שתף קטע נבחר
 

השרים אישרו: חובת שכר על שעות כוננות

שרי הממשלה תמכו בהצעת "חוק הסטנד ביי" - שמחייבת לשלם לעובדים שכר עבור כל שעת המתנה. כיום אין תשלום שכר עבור שעות כוננות - על אף שהעובדים צריכים להיות זמינים להיענות לכל קריאה של המעסיק

ועדת השרים לחקיקה אישרה היום (א') את תמיכת הממשלה ב"חוק הסטנד ביי" - הצעת חוק פרטית, המחייבת מעסיקים לשלם לעובדיהם גם עבור שעות כוננות. ההצעה נועדה לשים קץ לנוהג המקומם עובדים רבים, שנאלצים להיות זמינים ומוכנים מחוץ לשעות העבודה הרגילות, כדי להיענות לכל קריאה של המעביד - אפילו בשעות הערב - הכול ללא קבלת תמורה.

 

עוד כתבות בערוץ קריירה :

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

נוהג זה רווח היום בעיקר בתחומי האבטחה והמלצרות. רופאים - לשם השוואה - מקבלים תמורה מלאה גם עבור שעות הכוננות. מצב זה מחייב את העובדים לפנות מזמנם הפנוי כל עיסוק אחר כדי להיות זמינים לקריאה מהירה להתייצב במקום העבודה אם יידרש צורך בשירותם.

 

הצעת החוק לא קובעת מסגרת נוקשה של שכר עבור הכוננות אלא מחייבת את המעסיק לשלם לעובד הכונן "שכר ראוי" עבור כל שעת המתנה. ערכו של השכר ה"ראוי" אמור להיות מוסכם מראש ובכתב בין המעסיק לעובד, עם כניסתו לעבודה. אם המעסיק הוא שמכתיב את השכר העובד רשאי להתנגד לכך. מצבים אלה יוסדרו לפרטיהם בהליך החקיקה לפני אישורו הסופי של החוק.

 

"עוולה מקוממת שהפכה לנורמה"

הצעת החוק גובשה על ידי ח"כ יוני שטבון (הבית היהודי), ונולדה בשיתוף תא הסטודנטים של הבית היהודי (צוות "הישראלים"). "כוננות החינם של העובדים היא ניצול ציני של חוסר האונים שלהם מול כוחם של המעסיקים", אמר ח"כ שטבון. "החוק בא לשים סוף לעוולה המקוממת והממושכת הזאת, שהפכה לנורמה ביחסי העבודה במקומות שאינן מאורגנים. הנוהג הזה שם את העובדים במעין מעצר בית המנתק אותם מעיסוקיהם הפרטיים והחברתיים.

 

"צריך להדגיש כי עובדים אלה גם אם הסכימו מראש עשו זאת מחוסר ברירה", הוסיף. "הלא אין בר דעת שהיה מתנדב או מסכים מרצון להעניק למעסיק שלו את זמנו החופשי חינם אין כסף אם היתה לו חלופה אחרת. לא יכול להיות שמעסיקים ינצלו לטובתם, וזו מטרת החוק להעמיד אותם על מקומם. מישהו מוכרח להפסיק את הדורסנות הצינית הזאת מצדם".

 

תמיכת הממשלה מבטיחה קידום מהיר של הצעת החוק לספר החוקים. ההצעה תעלה לקריאה טרומית לפני יציאת הכנסת לפגרת האביב עד סוף השבוע הבא וקרוב לוודאי שתועבר לטיפול ועדת העבודה והרווחה. ארגוני המעסיקים צפויים אמנם להתנגד, אבל בוועדה זו, בראשות ח"כ חיים כץ (ליכוד-ביתנו) יש לזכויות העובדים בדרך כלל משקל רב יותר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים