סקר: ככל שאדם משכיל הוא צורך פחות מתוק
כשליש מהאנשים בישראל אינם מודעים לכמות הסוכר העצומה שמכילים משקאות קלים ממותקים, כך מגלה סקר חדש שתוצאותיו מפורסמות ב"ידיעות אחרונות". הנתונים מגלים כי ככל שהאדם משכיל יותר, כך פחות חשוב לו לצרוך מזונות ממותקים
ישראל אוהבת מתוק, והרבה - גם אם זה לא בריא. על רקע המלצות ארגון הבריאות העולמי, שלפיהן כדאי לא לצרוך יותר משש כפיות סוכר ביום - מתברר כי 58% מהישראלים מצהירים שחשוב להם להגיש משקאות מתוקים לאורחים, 44%-ו רוצים שיגישו להם שתייה מתוקה.
סכנות הסוכר:
- נלחמים במתוק: האמת הרעילה על הסוכר
- "הסם הלבן": למה אנחנו מתמכרים לסוכר?
- ויתור על רכיב תזונה אחד ימנע סוכרת. מהו?
הסקר נערך על ידי "פאנל פרויקט המדגם" בעבור התוכנית הלאומית לחיים פעילים ובריאים "אפשריבריא" שבראשה עומד פרופ' דני מורן.
נתונים נוספים: 65.7% מבעלי ההשכלה היסודית או התיכונית מבין הנשאלים השיבו שחשוב להם להגיש שתייה מתוקה, לעומת 58.9% מבעלי ההשכלה העל-תיכונית ו52.1%- מבין האקדמאים.
59.7% המשתכרים מתחת לממוצע הצהירו שחשוב להם להגיש מתוק לעומת 54.7% בעל שכר מעל הממוצע.
ובאשר לאלה שאמרו שחשוב להם לקבל שתייה מתוקה: 52.5% מבעלי ההשכלה היסודית או התיכונית אמרו שהם מעוניינים בכך לעומת 44.1% מבעלי ההשכלה העל- תיכונית 37.1%-ו מבעלי ההשכלה האקדמית.
עוד מתברר שחלק גדול מהישראלים לא מודעים לכמות הסוכר שמכילים משקאות ממותקים. בקבוק חצי ליטר של שתייה מתוקה מוגזת מכיל 12 כפיות סוכר, בקבוק חצי ליטר של מיץ לא מוגז מכיל תשע כפיות סוכר, ובקבוק מים בטעמים באותו גודל מכיל ארבע כפיות סוכר. 29% מהנשאלים חשבו שכמויות הסוכר במשקאות הללו קטנות בהרבה.
פרופ' מורן מסביר: "העלייה בשיעור ההשמנה בישראל נובעת בחלקה מעלייה בצריכת סוכרים שמקורם במשקאות קלים
ממותקים. מחקרים מראים שקיים קשר בין שתיית משקאות עשירים בסוכר לבין עלייה בהשמנה, בסוכרת, ביתר לחץ דם, במחלות לב וכלי דם, בכולסטרול וגם בסוגי סרטן שונים".