שתף קטע נבחר

התוכנית: יותר מלונות עממיים

בעקבות חשיפת הסקר השנתי של מחירי המלונות בעולם, משרד התיירות יוצא להגן על כבודו ומכריז על מתן מענקים מוגדלים ליזמים שיבנו מלונות ברמת מחירים בינונית

בעקבות חשיפת הסקר השנתי של הוטל פרייס אינדקס (Hotels Price Index) משרד התיירות יגביר את הפעילות לעידוד בניית מלונות עממים.

 

עוד כתבות בערוץ התיירות:

כסף עולמי: כך תחסכו כסף בחופשה בארץ

ישראל במקום ה-5 בעולם ביוקר המלונות

שוב נחרבת: פומפיי מתפוררת

 

מועדפת. טבריה (צילום: shutterstock)
מועדפת. טבריה(צילום: shutterstock)

 

יזמים שיגישו בקשות להקמת מלונות עממיים או להסבתם של מבנים למלונות כאלה, יזכו למענקים מוגדלים מהקרן לעידוד השקעות הון באזורי העדיפות. המשרד יסייע ליזמים גם באזורים שאינם מקבלים מענקים, כמו בתל אביב.

 

מנכ"ל המשרד אמיר הלוי שחזר בסוף השבוע מיריד התיירות שנערך בברלין סיפר כי סייר באכסניות עממיות שרמתן גבוהה מבחינת התשתיות, אולם מחירי הלינה הם 100-25 ארו ללילה.

 

"חלק גדול מהתיירים שמגיעים לתל- אביב הם צעירים" אמר הלוי בהתייחסו לפרסום במוסף "ממון" של ידיעות אחרונות אתמול. "התיירים הצעירים באים לחופשה עירונית ומחפשים מלונות עממים כדי לחסוך כסף לבילויים. גם בירושלים רבים מהתיירים מחפשים מלונות זולים, וזה כולל הרבה צליינים שאינם יכולים לשלם את המחירים הגבוהים של המלונות המפוארים".

 

לדבריו, במסגרת מדיניות השר עוזי לנדאו להוזלת מחירי הנופש, משרד התיירות מעדיף יזמים שבונים מלונות זולים. "יוקר המלונות נובע בעיקר ממחסור בחדרי לינה, ולכן אנו נותנים מענקים של 20% מגובה ההשקעה ליזם שמעוניין לבנות מלון. לאחרונה נתקלנו במצב שבו ביקשו לערוך כנס בירושלים, אבל לא היו מספיק חדרי מלון לאכסון כל המשתתפים. המחסור בירושלים ידוע, ולכן אנחנו נותנים ליזמים מענק מוגדל של 28%, וכך גם בטבריה- שסובלת אף היא ממחסור בחדרי מלון".

 

הלוי הוסיף כי אמנם ראוי שבמדינת תיירות שיהיו מלונות ברמה של וולדורף אסטוריה, אבל חייבים שיהיו גם מלונות ברמת מחירים בינונית כפי שקיים בכל מדינת תיירות. "יש לא מעט יזמים שנלהבים להקים מלונות עממיים משום שהם ראו את ההצלחה של הוסטל אברהם בירושלים, שעכשיו מוקם מלון ברמה דומה לו בתל אביב. אם במשך שנים העדיפו לבנות מלונות יקרים, היום אנשים מבינים שמלונות עממיים הם שיביאו יותר תיירים".

 

בסקר שפורסם אתמול עולה כי מחירי בתי המלון בישראל מציבים אותה במקום החמישי מתוך 68 מדינות בעולם. אחת הסיבות לכך היא שבישראל, בניגוד לארה"ב ואירופה, אין הרבה מלונות עממים. בדירוג לפי ערים, שכלל 116 ערים, בתי המלון בירושלים מדורגים במקום ה-21 (יחד עם לונדון) עם מחיר ממוצע של 700 שקל ללילה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים