תפוח בחצי מחיר: בילוי זול בניו יורק
מלון שלא עולה מאות דולרים ללילה, ארוחה בפחות מ־10 דולר, שופינג בהנחות ענק (ולא באאוטלט) וגם מוזיאונים, הצגות וסרטים חינם. לטייל בניו־יורק בלי להתרושש
נכון, תל- אביב עקפה אותה בלי למצמץ בדירוג הערים היקרות בעולם, אבל עדיין חופשה בני ויורק היא עניין יקר. מאוד. מי שקצר בכסף ירגיש אחרי יומיים- שלושה את נחת זרועה של העיר: הקניות, הבילויים, האוכל ושאר עניינים תיירותיים שיש לה להציע לא ישדרגו לכם את מצב העו"ש. ובכל זאת, אפשר קצת אחרת. עדיין ליהנות, לבלות ולהתפרע בשופינג עד הפינה הריקה האחרונה במזוודה ולחזור הביתה עם עודף בדולרים ולא רק בקילוגרמים. כך תעשו את זה נכון.
עוד טיולים בערוץ התיירות:
כסף עולמי: כך תחסכו כסף בחופשה בארץ
לא תאמינו: טוקיו בזול
לונדון לא יקרה לי: הצעות לבילוי זול בעיר היקרה
איפה נישן
לינה היא המרכיב הכי יקר בחופשה בעיר. מלונות בסיסיים יעלו לכם ברוב הימים 200 דולר ללילה לפחות, ותגידו תודה שבכלל מצאתם מקום. אלטרנטיבה ידידותית, כלכלית ובכלל, היא באתר אייר בי.אן.בי . בניגוד לאתר קרייגסליסט, שמועד לשלל פורענויות ועוקצים, airbnb בטוח למשתמש, נוח מאוד וכלכלי לחלוטין. גם כאן צריך לבדוק היטב לפני שסוגרים עסקה, אבל הצילומים, הפירוט ושאר האלמנטים באתר הופכים אותו לאלטרנטיבה טובה. ומעבר לזה, אם תהיה לכם דירה, יהיה גם מטבח, ותוכלו לחסוך עשרות דולרים ביום על אוכל.
אם אתם בכל זאת רוצים מלון, נסו להזמין דרך הוטוואייר: פרט לשיטת ההזמנה הרגילה, תוכלו להזמין בו בשיטת סיקרט הוט רייט הוטלס (Secret Hot Rate Hotels) שבה אתם בוחרים את התאריכים, מספר הכוכבים והאזור הרצוי והאתר מספק לכם מחיר נמוך בעשרות אחוזים מהמקורי. הרעיון: את שם המלון תגלו רק אחרי שתגהצו את הכרטיס. מניסיון של שנים, בדרך כלל זה עובד יופי.
שופינג
קודם כל, לא חייבים לרוץ לאאוטלט. השמועות על חינמיותו היו מוגזמות: רק אוטובוס הלוך ושוב לוודבורי קאמן הפופולרי יעלה יותר 40-מ דולר לאדם, ובמחיר הזה תוכלו לקנות עוד זוג נעליים .Dsw-ב
אם אתם חייבים מותגים, תוכלו למצוא אותם בעיר בהוזלה (בעיקר מעונות קודמות) בסניפים של טי ג'י מקס (TJ Maxx), מרשל (Marshall) ובורלינגטון (Burlington). הרשתות המוזלות דאפיז ולומנ'ס נסגרו השנה. בנוסף בהמון רשתות יש לפחות פעם בשבוע הנחות של .50%-30% בבננה ריפבליק (banana Republic) ודומיה לפעמים יש גם הנחה על הסייל, ואם תציגו תעודת סטודנט אולי תזכו להנחה נוספת ׁ(20% בקלאב מונאקו המעולים), במייסי'ז (Mayc's) תקבלו 10% הנחה אם תציגו מראש דרכון לא אמריקאי בדוכן המיועד לכך בכניסה לחנות.
מתעקשים על אאוטלט? ראשית, למקומות האלה לא כדאי להתקרב בזמן הסיילים הגדולים (יום שישי השחור, חג המולד וכו) כי לחצות את הפקקים ייקח לכם חצי יום.
וודבורי קאמן (Woodbury Common Premium Outlets) שנמצא יותר משעת נסיעה מהעיר, אינו מקורה ולא כדאי ביום ממש קר או חם. אם אתם לא צריכים פראדה או גוצ'י למיניהם שממוקמים בו, האופציה הזולה יותר תהיה ג'רזי גרדנס (jerseygardens). אאוטלט מקורה עם חנויות טומי הילפיגר, קנת קול, אדידס, נייקי ושאר החשודים המיידיים. 35 דקות באוטובוס מתחנת פורט אותוריטי.
לאכול ממש בזול
קשה מאוד לחסוך על אוכל בניו- יורק כי אוכל הוא אחת הסיבות הטובות להגיע לכאן, אבל אפשר לנסות. נתפסתם רעבים ולא מוכנים באמצע הבלוק? רשתות מקומיות פזורות בכל פינה, ומציעות חלופה סבירה למקדונלד'ס ודאנקן דונאטס: תמיד אפשר לאכול בצ'יפוטלי המקסיקנית, בהייל אנד הארטי הירוקה או באחת מהבורגריות של פייב גאייז, ולסגור ארוחה בפחות 10-מ דולר.
דילים מצוינים לצהריים יש בבסטה פסטה ברחוב (Basta Pasta) 17 מסעדה איטלקית חיננית בבעלות יפנית. פחות מ-20 דולר לארוחה שכוללת מנה ראשונה, עיקרית, קינוח וקפה טוב. בופה הודי נפלא יש בצהריים בצ'ולה ברחוב 58 והוא לא יעלה לכם יותר 14-מ דולר לאדם, או 15 בסופי שבוע.
עוד אופציות זולות ומצוינות: קפה הבאנה בסוהו מציע את התירס בגריל הכי מעולה בעולם, ומגוון מנות לטיניות טובות. בעמדה המהירה ליד המסעדה מוצע אותו אוכל, בלי דמי שירות.
6-ב באפריל יחזור שוק האוכל בוויליאמסבורג, ברוקלין, לפעילות מלאה בימי ראשון. התצפית למנהטן מהצד של האיסט ריבר תמיד בחינם, ובדולרים בודדים תשיגו אוכל מעולה באחד המיזמים החמודים של השוק, כמו מנות פיליפיניות, פלאפל קינואה או שניצל מעוצב. אחרי מנת הבריסקט (נתח חזה בקר) של מייטי קווין והראמן ברגר עם התורים הבלתי-נגמרים, יהיה מעניין לראות מי כאן יהיה הלהיט הקולינרי של השנה.
טיפ שתמיד שווה לזכור: כדאי לשים לב Happy Hour-ל (בדרך כלל 5 עד 8 בערב). בחלק מהמקומות יש בזמן הזה הנחות משמעותיות על המשקאות והאוכל.
ממש מתקמצנים? לא יותר 2-מ דולרים יקנו לכם משולש פיצה ופחית משקה באחת מרשתות הפיצה בעיר, שהמובילה בהן היא 2 בראדרז. לא טעים, אבל זול
ואם כבר לא טעים, אזהרת מסע חשובה: השתדלו לא לאכול ברובע הסיני. רוב המקומות הזולים שם לגמרי לא ראויים, ולא ישפכו לכם שום אור חיובי על המטבח הזה.
מוזיאונים וכל השאר
ברחבי ניו- יורק מתקיימים מדי יום סיורים חינמיים עם מדריכים מצוינים. בסוף הסיור תתבקשו לתת טיפ אם נהניתם, וגם אז זה לא יתקרב למחיר של סיור מודרך באחד מאוטובוסי התיירים. כדי למצוא סיור מתאים הציצו באתרים ובמקומונים ניו-יורקיים, שמקדישים חלקה יפה לכל מה שחינם בעיר. כך תוכלו להכיר את הסוהו או הווסט וילג', ולשמוע סיפורים על הנדריקס ומדונה הצעירים מבלי שישחטו לכם את הארנק.
מוזיאונים בעיר הם לא עניין חינמי, אבל כדאי לבדוק את אתרי האינטרנט שלהם כדי לברר את מדיניות ההנחות ולחפש ימים עם כניסה חופשית או כניסה מוזלת. ברבים מהם יש יום שבו תוכלו לשלם כרצונכם עבור הביקור. אפילו בגן החיות החמוד שבברונקס ובגנים הבוטניים של ברוקלין זה עובד ככה. ברוב המקומות גם מעניקים הנחה כנגד כרטיסי סטודנט ופנסיונר שאינם אמריקאיים.
מה עוד? עוד לא נמצאה הדרך לעלות לאמפייר סטייט בלי לשלם ביוקר, אבל לפחות את פסל החירות תוכלו להקיף חינם. השיטה: קחו מעבורת לסטטן איילנד, שפעילה 7 ימים בשבוע, 24 שעות ביממה. נכון, זה מקום שאין לכם מה לעשות בו אם אתם לא גרים בו, אבל המעבורת חינמית, והמסע, בן חצי שעה, עובר ממש ליד הפסל המפורסם.
ברודוויי זה כאן
לא בא לכם לשלם מחיר מלא להצגה? ברור שלא, מושב במקום טוב לא יסתיים בפחות 180-מ דולר. ובכן: ישנה הקופה המוזלת, שממוקמת בטיימס סקוור ובעוד כמה נקודות אסטרטגיות ברחבי העיר. בנוסף, חלק מההצגות המבוקשות עורכות בקופת ההצגה ביום ההצגה הגרלה 20-ל כרטיסים מוזלים במיוחד (20-30 דולר), ושווה להירשם אם הלו"ז שלכם גמיש.
כמו תמיד, שווה גם לבדוק מה יש לאתרי האינטרנט להציע, ורבים מהם מציעים הוזלות. אם אתם רוצים ללכת למופע של ביונסה, ג'יי-זי או וואן דיירקשן והוא סולד אאוט, נסו את האתר המעולה סטובהוב ,(stubhub.com) שמציע כרטיסים כמעט לכל הופעה שחשבתם שכבר לא תוכלו לראות. ברוב המקרים המחירים צונחים ככל שקרבה שעת המופע, וכבר היו ישראלים שראו את מדונה בפחות 40-מ דולר פשוט כי חיכו לרגע האחרון.
בא לכם לראות סרטים חדשים חינם? גם זה אפשרי בניו-יורק. צריך רק להיכנס לכתובת הבאה, ולעקוב אחרי ההוראות
הכתבה פורסמה במקור במוסף "מסלול" של ידיעות אחרונות.