בצק על הידיים וחיוך על הפנים: אופים עם הילדים
שוב גשום בחוץ וזו הזדמנות מצויינת להתחמם ליד תנור האפייה ולבלות עם הילדים אחר הצהריים שהוא כולו בצק, כיף ואפייה משותפת שתייצר גם את ארוחת הערב. אספנו עבורכם 3 מתכונים, ברמות שונות, שיסבו לילדים, וגם למבוגרים, המון הנאה וסיפוק
החורף חזר עם הגשמים החזקים והבוץ המלכלך, מה שמונע מהילדים לצאת החוצה ולשחק. אז מה עושים בבית? טלוויזיה הם גם כך רואים יותר מדי, שלא לדבר על בהייה במסך המחשב או הטאבלט. בדיוק בשביל זה נועד המטבח, נכון לא בדיוק חדר משחקים עבור הילדים, אבל עם קצת סבלנות מצד ההורים אפשר לצרף אותם לחוויה הקולינרית. נכון, צריך לקחת בחשבון שיהיה לכלוך, מצד שני יהיו לכם ילדים מאושרים מהעובדה שהטלתם עליהם לקחת אחריות ולהיות חלק מהכנת הארוחה המשפחתית.
- מחפשים מה לעשות עם הילדים? הצטרפו אלינו לחורף חם ונעים
הנה שלושה מתכונים שיאפשרו לילדים שלכם ליהנות מחוויה רב-חושית של הכנת בצק למאפים שונים שכל בני הבית ישמחו לאכול:
פוגאס עם קבנוס ובצל מטוגן
מאפה נהדר ומרשים שמומלץ להגיש עם חרדל וירקות טריים.
המצרכים:
2 בצלים קצוצים
2 נקניקי קבאנוס חתוכים לקוביות קטנות
500 גרם קמח לבן
10 גרם שמרים טריים
10 גרם מלח
כף סוכר
350 מ"ל מים
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל עד שמתחיל להזהיב
- מוסיפים את הקבנוס ומטגנים על המחבת כמה דקות עד שהבצל מזהיב והקבנוס קצת נצרב. מעבירים לקערה ומצננים כמה דקות
- בקערת המיקסר, משפשפים את השמרים בתוך קמח עד שהם מכוסים לגמרי בקמח
- מוסיפים מלח, סוכר ומים
- מפעילים את המיקסר עם וו הלישה ולשים את הבצק כ-6-8 דקות עד שהוא נהייה אחיד
- מוסיפים את הבצל והקבנוס ולשים עד שנטמעים בבצק
- מתפיחים כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו
- מחלקים את הבצד ל-4 חלקים ומעצבים כל חלק לצורת עלה גדול בגובה 4 ס"מ
- משאירים להתפחה עד כ-20 דקות ומחממים תנור ל-250 מעלות
- מסמנים בעדינות את שדרת העלה, כ-2-4 ס"מ במרכז הבצק, ועם קלף או סכין חורצים 2-3 חריצים בכל צד
- מכניסים לתנור אפייה ומנמיכים את החום ל-220 מעלות
- אופים כ-25 דקות, עד שהמאפה מזהיב ונקישה עליו משמיעה צליל חלול
לחמניות למיני בורגר
מכינים בבית מיני בורגרים מקציצות בקר או עוף, מוסיפים פרוסות עגבניה, מלפפון חמוץ, בצל וחסה ויש ארוחת ערב מצויינת, שכולם שותפים לה
המרכיבים: (לכ-15 לחמניות מיני)
500 גרם קמח
10 גרם שמרים יבשים
10 גרם מלח
3 כפות סוכר
ביצה בינונית
2 כפות שמן
300 מ"ל מים
להברשה:
חלמון ביצה
שומשום
אופן ההכנה:
- בקערת המקסר מערבבים את השמרים היבשים עם הקמח עד שהם נטמעים בו.
- מוסיפים מלח, סוכר, ביצה שמן ומים ומפעילים את המיקסר במהירות הכי איטית
- לאחר שהחומרים מעורבבים מעלים את מהירות המיקסר בשלב אחד ולשים עוד כ-7 דקות עד שהבצק אחיד, גמיש ומתנתק מדפנות הקערה
- מעבירים לכלי ומכסים במטלית לחה כשעה, עד הכפלת הנפח.
- מוציאים את הבצק מהקערה מחלקים ל-3 נקניקים וחותכים מכל נקניק 5-7 חתיכות. כל חתיכה מעצבים ככדור ומכסים שוב במטלית להתפחה של 30-40 דקות, עד שהכדורים גדלים קצת.
- לאחר ההתפחה, מברישים בביצה ומפזרים שומשום.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לאפיה של כ-15-20 עד שהלחמניות זהובות, קפיציות וריחניות.
- מצננים את הלחמניות ובזמן הזה אפשר לחמם את הקציצות ולהוסיף אותן בצירוף עגבניה, מלפפון, בצל, חסה ורטבים להמבורגרים נפלאים
נקניקיות בבצק
המרכיבים:
חבילת בצק עלים מרודד מופשר
חבילת נקניקיות
ביצה להברשה
שומשום לפיזור (לא חובה)
אופן ההכנה:
- חוצים את הנקניקיה לחצי ולילדים קטנים מומלץ גם לפרוס את הנקניקיות באמצע, לאורכן
- חותכים מבצק העלים רצועות בגודל שיעטוף את הנקניקיה אך ישאיר את קצוותיה בחוץ.
- עוטפים כל נקניקיה (המורכבת משני חצאים) במלבן של בצק ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מברישים בביצה את הבצק, מפזרים מעל מעט שומשום ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות במשך כ-15 דקות ע שהבצק מזהיב.
- מחפשים מה לעשות עם הילדים? הצטרפו אלינו לחורף חם ונעים