בריטניה: פניו של בן 29 שוחזרו במדפסת תלת ממד
סטיבן פאואר בן ה-29 מבריטניה, נפגע בתאונת דרכים בשנת 2012 ומאז הוא סובל משברים בגולגלתו שעיוותו את פניו. במהלך תהליך השיקום, הרופאים נעזרו בסורק CT כדי לבנות חלקים מהגולגולת מחדש, באמצעות הדפסתם במדפסת והשתלתם בראשו
חיים חדשים באמצעות מדפסת תלת ממדית: מומחים בבריטניה הצליחו לשקם את גולגלתו של נפגע תאונת דרכים ולהעניק לו פנים חדשות, באמצעות טכנולוגיית תלת ממד וחלקי גולגולת שהופקו במדפסת תלת ממדית.
עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
סטיבן פאואר בן ה-29, תושב קארדיף, נפגע אנושות בתאונת דרכים קשה בשנת 2012. הוא נותר מאושפז ארבעה חודשים, כשהוא סובל משברים בגולגלתו שעיוותו את פניו. בין היתר סבל משברים בעצמות הלחיים, הלסת, אפו והגולגולת עצמה.
המדפסת בשירות הרפואה
חדש: מדפיסים את העובר בתלת מימד
צפו: מדפסת מפיקה דגם 3D של העובר ברחם ארה"ב: השתלת פנים מלאה הסתיימה בהצלחה
במטרה לנסות ולשקם את פניו, כירורגים הסתייעו בסורק CT ממוחשב, כדי לבנות מחדש את גולגלתו. בתוכנת התלת ממד, יצרו החוקרים לוחיות שעתידות להשלים חלקים בגולגלתו שניזוקו.
המומחים שלחו את קבצי הלוחיות וחלקי העצמות שנוצרו בתוכנת המחשב, ואלה העשויים מטיטניום ומרכיבים נוספים - הודפסו באמצעות מדפסת תלת ממדית. החלקים נשלחו לבית החולים, והושתלו בגולגלתו בניתוח ראש מורכב שנמשך שעות.
"הניתוח שינה את חיי"
המדפסת התלת ממדית הראשונה נוצרה כבר בשנת 1983 ומאז הטכנולוגיה הלכה והתפתחה. היא מאפשרת ליצור דגמים תלת מימדיים על פי מבנה שנוצר בתוכנת מחשב.
המדפסת מייצרת את הדגם הסופי שכבה אחר שכבה באמצעות נוזל פולימרי שהופך מוצק תחת תאורה על סגולית, כשמערכת לייזר משרטטת את הצורה הנדרשת על כל שכבה שמודפסת. המוצר הופך בסופו של דבר לקשיח, ולדגם התלת ממדי המבוקש.
"הניתוח שינה לחלוטין את חיי" סיפר פאואר, "ניתן להבחין בהבדל בפניי מיד כשהתעוררתי מהניתוח. אני מרגיש שהביטחון העצמי שלי גדול יותר, והעיקר – אני לא צריך עוד להסתתר. אוכל שוב לראות אנשים, להתהלך ברחוב ולמקומות ציבוריים, ולחיות כמו כל אדם", הוא אומר.
שיחזור פניו של פאואר, היה במסגרת פרויקט חדשני שהוא חלק משיתוף פעולה בין מדעני אוניברסיטת קארדיף לבין המרכז לטכנולוגיות שיקום בניתוחים האירופאי קארטיס.
המהנדס הראשי שון פיל, הסביר כי הטכנולוגיה החדשה תעודד בעתיד יותר שימוש בתלת ממד בעולם הרפואה. "הטכנולוגיה פותרת מקרים מורכבים כאלה ואנו מקווים שהיא תלך ותשתפר".