שתף קטע נבחר

וטו רוסי סלל את קיום משאל העם בקרים

13 מתוך 15 המדינות החברות במועצת הביטחון תמכו בקריאה להתנגד לקיום המשאל. שגרירת ארה"ב: "לרוסיה יש זכות וטו, אבל אין לה וטו על האמת"

דיון מועצת הביטחון של האו"ם במשבר באוקראינה הסתיים הערב (שבת) בהטלת וטו רוסית על ההחלטה לדחות את תוצאות משאל העם בחצי האי קרים. "לא הייתה הפתעה בהצבעה זו", סיכם שגריר רוסיה באו"ם ויטאלי צ'ורקין. 13 מתוך 15 המדינות החברות תמכו בהחלטה להתנגד לקיום המשאל. סין נמנעה, והטלת הווטו הרוסית ניטרלה כל החלטה בנושא.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

במהלך הדיון, הדגישה שגרירת ארצות הברית סמנתה פאוור כי השטח יישאר בריבונות אוקראינה ותקפה את פעילות רוסיה באזור. "אנו יודעים שיש לה זכות וטו על החלטות מועצת הביטחון, אבל אין לה וטו על האמת. רוסיה הציבה את עצמה מחוץ לנורמות הבינלאומיות", טענה.

מחאה רוסית נגד סיפוח קרים, הערב במוסקבה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מחאה רוסית נגד סיפוח קרים, הערב במוסקבה(צילום: AFP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

משאל העם, שנערך ללא גיבוי אוקראיני כלשהו, צפוי להתקיים מחר ובו אמורים תושבי חצי האי להכריע אם שטחו יסופח לרוסיה או יישאר בריבונות אוקראינה. "רוסיה מבודדת בלמה את ההחלטה בכוח וטו", הוסיפה פאוור. "תפקיד המועצה הוא לקדם יציבות בין האומות. ברגע האמת אצבע אחת התרוממה כדי להתנגד לעקרונות אלו. רוסיה מבודדת בלמה את אישור ההחלטה כפי שבלמה ספינות אוקראיניות ופקחים בינלאומיים. קרים הוא חלק מאוקראינה היום והוא יהיה חלק מאוקראינה בעתיד אלא אם כן מעמדו ישתנה בהתאם לחוק האוקראיני והחוקים הבינלאומיים".

 

צ'ורקין, מצדו, הדגיש כי ארצו "לא חולקת על השלמות הטריטוריאלית של אוקראינה, אך תומכת בהגדרה עצמית של תושבי קרים. בעיית קרים מקורה בהפיכה בקייב ובאיום הישיר על אזרחיה".

 

בצל המשאל המתקרב, הודיע שר ההגנה האוקראיני כי כוחות משולבים של צבא אוקראינה מנעו ניסיונות פלישה של חיילים ומשוריינים רוסיים.

 

עוד דווח היום כי המשחתת האמריקנית טרוקסטון תערוך תרגילים נוספים עם ספינות של מדינות ידידות בים השחור. כך הודיע מפקד המשחתת בתגובה לצעדיה של רוסיה בחצי האי קרים. המפקד, אנדרו ביין, תדרך את העיתונאים על סיפון המשחתת, שנשאה 300 אנשי צוות, בעת שעגנה בנמל בבולגריה.

 

המשחתת האמריקנית בבוגלריה              (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
המשחתת האמריקנית בבוגלריה (צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

בשבוע שעבר השתתפה המשחתת בתרגילים עם רומניה ועם בולגריה במרחק כמה מאות קילומטרים מכוחות רוסים בקרים.

 

במהלך סוף השבוע נועדו בלונדון מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי ומקבילו הרוסי סרגיי לברוב, אך שיחותיהם הסתיימו ללא פתרון. קרי טען כי מאמצי רוסיה "משולים לסיפוח מהדלת האחורית", ולברוב מצדו הדגיש כי רוסיה תכבד את תוצאות המשאל. "גם בנות בריתנו מבינות שסנקציות יחטאו למטרה", הסביר.

 

במקביל, הפגינו עשרות אלפי בני אדם במוסקבה נגד סיפוח השטח האוקראיני וכינו את פעילות ארצם באזור "מבישה". לא רחוק משם, דיווח ה-BBC הבריטי, הביעו אזרחים אחרים תמיכה במהלכיו של הנשיא ולדימיר פוטין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
כוחות צבא רוסיה בשטח אוקראינה
צילום: רויטרס
מומלצים