טיסה טעימה: 5 שדות תעופה עם אוכל מעולה
דייניש אמיתי, פונדו משובח עם יין לבן וגם קורנביף, פיש אנד צ'יפס וההמבורגרים של השף הטוב באנגליה: רועי ירושלמי ממליץ על 5 שדות תעופה ברחבי העולם שמציעים ארוחה מעולה, שנייה לפני העלייה למטוס
1. "פרפשקשניסטס קפה" | הית'רו, לונדון
ביוני הקרוב ייפתח מחדש טרמינל 2 של הית'רו, לאחר 5 שנים שבהם היה סגור לרגל שיפוצים. שדה התעופה המרכזי של לונדון צפוי בהזדמנות זו להתחדש במתחם אוכל מושקע, שגולת הכותרת שלו היא מסעדה של השף הבריטי הנודע הסטון בלומנטל.
עוד טיולים בערוץ התיירות:
ניו יורק ב-10 דולר: ריינאייר משיקים טיסות לארה"ב
רויאלז: 4 מלונות של מלכים במחיר של צימר
לכו על זה: סיורים מודרכים ללא תשלום בחו"ל
פאט דאק (The Fat Duck), המסעדה שהקים בלומנטל בכפר בריי לפני כ-20 שנה, נחשבת לאחת הטובות באנגליה. היא מעוטרת ב-3 כוכבי מישלן ואף זכתה לתואר המסעדה הטובה בעולם במדריך השנתי סן פלגרינו 50.
מסעדתו פרפקשיוניסטס קפה (Perfectionists’ Café) שבהית'רו צפויה להיות נינוחה ושונה למדי מרעותה המעונבת ובעלת המטבח המולקולרי שבמחוז ברקשייר היוקרתי.
לנוסעים העוברים בטרמינל יציע בלומנטל אוכל רחוב מקומי שלדבריו לוקח בהגשתו השראה מימי הזוהר של עולם התעופה בשנות ה-60 ובפרט של "מועדון הסילון", הכינוי שניתן לנוסעים ההדורים והאמידים שיכלו להרשות לעצמם לטוס תכופות באותם ימים.
בתפריט: המבורגרים קצוצים מבשר משובח, פיש אנד צ'יפס בבלילה פריכה וגם פיצות שייאפו על תנור גחלים, ככל הנראה הראשון שהוצב אי פעם בשדה תעופה.
"הדרישות של שדה תעופה שונות למדי מהמסעדות האחרות שלנו", הסביר בלומנטל בראיון שקיים השבוע לרגל הפתיחה. "המסעדה תשרת סועדים שיוכלו לבלות כאן מעט מאד זמן ואנחנו רוצים להגיש מזון שהוא כייפי ומוכר, שיעורר את החך מחד ובמקביל שיהיה קל ליהנות ממנו".
2. סטייקים והדייניש הטוב בעולם | קסטרופ, קופנהגן
שדה התעופה של קופנהגן הוא אחד המעוצבים והיפים באירופה. מי שמגיע לכאן רעב לפני הבורדינג, יוכל לעלות לקומה השנייה של חלל הדיוטי פראש, הישר אל MASH, הסניף המושקע של מסעדת הסטייקים המפורסמת ממרכז העיר, שאף פתחה השנה סניף מעוטר פרסים ומדובר בלב לונדון.
במקום מתמחים בצליית נתחי בקר עצומים בחיתוך אמריקאי כשמקורו של הבשר הוא מקומי או מיובא מנברסקה שבארצות הברית, מאתרי הגידול הנחשבים בעולם לבקר. הסטייקים מגיעים לצד טוגנים דקיקים ופריכים ורטבים מיוחדים שמכינים במקום.
הממהרים יכולים להתנחם במאפים המעולים של מאפיית לאגקייהוסט (Lagkagehuset), שפתחה לפני כשנה בית קפה בתוך השדה. מולדת הדייניש לא מביישת את השם והמאפים כאן נחשבים לטובים מסוגם בעולם.
כמתבקש, בלאגקייהוסט מגישים את שבלולי השמרים המעולים במילוי קינמון לצד עוגות מרציפן (עוד תחום שבו מומחים האופים והקונדיטורים המקומיים) וכן פרוסנאפר (Frøsnapper), בצק עלים נימוח ומסוכר שטבול בזרעי פרג ושלל גרעינים. המחירים באופן הגון ומרשים, סבירים למדי וזהים לאלו של הרשת מחוץ לשדה.
עוד בטרמינל: ברים יעודיים של מבשלת קרלסברג המקומית, שמציעה מגוון מרשים של הבירות שלה וכן של טובורג (חפשו את מהדורות חג המולד המתובלות וכן את בירת הבוטיק יאקובסן), כמו גם אקוואויט (Aquavit), הספיריט הלאומי והקשוח של דנמרק שניחן בטעם חריף של קימל. לאמיצים בלבד.
3. "קפלנסקי דלי" ו-"לי" | פירסון, טורונטו
טורונטו, הכרך הגדול בקנדה, מכונה על ידי תושביה: "כור ההיתוך הרבגוני בעולם". מתחם האוכל החדש של שדה התעופה פירסון שצפוי להיפתח בעוד כחודשיים, יגלם את הגיוון האתני העירוני של העיר.
השף הקנדי-הונג קונגי הנודע סוסור לי יפתח כאן סניף של "לי", מסעדת הפיוז'ן הפן אסיאתית שלו ממרכז העיר, שכבר זכתה לאינספור עיטורים והפעם תתמקד כאן במנות רחוב אסיאתיות.
"לי" תצטרף למסעדת שוק האיכרים המקורה של טורונטו, שם יוגשו מנות שמתבססות על התוצרת של הירקות, הנקניקים והגבינות של השוק וכן לדלי היהודי "קפלנסקי" (Caplansky’s Deli), מהמפורסמים שבמעדניות האידישאיות בצפון אמריקה, שיפתח במקום בר-מסעדה.
בתפריט: הכריכים המיתולוגיים עם נתחי בשר חמים כקורנדביף חם ובשר מעושן וגם בירות מקומיות.
4. מקארונים ופונדו | קלוטן, ציריך
נוסעים שמגיעים לשדה התעופה של ציריך נחשפים כבר בנסיעה ברכבת הפנימית, שמתקיימת לקולות פרות מקומיות וצלילי יודל, להשקעה הרבה שנעשתה במקום כדי ליצור חווייה שווייצרית מקומית.
מלבד שוקולד משובח ויין שווייצרי - חפשו את האדומים שמקורם בחבל וו הצרפתי (Vaud) ולא תצטערו - ממוקם במקום סניף קטן של בית הקפה והפטיסרי שפרונגלי (Sprüngli).
המקום, שבהשראתו נולדו המקארונים המפורסמים של פייר הרמה, נחשב בעיני רבים לאחת הפטיסריות הטובות בעולם, רק שבשונה מחבריו הצרפתיים - הוא כולל אך ורק סניפים ברדיוס של שעת נסיעה מהמפעל הסמוך לציריך.
המקארונים כאן הם לא פחות מאלוהיים ומגיעים בשלל טעמים, מווניל ושוקולד ועד לשמפניה בעיטור זהב כשיש גם טייק אוויי, לטובת המסכנים שנשארו בבית. בתפריט המסעדה ניתן למצוא מספר מצומצם והדוק של מנות מבית הקפה של שפרונגלי שעל באנהופשטראסה שבמרכז ציריך - טרטר בקר, כריכים וכמובן שלל קינוחים.
הגעתם לכאן מאתר סקי סמוך ולא הספקתם לרדת על מספיק פונדו בחופשה שלכם? אין בעיה. מסעדת "השאלה השווייצרי" (Chalet Suisse) מציעה את כל מנות הדגל המפורסמות של המטבח המקומי, באווירת בקתה שווייצרית: כריכי פסטרמה, נקניקיות שוויצריות, סלטים, שלל גבינות כגרוייר, אפנצלר ואמנטל, סטייקים וגם פונדו אמנטל - רק זכרו לשתות יין לבן עם הגבינות, שמסייע לפירוק הגבינות העשירות והמותכות במערכת העיכול.
5. פושון | צ'אנגי, סינגפור
כל מי שביקר בפריז, יודע שהאסיאתים שגודשים אותה משתוקקים ומתאווים לכל מה שיש לעיר האורות להציע. פריז מלווה אותם גם בחוזרם הביתה וסניפים של מיטב בתי האוכל והפטיסריה הצרפתיים נפתחים חדשות לבקרים בהונג קונג ובטוקיו, מבוטיקים של פייר הרמה ולה דורה ועד למסעדות של שפים כרובושון.
כעת גם מי שמגיע לסינגפור יכול לחוות את מטעמי כיכר מדלן ואפילו בתוך שדה התעופה המקומי - צ'אנגי, שם ענקית המעדנים הצרפתית פושון מחזיקה בית קפה קטן וקוקטי.
בשונה מחנויות שדות-תעופה בפריז ובשאר העולם (למשל מתחם שרונה התל אביבי שם צפויה להיפתח אוטוטו חנות של פושון), בנמל התעופה הבינלאומי של סינגפור, שלא בכדי נבחר שוב ושוב לאחד הטובים והיעילים בעולם, ניתן גם לטעום את המטעמים של פושון ולא רק לקנות אותם בדרך הביתה.
בין דפי התפריט מככבים קוויאר בלוגה משובח, אויסטרים, סלמון סקוטי מעושן ופלאטו רויאל - פירות ים, צדפות וסרטנים חלוטים קלות על מצע קרח. המחירים, למקרה שתהיתם - בהתאם, וזה עוד לפני שדיברנו על תפריט השמפניה שמגיע לצד האוכל.