תוכנית קיצור החופש הגדול: כל הפרטים
5,500 שקל למורים, פעילות הפגתית בחצר, סיורים במוזיאונים ובתיאטראות, טיולים בטבע וגם לחמנייה מחיטה מלאה. כך תיראה מתכונת הפעילות הבית-ספרית, שתחליף את החופש הגדול בשלושת השבועות הראשונים של חודש יולי. כך עולה מהפרטים המלאים של התוכנית שהגיעו לידי ynet
התוכנית הסופית של קיצור החופש הגדול נחשפת: המורים שיסכימו לקחת חלק בפעילות יקבלו עבור שלושה שבועות תמורה של 5,500 שקל, מספר התלמידים בממוצע בקבוצה לא יעלה על 28 בחינוך הרגיל ו-7 בחינוך המיוחד, ובמקום לעסוק במקצועות הליבה התלמידים יקראו, ישחקו שחמט ויטיילו ברחבי הארץ. כך עולה מהפרטים המלאים של התוכנית שהגיעו לידי ynet.
עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
בנובמבר האחרון כינסו שר החינוך שי פירון, שר האוצר יאיר לפיד ושר הרווחה מאיר כהן מסיבת עיתונאים, ובה הציגו את התוכנית "בתי הספר של החופש הגדול". לפי התוכנית, שתיערך בשיתוף השלטון המקומי והקרן לידידות, החופש הגדול יקוצר בשלושה שבועות ובמקביל יופעלו מסגרות חינוכיות לתלמידים מ-1 ביולי עד 21 ביולי. הפעילות תיעשה בימים ראשון עד חמישי מ-8:00 בבוקר עד 13:00 בצהריים.
מפרטי התוכנית, שתוכנה הסופי הגיע לידי ynet, ולה שותף גם יו"ר המרכז לשלטון מקומי חיים ביבס, עולה כי תינתן עדיפות להעסקת אנשי צוות מתוך בית הספר, כדי לשמור על הרצף החינוכי. בעדיפות ראשונה יגויסו מורים מצוות בית הספר שיסכימו לעבודה נוספת בחופשת הקיץ. הסכמתם בוודאי תשתלם להם, שכן השכר שיקבלו עבור שלושת השבועות הללו יעמוד כאמור על 5,500 שקל. בנוסף למורים יגויסו סטאז'רים וסטודנטים להוראה, וכן מדריכים צעירים (בני נוער) בעלי ניסיון בעבודה עם ילדים. שכר המדריכים הראשיים יעמוד על 50 שקל לשעה, ושכר מדריך מסייע יעמוד על 25 שקלים לשעה.
מערכת שעות שבועית לדוגמה:
ואיך ייראה סדר יומם של התלמידים בשלושת השבועות הללו? לפי התוכנית, כל בוקר ייפתח ב"מפגש בוקר" בשעות 9:30-8:00. במהלכו ישוחחו התלמידים עם המורים והמדריכים על נושאים שונים, בכללם החופש הגדול, ספרים שקראו ועוד.
סדנאות משחק ופעילויות ספורט
בשעות 10:00-9:30 תתקיים הפסקת אוכל ופעילות הפגתית בחצר. בהמשך היום יתקיימו חוגים, בהם מחול, שחמט, אמנות פלסטית, צפרות, כתיבה יוצרת, משחקי כדור ועוד. כמו כן יתקיימו פעילויות תרבות והעשרה כמו סיור במוזיאונים ובתיאטראות, טיולים בטבע, סדנאות משחק וכתיבה, ופעילויות ספורט. החוגים והפעילויות ייבחרו על ידי בית הספר, הם יהיו מגוונים ויתפרשו על פני כל ימות השבוע.
מדי שבוע יהיה "יום שיא" אחד שיוקדש כולו לנושא מסוים ובהתאם לכך גם הפעילות היומית. כך למשל יום שיא בסימן איכות הסביבה, יום פעילות בטבע שבמסגרתו יקימו התלמידים אוהלים ויקיימו פעילות מחנאית, יום בסימן "קשר משפחתי" שבמסגרתו יציגו התלמידים בפני הוריהם הצגה קצרה בנושא המשפחה, וכן יום בסימן "מעורבות חברתית בקהילה", שבמסגרתו יעסקו התלמידים בשאלה כיצד מגלים מעורבות חברתית בכל גיל ובמהלך חופשת הקיץ. בין 12:45 ל-13:00 יסכמו התלמידים עם המורים והמדריכים את שעבר עליהם במהלך היום.
הארוחה שיקבלו התלמידים במסגרת התוכנית תהיה לפי ההמלצות התזונתיות של משרד הבריאות, ותכלול כריך או לחמנייה מחיטה מלאה, ובהם אחד מהמרכיבים: גבינה עד חמישה אחוז, טונה, אבוקדו, ביצה או חומוס, בתוספת ירק.
ראש עיריית מודיעין-מכבים-רעות, המשמש יו"ר המרכז לשלטון מקומי, חיים ביבס אמר: "'בתי ספר של קיץ' הוא פרויקט חברתי של משרד החינוך בשיתוף המרכז לשלטון מקומי. הרשויות המקומיות עמלות במרץ בימים אלו כדי להבטיח לכל ילד בגילים הרלוונטיים ליהנות ממסגרת חינוכית ומגוונת בחופש הגדול, בעלויות מסובסדות וסבירות עבור כל משפחה ברחבי הארץ".
כפי שכבר פורסם, התשלום עבור הלימודים במתכונת הקיץ ייגבה לפי המעמד הסוציו-אקונומי. רשויות באשכולות 4-1 (לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה) לא ישלמו עבור הפעילות. משפחות המתגוררות ברשויות באשכולות 7-5 ישלמו עבור הפעילות 300 שקלים, ואילו משפחות המתגוררות ברשויות באשכולות 10-8 ישלמו 450 שקלים.
בסיום שנת הלימודים הנוכחית תיושם התוכנית בכיתות א'-ב' בפריסה ארצית במוסדות החינוך הרשמיים. במקביל יופעל על ידי הקרן לידידות פיילוט ל-30 אלף תלמידים בכיתות ג'-ה' במוסדות החינוך הרשמיים הממוקמים בפריפריה, בהתאם לקריטריונים שיקבע משרד החינוך.