שתף קטע נבחר

 

מאות זרים מחכים בכביש, החניון הסמוך ריק

תורים אינסופיים להארכת אשרות השהייה בישראל. ארגוני זכויות אדם: "מטרת משרד הפנים היא לייאש אותם ולשלוח אותם למתקן השהייה". רשות האוכלוסין וההגירה: שיפרנו את השירות, המרחב הציבורי לא באחריותנו

עומסים ואי-סדר מול משרדי רשות ההגירה והאוכלוסין בתל אביב: מאות מבקשי מקלט עמדו אתמול בבוקר (ג') מחוץ ללשכה שברחוב תובל בשכונת ביצרון בעיר, וחיכו להיכנס לדיונים בבקשות לאשרות שהייה בישראל. מדובר במשפחות רבות - כולל תינוקות, ילדים ונשים בהיריון - שעמדו על המדרכה ועל שפת הכביש, תחת השמש וללא גישה לשירותים. חניון רשות האוכלוסין הריק נמצא בסמוך, אך מבקשי המקלט לא מורשים להיכנס אליו.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

חלק ממבקשי המקלט מגיעים למשרדי רשות ההגירה כבר כמה ימים ברציפות אך בכל פעם נאלצים לחזור לבתיהם בידיים ריקות. "אנחנו באים כל יום מחדש כדי לנסות לחדש את הוויזה", אמר צגי, מבקש מקלט מאריתריאה. "אז אנחנו מחכים ומחכים כל פעם עד הערב. אני מקווה שהיום אצליח להיכנס". ארגוני זכויות אדם טוענים שמטרת הסחבת היא להתיש את מבקשי המקלט ולהותיר אותם ללא אשרות.

 

כאוס במשרד ההגירה: "להתיש מבקשי מקלט"    (צילום: אמיר לוי, ניצן דרור ואורי דבידוביץ')

כאוס במשרד ההגירה: "להתיש מבקשי מקלט"    (צילום: אמיר לוי, ניצן דרור ואורי דבידוביץ')

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

51 אלף מבקשי המקלט בישראל נדרשים לחדש את האשרות שלהם כל שלושה חודשים באותן לשכות. מאז דצמבר, עם כניסתו של החוק החדש למניעת הסתננות, צומצמו גם שעות קבלת הקהל של לשכות רשות האוכלוסין וההגירה ברחבי הארץ. על פי החוק החדש, מבקשי מקלט שמאותרים עם אשרות שאינן בתוקף עלולים להישלח ל-90 יום במתקן הכליאה סהרונים, ולאחריהם לתקופה נוספת במתקן השהייה חולות.

מאות מבקשי מקלט, אתמול מול משרדי רשות ההגירה בת"א (צילום: גלעד מורג) (צילום: גלעד מורג)
מאות מבקשי מקלט, אתמול מול משרדי רשות ההגירה בת"א(צילום: גלעד מורג)

 (צילום: גלעד מורג) (צילום: גלעד מורג)
(צילום: גלעד מורג)

בארגוני זכויות אדם טוענים שאי-חידוש האשרות מביא לכך שמבקשי מקלט רבים מאבדים את מקומות העבודה שלהם. אורית מרום מארגון א.ס.ף (ארגון סיוע לפליטים): "המטרה של רשות ההגירה והאוכלוסין היא שמבקשי המקלט ייוותרו בלי אשרות בתוקף וכך יעבירו אותם למתקן חולות. הצטברו תורים במקומות אחרים ולכן הוחלט לפתוח את הסניף ברחוב תובל. אבל אלה לא תורים נורמליים. המטרה של משרד הפנים היא לייאש ולהתיש אותם. אנחנו צריכים להתבייש".

 

רוסטו, מבקש מקלט מאריתריאה, אמר: "בבקשה תעזרו לנו. יש לי אישה וילד ואנחנו כבר כמה חודשים בלי ויזה. אבל לא מכניסים אותנו.

אני מחכה כאן כבר כמה ימים".

 

חברו עמנואל הוסיף: "מכניסים לדיון במספרים קטנים. עד שנכנסים ממציאים לך כל מיני תירוצים. ביקשנו שיכניסו את הממתינים לחניון של הרשות, שהוא ריק, כי ברחוב אין שירותים".

 

מרשות ההגירה והאוכלוסין נמסר בתגובה: "המבנה הוקם כחלק ממערך שיפור השירות למבקשי האשרות. ננקטו כמה צעדים שמטרתם לתת שירות טוב ואיכותי ובהם מעבר למבנה ייעודי והרחבת שעות השירות. בתוך המבנה וכן מסביבו יש מרחב המתנה מסודר ומצויד עבור מאות ממתינים בתנאים טובים. אלו שממתינים מחוץ למתחם נמצאים במרחב הציבורי שאינו נמצא באחריותנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גלעד מורג
תור מבקשי המקלט ברחוב תובל בת"א, אתמול הבוקר
צילום: גלעד מורג
מומלצים