אין כסף, יש כפפות. המתאגרפות של קאבול
פעם קיבלו משכורת חודשית של 100 דולר, אך מאז שעברו לוועד האולימפי האפגני, סובלות המתאגרפות מחוסר תקציב. ועדיין, הן חולמות על ריו 2016
כמה נורות צהובות מאירות את החדר האפלולי המרוהט בדלילות באצטדיון בקאבול. במקום זה עורכות צעירות אפגניות אימון באגרוף והן מקוות להפוך טובות מספיק כדי להתחרות במשחקים האולימפיים ב-2016 בריו דה ז'ניירו.
עוד חדשות בעולם :
נחשף: אלה הנוסעים שנשאו דרכונים גנובים
3 שנים לאסון המשולש ביפן: האחדות נסדקת
החללית סויוז נחתה בקזחסטן המושלגת. צפו
שלום למלכה: איזו מדינה מוותרת על אנגלית?
לנשים המתאגרפות, כמה מהן בנות 18, אין יותר מדי ניסיון בענף הספורט האולימפי, אבל יש להן טונות של נחישות ורצון להצליח.
בעבר, ארגונים לא-ממשלתיים תמכו במתאגרפות האפגניות, וקבוצה של 25 נשים צעירות שהיו חברות במועדון אגרוף קיבלה שכר חודשי של 100 דולר ביחד עם הסעה לאצטדיון ובחזרה הביתה. אלא שארגוני הסיוע הפסיקו את תמיכתם, והוועד האולימפי של אפגניסטן תפס פיקוד, אך אין לו מספיק כסף עבור המתאגרפות. כך קרה שהתקציב לספורטאיות האפגניות קוצץ בצורה חדה והן איבדו את משכורותיהן.
המצב הכלכלי הקשה גרם לירידה במספר המתאגרפות במועדון בקאבול והוא עומד על תריסר. לפי שעה יש להן מקום להתאמן בו וכפפות אגרוף והן מקבלות החזרי נסיעות - עד להודעה חדשה. למרות המצוקה, המתאגרפות דואגות ליחסי חברות טובים, צוחקות ואף מקניטות זו את זו עד שמתחיל החלק הרציני של האימון.
המאמנים שלהן מחלקים אותן לזוגות ומכניסים אותן בתורות לתוך זירת האגרוף. אחד המאמנים עובר בין המתאגרפות, צופה בהן נאבקות, משפר את הטכניקה שלהן ואומר להן מתי להכניס אגרוף, איך להגן על עצמן ומתי להשתמש באגרוף ימין ובאגרוף שמאל.
אין תקציב, יש חברות. מועדון המתאגרפות בקאבול
צילום: AP
מומלצים