שתף קטע נבחר
 

הסיבה להורדת הריבית: "ריפיון בשוק העבודה"

הפרוטוקולים של הדיונים שקדמו להחלטת בנק ישראל המפתיעה להוריד את הריבית לחודש מרס חושפים: התקבלה על רקע הירידה באינפלציה ומה שכינו חברי הוועדה כ"רפיון בשוק התעסוקה"

הפרוטוקולים של הדיונים שקדמו להחלטה המפתיעה של בנק ישראל, להוריד את הריבית לחודש מרס מ-1% ל-0.75%, פורסמו היום (ב'). מהפרוטוקולים עולה כי השיקולים המרכזיים לאישור ההחלטה היו הירידה באינפלציה ומה שכינו חברי הוועדה כ"רפיון בשוק התעסוקה".

 

 

על פי הפרוטוקולים, ההחלטה התקבלה ברוב של ארבעה מתוך חמשת חברי הוועדה המוניטרית. לנגד עיניהם של חברי הוועדה עמדו נתונים שלפיהם שיעור האבטלה עלה באחרונה מ-5.6% ל-5.8%. כמו כן, מאז תחילת השנה נרשמה ירידה ריאלית של 0.4% בשכר במשק.

 

מספר המשרות הפנויות במשק עלה, אמנם, מ-56 אלף ל-60 אלף בסוף חודש ינואר. אך חברי הוועדה ציינו כי את הגידול במספר המשרות יש לייחס לעלייה במספר המשרות במגזר הציבורי. על פי הערכתם, בשנים הקרובות תפחת מידת התרומה של הממשלה לשוק התעסוקה בשל הקיצוצים בתקציב ולכן יש לעודד יצירת משרות במגזר העסקי כדי להימנע מעלייה בשיעור האבטלה.

 

באשר להשלכות של הורדת הריבית על מחירי הדירות, הסכימו חברי הוועדה כי מחירי הדירות ממשיכים לעלות בקצב מהיר והיקף המשכנתאות עדיין גבוה. עם זאת, ציינו חברי הוועדה שתמכו בהורדת הריבית כי הצעדים האחרונים שבהם נקט הפיקוח על הבנקים הפחיתו את הסיכון שנשקף ליציבות הבנקים בעקבות הגידול בהיקף המשכנתאות.

 

באשר ליוקר הדירות, ציינו המצדדים בהורדת הריבית כי הגידול בהיקף השלמות הבנייה ומלאי הדירות למכירה עשויים להוות משקל נגד להורדת הריבית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
קרנית פלוג מונתה לנגידה נגידת בנק ישראל
צילום: גיל יוחנן
מומלצים