שתף קטע נבחר
 

כחול-לבן: החנייה הזולה והיקרה לסטודנטים

למרות שמספר רב של סטודנטים מגיעים לקמפוסים בתחבורה ציבורית, רבים מהם עושים זאת בכלי רכב פרטיים ונאלצים להתמודד עם מצוקת החנייה בחניונים הסמוכים למוסדות האקדמיים וברחובות השונים. איפה תוכלו למצוא חנייה בחינם, איזה מוסד מציע מנויים שנתיים מוזלים ובאיזו עיר מסרבת העירייה למצוא פתרון הולם לסטודנטים? סקירה

לאחרונה הושקו מספר קווי אוטובוס שנועדו להקל את הגעתם של הסטודנטים לאוניברסיטת תל-אביב ולמרכז הבינתחומי, אולם נראה שבכל הקשור למקומות החנייה סביב לקמפוסים, המצב רחוק מלהיטיב עם בעלי הרכבים.

 

אמנם מוסדות רבים מציעים חניונים ללא תשלום אך מספר מקומות החנייה מוגבל והם מתמלאים עד אפס מקום כבר בשעות הבוקר. הסטודנטים נאלצים לתור אחר מקומות חנייה ברחובות הסמוכים, ולאחרונה סטודנטים במכללת האקדמית ת"א-יפו ובמכללת אור יהודה אף מדווחים שפקחים החלו לרשום דו"חות חנייה לסטודנטים שחנו שלא כחוק בסמוך לקמפוס.

 

פניות רבות הגיעו לח"כ בועז טופורובסקי (יש עתיד) שבימים אלה מטפל בסוגייה מול העיריות והנהלת המכללות. ״כאשר בונים מרכז מסחרי, בניין משרדים, שכונת מגורים, פארק או אצטדיון המתכנן חייב לתכנן חניה ואף לוודא נגישות של תחבורה ציבורית", הוא טוען. "כך גם מוסד אקדמי חייב לשים שיקול זה כנגד עיניו וליישמו בצורה יעילה. על המוסדות לנסות ולהקל ככל האפשר על הסטודנטים ולהעמיד לרשותם חנייה במחיר מסובסד כמו גם לוודא נגישות של תחבורה ציבורית. אין זה הגיוני כי סטודנט, שמשלם שכר לימוד ודמי רווחה, יצטרך בנוסף על כך לשלם מחירים מופקעים על החניה במוסדות״.

 

אז איפה הסטודנטים כן יכולים למצוא מקומות חנייה, כמה משלם בממוצע כל סטודנט על חנייה בסמוף לקמפוס ואילו פתרונות מציעות אגודות הסטודנטים?

 

אוניברסיטת חיפה

אפשרויות החנייה בסמוך לקמפוס: באזור של אוניברסיטת חיפה קיימת תנועה ערה של כלי רכב בשל חוסר אפשרויות החנייה בקרבת האוניברסיטה ומחוץ לקמפוס. באוניברסיטה קיימים כעשרים חניונים שכולם מיועדים לאנשי סגל, תשעה מהם מיועדים גם לסטודנטים. החוסר במקומות חנייה מחייב את הסטודנטים לחנות בצידי כביש 672 הצמוד לאוניברסיטה.

 

סטודנטים חונים על הכביש הראשי בסמוך לאוניברסיטת חיפה (צילום: יפעת סגל, באדיבות אגודת הסטודנטים) (צילום: יפעת סגל, באדיבות אגודת הסטודנטים)
סטודנטים חונים על הכביש הראשי בסמוך לאוניברסיטת חיפה(צילום: יפעת סגל, באדיבות אגודת הסטודנטים)

 

הסדרים מיוחדים לסטודנטים: החנייה באחד מהחניונים המיועדים לסטודנטים מותנית בתו חנייה שמחירו נע בין 300-600 שקלים לסטודנט. סטודנטים בעלי נכות, סטודנטיות בהריון החל מחודש שביעי ובני קבוצות מסוימות זכאים להטבה והנחה בהקשר זה. האפשרות לרכישת התווים לסטודנטים לתואר ראשון מותנית בזכייה בהגרלה שמתקיימת בתחילת השנה וסטודנטים לתארים מתקדמים יכולים לרכוש תווים במשך כל השנה ללא הגבלה.

 

חנייה בתוך בקמפוס: מלבד האפשרות לחנות באחד מתשעת החניונים, אין אפשרות לחנייה בתוך בקמפוס.

 

מאבקים בנושאי החנייה: אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת חיפה יצאה למאבק על המסוכנות בכביש 672, המאבק הצליח ובחודשים הקרובים אמורים להתחיל בבניית גשר הולכי רגל החוצה את הכביש ומוביל לתוך קמפוס האוניברסיטה. עלות בניית הגשר מתחלקת בין אגודת הסטודנטים, לאחר מציאת תורם, אוניברסיטת חיפה ועיריית חיפה.

 

המרכז הבינתחומי הרצליה

אפשרויות החנייה בסמוך לקמפוס: בסמוך לקמפוס המרכז הבינתחומי קיימים שלושה מתחמי חנייה גדולים המכילים אלפי מקומות חנייה המיועדים לסטודנטים, כולם ללא תשלום. כמו כן, ניתן לחנות ברחובות המקיפים את הקמפוס, ללא תשלום.

 

הסדרים מיוחדים לסטודנטים: בשנה האחרונה נעשו עבודות תשתית ברחובות הסמוכים לקמפוס הבינתחומי על מנת להגדיל את היצע החניה על שפת המדרכות.

 

חנייה בתוך בקמפוס: סטודנטים בעלי תו נכה רשאים לחנות בתוך בקמפוס במקומות המיועדים לכך.

 

מאבקים בנושאי החנייה: אגודת הסטודנטים הציגה להנהלת המרכז בתחילת השנה תכנית מפורטת להקלה על מצוקת החניה, הכוללת הוספת אספלט מקורצף בכל שבילי הנסיעה, הידוק ויצירת תשתית איכותית לנסיעה, סימון מחדש של מקומות החנייה במטרה להגדיל את מספר החניות.

 

האוניברסיטה העברית

אפשרויות החנייה בסמוך לקמפוס: בקמפוס גבעת רם החנייה בחינם על בסיס מקום פנוי; בקמפוס הר הצופים החנייה בתשלום סמלי של שקל וחצי עד שני שקלים על בסיס שנתי. בקמפוס רחובות ניתן לרכוש תו חנייה לחניון חנקין בעלות שנתית של 350 שקלים.

 

הסדרים מיוחדים לסטודנטים: ניתן לרכוש תווית חנייה שנתית לקמפוס הר הצופים בעלות של 350 שקלים כשלדיירי המעונות יש אפשרות חניה בחינם. תו חנייה לכל איזורי הקמפוס ברחובות ניתן לרכוש עבור 850 שקלים.

 

חנייה בתוך בקמפוס: באזורים הנ"ל.

 

מאבקים בנושאי החנייה: כרגע אין.

 

המסלול האקדמי-המכללה למינהל

אפשרויות החנייה בסמוך לקמפוס: בסמוך לקמפוס קיימות שתי אפשרויות חניה; חנייה בתוך חניון המכללה, חניון שנמצא בבעלות עיריית ראשון לציון ומנוהל ע"י החברה לביטחון של העירייה. השנייה, חנייה באזורי חנייה הסמוכים למכללה.

 

הסדרים מיוחדים לסטודנטים: סטודנטים חברי אגודה זכאים לרכוש כרטיס חנייה נטען בעלות של 2.5 שקל לחנייה במקום עשרה שקלים. סטודנטים תושבי ראשון לציון או בעלי תו תושב זכאים לחנות באזורי החנייה שנמצאים בסמוך למכללה בחינם.

 

חנייה בתוך בקמפוס: סטודנטים בעלי מוגבלויות מיוחדות זכאים לחנייה בחינם.

 

מאבקים בנושאי החנייה: אגודת הסטודנטים נמצאת במגעים מתמידים מול הנהלת החניון ועיריית ראשון לציון לאפשר חנייה בחינם לסטודנטים. דור חיים, יו"ר האגודה, נפגש לאחרונה עם ראש העירייה וביקש את התערבותו האישית בנושא.

 

המכללה האקדמית ת"א-יפו 

אפשרויות החנייה בסמוך לקמפוס: יש חניון קטן ציבורי פתוח בצמוד למכללה הכולל כארבעים מקומות חנייה וחניון בלומפילד הסמוך שכולל כאלף מקומות חנייה. עד לפני כשלושה חודשים, היה ניתן לחנות בחינם ברחובות רבים סביב המכללה. אך בחודש דצמבר העירייה צבעה רבים מרחובות בכחול-לבן והפכה חניות אלה לחניות בתשלום. בשל מצוקת החנייה, סטודנטים נאלצים להחנות את רכבם בשטחי עפר שליד המכללה, ובשבוע שעבר לראשונה קיבלו סטודנטים דו"חות על כך, על סך 475 שקלים.

 

הסדרים מיוחדים לסטודנטים: כרגע אין.

 

חנייה בתוך בקמפוס: קיים חניון בתוך מתחם המכללה המונה כ-508 מקומות חנייה ו-14 מקומות חניה לנכים בחינם המיועדים לסטודנטים. לדברי הסטודנטים החניון נסגר בשעות הבוקר מאחר שבמכללה לומדים כארבעת אלפים סטודנטים ואחוז ניכר מהם מגיע לקמפוס ברכב.

 

מאבקים בנושאי החנייה: ברק חדריאן, יו"ר האודה, שלח מכתב לראש העיר בעניין דו"חות החנייה לסטודנטים ומצוקת החנייה ברחובות הסמוכים והעניין טרם טופל וסודר. אגודת הסטודנטים ריכזה את פניותיהם של הסטודנטים ופועלת לביטול הדוחות הללו.

 

הטכניון

אפשרויות החנייה בסמוך לקמפוס: במגרשי חנייה המרוחקים מהקמפוס עד כעשר דקות הליכה ישנה אפשרות לחנייה לסטודנטים.

 

פעילי אגודת הסטודנטים מקבלים תו חניה בחינם. הטכניון (צילום: שיצו שירותי צילום) (צילום: שיצו שירותי צילום)
פעילי אגודת הסטודנטים מקבלים תו חניה בחינם. הטכניון(צילום: שיצו שירותי צילום)

 

הסדרים מיוחדים לסטודנטים: סטודנטים יכולים לרכוש תו חנייה בעלות שנתית של 240 שקלים לחנייה בקמפוס עצמו. בנוסף, סטודנטים המתגוררים במעונות הסטודנטים, חברי נבחרות הספורט וסטודנטים העובדים בקמפוס זכאים להטבה בהקשר זה. פעילי אגודת הסטודנטים זכאים לקבלת תו חניה בחינם.

 

חנייה בתוך בקמפוס: במגרשי החנייה הנ"ל.

 

מאבקים בנושאי החנייה: בעקבות פעילות מאומצת של אס"ט פותחה מערכת אינטרנטית המאפשרת לדיירי המעונות לאשר כניסה וחניה לרכבים של אורחים.

 

אוניברסיטת בן-גוריון

אפשרויות החנייה בסמוך לקמפוס: בסמוך לקמפוס קיימים שני חניונים בתשלום לרבות מרכז הספורט וחניון שלום המציעים כחמש מאות מקומות חניה בתשלום של 8 שקלים ליום לסטודנט.

 

הסדרים מיוחדים לסטודנטים: סטודנט רשאי לרכוש מנוי חניה שנתי למרכז הספורט בעלות של 390 שקלים.

 

אוניברסיטת בן-גוריון: בימים אלה נבנים עוד שני חניונים ()
אוניברסיטת בן-גוריון: בימים אלה נבנים עוד שני חניונים

 

חנייה בתוך בקמפוס: בכל שנה נערכת הגרלה וכ-300 סטודנטים מבין הזכאים לאישורי חנייה מקבלים תווי חנייה בתוך תחומי הקמפוס בעלות שנתית של 520 שקלים.

 

מאבקים בנושאי החנייה: בימים אלה נבנים שני מגרשי חנייה הכוללים כ-400 מקומות חנייה בקמפוס הצפוני לקראת שנת הלימודים הבאה.

 

מכללת אור יהודה

אפשרויות החנייה בסמוך לקמפוס: יש חניון אחד ממוקם בכניסה לעיר שאינו מיועד לסטודנטים בלבד, אלא לכל תושבי העיר. לאחרונה נאלצים להתמודד הסטודנטים עם העובדה שעיריית אור יהודה החליטה לגבות תשלום על החנייה בכל רחבי העיר. כמו כן החניון אינו מיועד רק לסטודנטים ומתמלא לעתים על ידי עוברי אורח ובעלי עסקים בעיר.

 

הסדרים מיוחדים לסטודנטים: אין הסדרי חנייה מיוחדים לסטודנטים.

 

חנייה בתוך בקמפוס: לא לסטודנטים.

 

מאבקים בנושאי החנייה: נציגי אגודת הסטודנטים במכללה נפגשו מספר פעמים עם הנהלת המכללה ובכירים בעירייה והציגו את המצב במוסדות אחרים מתוך רצון להביא לשינוי. כמו כך, ח"כ טופורובסקי פנה להנהלה אך עד כה לא התקבלה תשובה. לאחרונה ראש העיר אף התראיין בנושא מצוקת החנייה בעיר.

 

בנוגע לטענות הסטודנטים בכתבה, מהמרכז ללימודים אקדמיים אור יהודה ביקשו למסור כי הסדר החניה החדש ,לפיו שעה וחצי ראשונות חינם והחיוב תם ב-19:00, גורם לכך שהחיוב מסתכם בשעת חניה אחת בלבד לסטודנטים שמרביתם לומדים במל"א מהשעה 17:00. חניון חינם רחב מימדים לחניית הסטודנטים שהוכשר על ידי המכללה נמצא במרחק 8 דקות הליכה מהקמפוס. חניה לנכים נמצאת בתוך הקמפוס עצמו.

 

אוניברסיטת תל-אביב

אפשרויות החנייה בסמוך לקמפוס: מחוץ לאוניברסיטה נמצאים כ-16 חניונים הפתוחים לסטודנטים שעם הזמן רובם הפכו לחניונים ממוחשבים של אחוזת החוף. חנייה בחניון מדעי החברה יכולה להגיע ל-32 שקלים ליום.

 

הסדרים מיוחדים לסטודנטים: סטודנטים המשלמים דמי רווחה זכאים לחמישים אחוז הנחה לכלל החניונים. כמו כן קיימות אופציות לרכישת מנוי סמסטריאלי לחניונים או כרטיסיה אלקטרונית לסטודנטים המגיעים באופן קבוע לאוניברסיטה. כך למשל מנוי סמסטריאלי עולה 520 שקלים.

 

חנייה בתוך בקמפוס: בשבוע הראשון של פתיחת השנה עורכת אגודת הסטודנטים הגרלה של 700 תווי חנייה לסטודנטים בתוך בקמפוס.

מאבקים בנושאי החנייה: כרגע אין.

 

האוניברסיטה הפתוחה

אפשרויות החנייה בסמוך לקמפוס: לאוניברסיטה הפתוחה יש כחמישים מרכזי לימוד וברובם החנייה ללא תשלום. בקמפוס הראשי ברעננה יש חנייה גם ברחובות הסמוכים וברמת אביב קיים הסדר עם אוניברסיטת תל אביב לפיו יכולים הסטודנטים של האוניברסיטה הפתוחה לחנות בכל החניונים בעלות הניתנת לסטודנטים של אוניברסיטת תל-אביב.

 

הסדרים מיוחדים לסטודנטים: במרכזי הלימוד הגדולים בירושלים, בחיפה ובבאר-שבע החנייה היא ללא תשלום אך על בסיס מקום פנוי. הסדר זה מתקיים גם במרכזי לימוד אחרים לרבות טבריה, כרמיאל, מכללת רמת-גן, קריית חיים, תיכון מטרו ווסט ברעננה, קמפוס ואדי ערה ובכפר הירוק. בקמפוס רמת אביב יש הפקת מדבקות לסטודנטים והם מחנים ללא תשלום על בסיס מקום פנוי.

 

חנייה בתוך בקמפוס: בחניונים הסמוכים לקמפוס.

 

מאבקים בנושאי החנייה: כרגע אין.

 

מכללת ספיר

אפשרויות החנייה בסמוך לקמפוס: מאחר שהתחבורה הציבורית משדרות למכללה אינה נותנת פתרון יעיל לסטודנטים, רבים מהם בוחרים להגיע לקמפוס עם רכב. המכללה אינה גובה כסף עבור חנייה.

 

הסדרים מיוחדים לסטודנטים: אין.

 

חנייה בתוך בקמפוס: לאנשי סגל ועובדים ובנוסף ישנם מקומות שמורים עבור סטודנטים בעלי מוגבלויות ונשים בהיריון.

 

מאבקים בנושאי החנייה: אגודת הסטודנטים במכללה נמצאת במגעים עם הנהלת המכללה בנוגע לשיפוץ החנייה הקיימת והרחבתה.

 

אוניברסיטת בר-אילן

אפשרויות החנייה בסמוך לקמפוס: בסמוך לקמפוס ישנם ארבעה חניונים המכילים כ-1,200 מקומות חנייה.

 

הסדרים מיוחדים לסטודנטים: חניון כלכלה, על בסיס שעתי; מחיר כניסה לחניון 4 שקלים, שקל אחד לכל רבע שעה נוספת. ישנה הנחה של 2.5 שקלים לסטודנטים משלמי דמי רווחה וחצי שקל לכל שעה נוספת. בחניונים וואהל, מוזיקה וספורט, החנייה על בסיס יומי; מחיר כניסה חד פעמי לחניון הוא 15.5 שקלים כשסטודנטים המשלמים דמי רווחה זכאים להנחה של תשעה שקלים.

 

חנייה בתוך בקמפוס: לאנשי סגל ולבעלי תו נכה.

 

מאבקים בנושאי החנייה: כרגע אין.

 

המכללה האקדמית צפת

אפשרויות החנייה בסמוך לקמפוס: ישנם מספר חניונים ציבוריים העומדים לרשות הסטודנטים לרבות חניון פתוח הצמוד למכללה, חניון ציבורי במקום בו מתקיים השוק העירוני של צפת שנמצא במרחק של כעשר דקות הליכה וחניות עירוניות פתוחות לאורך דרך חטיבת יפתח, מרחק דקות ספורות מהקמפוס.

 

הסדרים מיוחדים לסטודנטים: בהסדר שהגיעה הנהלת המכללה עם עיריית צפת, מתאפשרת חנייה ברחוב ירושלים הסמוך למכללה בעלות סמלית של חמישה שקלים ליום. תשלום זה תקף גם לגבי שאר החניונים הציבוריים.

 

חנייה בתוך בקמפוס: כיום אין חניונים השייכים למכללה.

 

מאבקים בנושאי החנייה: בימים אלה מגובשת תוכנית אב לפיתוח המכללה, במסגרתה מתוכננת הקמתו של מבנה חנייה.

 

מכללת סמינר הקיבוצים

אפשרויות החנייה בסמוך לקמפוס: קיימים מספר חניונים עירוניים בתשלום ללא הסדר מיוחד.

 

הסדרים מיוחדים לסטודנטים: קמפוס צפון (אמנויות): 130 מקומות חנייה לסטודנטים ולסגל ללא תשלום. כמו כן ישנו חניון נוסף הפתוח לקהל הרחב ברחוב המוביל לשער הקמפוס. קמפוס מרכז: חניונים המיועדים לסטודנטים, סגל ומבקרים בעלות של 18 שקלים ליום. סטודנטים יכולים לרכוש מנוי שנתי בעלות של 550 שקלים לשנה.

 

הקמפוס הצפוני של מכללת סמינר הקיבוצים (צילום: אנה אוסטרובסקי) (צילום: אנה אוסטרובסקי)
הקמפוס הצפוני של מכללת סמינר הקיבוצים(צילום: אנה אוסטרובסקי)

 

חנייה בתוך בקמפוס: בחניונים הסמוכים בלבד.

 

מאבקים בנושאי החנייה: כרגע אין.

 

מכללת שנקר

אפשרויות החנייה בסמוך לקמפוס: בקמפוס הראשי לא קיים חניון לסטודנטים כלל, וכל השטח שנמצא מסביב למכללה מסומן בצבע כחול-לבן. לא קיים מחיר יומי המחיר לשעה, הוא בעלות של 4.6 שקלים לפי מחירון פנגו. סטודנט בשנקר לומד בממוצע 4 ימים בשבוע, 8 שעות ביום. מה שאומר 147 שקלים בשבוע ו-588 שקלים בחודש.

 

הסדרים מיוחדים לסטודנטים: לאחרונה הוצע לסטודנטים של שנקר לחנות באזור הבורסה, מרחק של 10 דקות הליכה מהקמפוס. העלות היומית היא 15 שקלים לפי מחירון פנגו עבור כולם. הבעיה שבשעות הבוקר קשה למצוא שם חניה פנויה בגלל עובדי משרדים רבים שחונים באזור.

 

חנייה בתוך בקמפוס: לא קיים פתרון כזה.

 

מאבקים בנושאי חנייה: אגודת הסטודנטים נמצאת במאבק מתמשך על מחירי ומקומות החניה. השנה נשלח מכתב לראש העיר הנכנס של עיריית רמת-גן ונציגי האגודה אף נפגשו עם סגן ראש העיר וממלא מקומו ודנו בנושא. במפגש הועלו פתרונות לרבות ייעוד חניון באזור הבורסה לסטודנטים של שנקר במחיר מוזל, מתן מדבקה מיוחדת לסטודנטים שתאפשר להם לחנות ברחוב חרוזים הנמצא בשכונה (פתרון שהיה קיים בעבר), והגעה להסדר עם אגודת הסטודנטים של שנקר שתקבע מחיר חניה יומי מוזל בשכונת שנקר. אולם עד כה לא נמצא פתרון הולם לסטודנטים.

 

מכללת תל-חי

אפשרויות החנייה בסמוך לקמפוס: קיימים 1079 מקומות חנייה לקמפוס המערבי והמזרחי כשההערכה היא כי בשעות העומס יש כ-1,300 סטודנטים בעלי רכבים המגיעים למכללה.

 

הסדרים מיוחדים לסטודנטים: החנייה בחינם לכל הסטודנטים.

 

חנייה בתוך בקמפוס: בחניונים הנ"ל, המיועדים לכך.

 

מאבקים בנושאי החנייה: הנהלת המכללה ואגודת הסטודנטים מחפשים בימים אלה פתרונות נוספים לבעיות החנייה. אחד המיזמים החדשים שנועדו להקל על בעיית החנייה הוא אוטובוס שיוצא כל בוקר מקריית שמונה ואוסף בחינם את הסטודנטים.

 

מכללת אפקה

אפשרויות החנייה בסמוך לקמפוס: חניונים של אחוזת החוף לרבות חניון בית יהודי סרביה וחניון רפידים ללא תשלום לסטודנטים. בנוסף קיימים אזור חנייה אפשריים, כחול-לבן, המיועדים לסטודנטים ללא תשלום.

 

מכללת אפקה (צילום: באדיבות מכללת אפקה להנדסה) (צילום: באדיבות מכללת אפקה להנדסה)
מכללת אפקה(צילום: באדיבות מכללת אפקה להנדסה)

 

הסדרים מיוחדים לסטודנטים: אין הסדר מיוחד כיוון שחניון המכללה פתוח לכל.

 

חנייה בתוך בקמפוס: מגרש חנייה שכולל 200 מקומות חנייה המיועדים לסטודנטים.

 

מאבקים בנושאי החנייה: כרגע אין.

 

*מאגודת הסטודנטים של אוניברסיטת אריאל, האחראית על הסדרי החנייה במוסד, לא הועברו נתונים עד מועד פרסום הכתבה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אנה אוסטרובסקי
הקמפוס הצפוני של מכללת סמינר הקיבוצים; 130 מקומות חנייה לסגל ולסטודנטים
צילום: אנה אוסטרובסקי
מומלצים