האחווה המוסלמית: בית סטודנטים בלי בירות
"אלפא למדא מו" אינו בית אחווה רגיל בארה"ב. בו לא מתקיים הסטריאוטיפ הסטודנטיאלי: שכרות ומתירנות מינית. האחים בו הם מוסלמים. הם לא שותים אלכוהול ומעדיפים תפילה על דייט. ולא, אין להם קשר לתנועה ממצרים
בתי אחווה (fraternities) בקולג'ים בארצות הברית ידועים בעיקר במסיבות האלכוהול הפרועות שלהם, או לפחות כך הם מצטיירים בדרך כלל בסדרות ובסרטים הוליוודיים. באותן יצירות קולנועיות וטלוויזיוניות נראה אף שהאחוות היווניות מושתתות על משחקי "בירה-פונג" וחתירה לשכרות ללא היכר. אך בבית האחווה המוסלמי הראשון שהוקם במדינה הכול שונה.
עוד חדשות בעולם:
קרים: פרו-רוסים הצליפו במפגינים עם שוטים
חג לרודנית ולשרירנית. יום האישה בתמונות
מדוע נעלם המטוס המלזי? כל התרחישיםלעלי מחמוד מאוניברסיטת טקסס שבדאלאס, שייסד את בית האחווה המוסלמי "אלפא למדא מו", היו תוכניות אחרות. בראיון לרשת הרדיו הציבורית של ארה"ב טען כי הבין שיש חלל ריק למוסלמים בקמפוס ושעליו לעשות משהו עם זה.
צפו בפרק הראשון של "קופי קרו" מבית היוצר של "אלפא למדא מו":
"רבים מאיתנו באים ממשפחות מהגרים, ולכן התבגרות באמריקה משמעה לחיות חיים כפולים, מצד אחד מנסים לרצות את המשפחה שדוגלת בהרגלים האיסלאמיים, ומצד שני כשהולכים לבית הספר מנסים להסתגל ולהיות כמו כולם", סיפר. "אנחנו פשוט מנסים להיות 'קולים'".
לא האחים המוסלמים - האחווה המוסלמית
שלוש האותיות של בית האחווה מסמלות את חשיבותו של הקוראן "אליף לעם מים". מחמוד הקים את בית האחווה בטקסס ב-2013, אך מאז הוקמו עוד שני בתים באוניברסיטת קורנל ובאוניברסיטת קליפורניה שבסן דייגו. "לא התכוונתי להקים תנועה חדשה", אמר בראיון לכתב הרשת. "רציתי פשוט לספק לגברים מוסלמים אמריקנים מקום בשביל עצמם". חברי האחווה גם הפיקו סרטוני יוטיוב קצרים שבהם הם מספרים קצת על עצמם ומראים כי כמו כל סטודנטים צעירים, גם הם יודעים להשתובב.
אבל איך מתמודדים עם הסטריאוטיפ האלכוהוליסטי שנלווה כמעט לכל בית אחווה? לדברי מחמוד, את רוב המוסלמים הסצנה הזו לא מעניינת. "הם לא אוהבים לשתות, הם לא מחבבים את תרבות המתירנות המינית. לכן בית 'אלפא למדא מו' מציע את האלטרנטיבה המאפשרת לנו להתעסק בדברים שמעניינים אותנו".
בראיון עלתה הטענה כי בית האחווה בא בעוכרי המוסלמים - מבודד אותם במקום לשלב
אותם בחברה האמריקנית. "זה לא מונע מאיתנו להידמות לתרבות האמריקנית - כי אנחנו האמריקנים. אנחנו מוסלמים אמריקנים", אמר בתגובה לטענה. "אנחנו לא מתחבאים, אנחנו פשוט מעדיפים לחיות סביב אנשים עם אותן האמונות".
מחמוד טוען כי בית האחווה מגשר בין המוסלמים האדוקים לאלה שפחות. "יש לנו באחווה צעירים מכל קצוות הספקטרום של מה שאפשר לכנות 'מוסלמי טוב'. מנגד יש צעירים שפחות מתרגלים את הלכות האיסלאם ועל כולם להסתדר יחד", סיפר מחמוד בראיון. "בסופו של דבר, כולם מרוויחים ואנחנו מצליחים להגיע למכנה משותף אחד - שהוא האחווה".