שתף קטע נבחר
 

3.5 טיפים לניקוי חדר האמבטיה לקראת הפסח

איך משתמשים בסודה לשתייה, באילו מקרים כדאי לנקות בעזרת חומץ ומתי דווקא כדאי להפעיל את "התותחים הכבדים" - חומרי הניקיון שיעשו את העבודה הכי טובה מכולם? בדקנו

פסח מתקרב, והניקיונות המסורתיים באים עלינו לטובה. כולנו שמענו על האפשרויות השונות - חלקן טבעיות, חלקן פחות, אך לכולן מטרה אחת ברורה - לנקות את חלל חדר האמבטיה בצורה המיטבית.

 

 

לצורך העניין חיפשנו, חקרנו וביקשנו מ"המומחים המובילים" בתחום הניקיון (סבתות, הורים וכמובן גם רשת האינטרנט), להם ניסיון של שנים, לתת לנו מספר טיפים ועצות על איך אפשר לנקות את הבית בצורה טובה, יעילה וריחנית.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

טיפ 1: סודה לשתייה

נתחיל מההתחלה: זה נשמע טריוויאלי, אבל כוס סודה לשתייה שעליה אולי כבר שמעתם בהקשר של נקיונות, אינה כוס של סודה מבקבוק אלא אבקה של סודה לשתייה שהיא סוג של מלח שנוצר באופן טבעי.

 

חיפוש מהיר של הביטוי "ניקוי עם סודה לשתיה" ברחבי האינטרנט מעלה מגוון אפשרויות לנטרל ריחות (הסודה לשתייה היא ללא ריח) ולשימושים נוספים בחומר זה. מדובר בחומר מצוין לניקיון שעלות רכישתו נמוכה מאוד, והוא מאפשר ניקוי טוב יחסית של מרבית המשטחים.

 

כך לדוגמא, אם תרצו לנקות את וילון האמבט שלכם, תוכלו להשתמש בסודה לשתייה על ידי פיזורה של האבקה ישירות על מטלית או ספוג לחים, לשפשף את הווילון, לשטוף ולתלות לייבוש מהיר. במידה והניקוי הראשון אינו מספק, ניתן לחזור ולבצע את הפעולה מספר פעמים.

 

כך גם במקרה של אמבטיה: ניתן להרטיב מעט את המשטח, לפזר עליו מעט סודה לשתייה ולשפשף עם מברשת. במקרים קשים אפשר להשאיר את האבקה לאורך הלילה ולנקות תוך שפשוף למחרת - התוצאות יהיו טובות יותר.

 

טיפ 2: חומץ

חומץ הוא עוד חומר (סינתטי) מצוין לניקיון, אמנם לא טבעי אך מאוד יעיל (והלוואי שיכולנו לומר שגם הוא ללא ריח). ניתן להכין תרסיס חומץ מדולל במים (יחס של 1:4 - כאשר הכמות הקטנה יותר מייצגת את החומץ) בבקבוק עם שפריצר ולהשתמש בו כדי לנקות משטחים עם אבנית קשה, עובש או שאריות סבון. כל שצריך הוא לרסס ולנגב (אפשר גם לשפשף - אופציונלי לפי חומרת הלכלוך).

 

במקרה של ראש דוש עם אבנית קשה, שנייה לפני שזורקים או מחליפים, נסו לשים את הראש בשקית סנדוויץ או בקערה מלאה בחומץ ללילה שלם. ברוב המקרים התוצאה עלולה להפתיע אתכם.

 

טיפ 3: בסוף צריך גם לחיות עם הריח

בעוד הטיפים הקודמים סייעו לנו בצורה זו או אחרת, לפעמים אין לרשותנו לילות או ימים ואף ישנם כתמים שלא ניתן לנקות עם מיטב הסודה והחומץ/לימון שבעולם. או אז צריך להוציא את ה"כלים הכבדים".

 

באופן לא מפתיע, עבור ניקיון השירותים והאמבטיה יש מגוון רחב של מוצרים, החל ממוצרי ניקוי קלאסיים שכולנו מכירים ושעדיין ניתן למצוא פה ושם, דרך מרענני ריחות שונים ועד חומרי ניקוי וחיטוי רב שימושיים שמשלבים בתוכם ריחות ריחניים במיוחד.

 

כל אלו נמצאים לרשותכם כמעט על כל מדף סופר וחנות מכולת. כאן חשוב לעשות שימוש מושכל בחומרים: אם אינכם בטוחים אם החומר מתאים לכם, בידקו בפינה קטנה ומרוחקת מהעין וודאו כי החומר מתאים למשטח, ואם לא - מצאו את התחליף המתאים. היתרונות כמובן בשימוש בכלים אלו היא המהירות, היעילות והריחות, כי בעוד השניים הקודמים מתגאים ביתרונות אחרים, יעילות וריח אינם נמנים עליהם.

 

ועוד חצי טיפ לסיום: שלבו שיטות!

נכון, בסופו של דבר אין כמו להיכנס לבית שמריח נקי, כשגל של ריח עוטף אתכם... אך אולי שווה לשלב בין השיטות (לא בין החומרים) ובכך להרוויח מכל העולמות?

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים