שתף קטע נבחר

 

שיטור עירוני גם בת"א: "לטפל בדרום העיר"

17 ערים ויישובים יצטרפו לפיילוט שמעניק לפקחים סמכויות של שוטרים. בעיר הגדולה יידרשו לטפל בעיקר במבקשי המקלט. ואיפה עוד?

השיטור העירוני המקביל למערכת האכיפה מתרחב: ועדת הפנים של הכנסת אישרה היום (ב') צו של השר לביטחון הפנים ושר הפנים, המאפשר להרחיב את פיילוט השיטור ל-17 ערים ויישובים נוספים, בהם תל אביב. "חשוב לטפל בדרום העיר", אמר בדיון מנכ"ל המשרד רותם פלג.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

הערים והיישובים הנוספים שיוכנסו לפיילוט הם: הרצליה, כפר סבא, אור יהודה, גדרה, יבנה, צפת, שפרעם, עראבה, קריית אתא, עכו, ראש העין, אשדוד, נשר, פרדס חנה ואלעד. במשרד לביטחון הפנים אמרו כי התוכנית תחל לפעול בערים ויישובים אלה בחודשים הקרובים.

 

מנכ"ל המשרד לביטחון הפנים פלג אמר בדיון כי היה חשוב להכניס את העיר תל-אביב לפיילוט שכן השיטור העירוני יהיה מיועד בעיקר לטיפול בבעיית מבקשי המקלט בדרום העיר. לכוח השיטור בעיר יתווספו במסגרתו 150 שוטרים.

 

בדיון היום התברר כי בערים אילת וטירה עדיין לא מולאו כל תקני כוח האדם בשיטור העירוני. פלג הבטיח כי פערים אלו ייסגרו בקרוב. לדברי השר לביטחון הפנים יצחק אהרונוביץ', "מדובר בתוספת משמעותית וחשובה לתוכנית אשר תורמת באופן משמעותי לטיפול בעבירות איכות החיים ביישוב ומסייעת רבות להגברת תחושת הביטחון".

 

פיילוט השיטור העירוני החל לפני כשלוש שנים וכלל עד כה 24 ערים. באחרונה האריכה ועדת הפנים של הכנסת בראשותה של ח"כ מירי רגב את הפיילוט עד ליוני 2015.

 

במסגרת השיטור העירוני, המשטרה והרשות המקומית יוצרות מסגרת שכוללת לרוב 50% שוטרים ו-50% פקחים עירוניים. לפקחים ניתנות סמכויות נוספות והם יכולים גם לעכב חשוד במעשה אלימות

 עד לבוא שוטר. סמכויות אלו מופעלות בעיקר באזורי בילוי.

 

לעתים, ברשויות מקומיות חלשות מבחינה כלכלית, משתנה היחס והמשטרה יוצרת הרכב שונה שבו עד שני שלישים מהכוח הם שוטרים וכשליש הם פקחים. בנוסף, במסגרת הפיילוט, שמקודם בשיתוף משרדי האוצר והפנים, מתוכנן להיפרש מערך טכנולוגי שכולל רשת של מצלמות וחיישנים ברחבי הערים לצורך מניעת אלימות, ונדליזם והפרות סדר.

 

הרחבת הפיילוט גוררת גם ביקורת המתמקדת בהפרטת סמכויות האכיפה של המשטרה. לדברי עו"ד אן סוצ'יו מהאגודה לזכויות האזרח, "כלל לא ברור כי התכנית הצליחה לצמצם את ממדי האלימות, אבל במקום להשלים את הבדיקה בעניין הרגיש הזה, רצים להרחיב את התכנית לכמעט 40 רשויות. חשוב לזכור כי מדובר בעניין רגיש ביותר - פקחי העירייה שלא קיבלו את ההכשרה שיש לשוטרים, אוחזים בסמכויות מרחיקות לכת באופן שעלול לפגוע בזכויות האדם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יובל מן
סיוע למשטרה (ארכיון)
צילום: יובל מן
מומלצים