-פטרסבורג, אמסטרדם, מינכן, טורונטו, יוהנסבורג, פירנצה, ברצלונה, בריסל, וינה, רומא, ברלין, ליסבון ועוד.

 

בפילוח לפי רמת בתי המלון ירושלים נמצאת במקום ה-29, עם 1,048 שקלים בממוצע ללילה במלון חמישה כוכבים. המחירים במלונות חמישה כוכבים בסן-פרנסיסקו היו הגבוהים ביותר ברשימה. מחירו של לילה במלון מפואר עמד על כ-2,700 שקלים, ואחריה מלונות הפאר של ריו דה-ז'נירו (2,404 שקלים) ושל ניו יורק (1,900 שקלים). מלונות פאר זולים מאלה של ירושלים הם, למשל, בלאס-וגאס (886 שקלים), מדריד (781 שקלים) וברלין (694 שקלים).

 

בבדיקות שערך "ממון" בחודשים האחרונים עולה כי לעיתים זול יותר לישראלים להזמין מלונות בישראל דרך אתרי הזמנות בחו"ל, בהם hotels.com ו-booking.com. המחירים המוצגים במרבית האתרים האלה אמנם לא כוללים מע"מ, אך במקרים רבים גם אחרי הוספת המע"מ המחירים עדיין אטרקטיביים יותר.

 

  • הכתבה פורסמה במקור במוסף "ממון" מבית "ידיעות אחרונות"

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים