שתף קטע נבחר
 

בית הספר לבישול: מאפינס בין רגע

כמה טעים, ככה פשוט: "בית הספר לבישול" מלמד אתכם להכין מאפינס מושלמים, צעד אחד צעד. מתכון מנצח ושלל גיוונים של מדור האוכל האהוב ממגזין "לאשה"

החלק הכי קשה בהכנת מאפינס הוא להחליט. וניל או שוקולד? עם תותים, בננות או תפוחים וצימוקים? עם כיסוי פירורים או קצפת, או בכלל קרם שוקולד?

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

להכין את המאפינס עצמם זה כל כך קל, שפשוט אפשר להכין בכל פעם בטעם אחר לגמרי. העיקרון פשוט: מערבבים בנפרד את המרכיבים היבשים ואת המרכיבים הרטובים. מערבבים זה עם זה, יוצקים לתבניות וזהו. אמנות הפחות שהוא יותר במיטבה.

 

3 כללים לפני שמתחילים:

  1. טפלון או סיליקון - באיזו תבנית שקעים להשתמש? מאפינס מקובל וקל לאפות בתבניות שקעים. התבניות נבדלות זו מזו בחומר (נירוסטה, טפלון או סיליקון, וכן תבניות חד־פעמיות מאלומיניום או קרטון). בדרך כלל הן מכילות 12 שקעים. הבחירה בסוג התבנית תלויה בכם, אבל כדאי לזכור שמאחר שממילא מומלץ לרפד את השקעים בעטרות נייר (מנז'טים), ניקוי התבנית הוא שיקול פחות משמעותי.
  2. גודל התבנית: בדרך כלל, מומלץ לאפות מאפינס בשקעים שקוטרם העליון הוא 7.5 ס"מ, ואפשר גם לאפות בשקעים קטנים (4.5 ס"מ) - פורמט חמוד ואלגנטי. מאחר שלא פעם (כמו במקרה שלנו) המתכון מיועד ליותר מ־12 מאפינס, מומלץ להצטייד גם בכמה תבניות אישיות, כדי לאפות את כל הכמות באותו זמן.
  3. אם לא אוכלים - מקפיאים: המאפינס במיטבם כשהם טריים, ואם לא אוכלים אותם מיד - כדאי לשמר את טריותם בהקפאה: מחכים עד שהמאפינס צוננים, עוטפים אותם בניילון, או שמים בקופסה סגורה, ומאחסנים במקפיא עד חודש. כשעה וחצי לפני ההגשה, מוציאים את הכמות הרצויה ומניחים בשכבה אחת, בכלי יבש וסגור (לא הכלי שבו הם הוקפאו!). מניחים להפשיר בטמפרטורת החדר, ומגישים.

  

 (איור: איה נח)
(איור: איה נח)

 

מאפינס

טיפ: במקום לשמן את תבנית השקעים - מניחים בכל שקע עטרת נייר (מנז'ט) בגודל המתאים (עטרות נייר מספר 4 מתאימות לרוב לתבנית שקעים רגילה).

 

ועוד משהו: אפשר לקחת מאפינס מוקפאים לפיקניק, הם יפשירו לאטם ויהיו במיטבם בדיוק בזמן הקינוח.

 

תבדקו שיש בבית:

תבנית שקעים

נפה או מסננת דקה

מטרפה

 

המרכיבים כ־15 יחידות:

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח - אפשר להחליף ב-2 כוסות קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

100 גרם חמאה

1 כוס (200 גרם) סוכר

1 כפית תמצית וניל

2 ביצים בטמפרטורת החדר (שהוצאו מהמקרר כשעה לפני השימוש)

1 כוס (240 מ"ל) חלב או רוויון - אפשר להחליף ב-1 מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה

 

להגשה:

1-2 כפיות אבקת סוכר - לא חובה

 

אופן ההכנה:
  1. משמנים את השקעים, מניחים נפה או מסננת על קערה גדולה ומנפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מנערים ומניעים את הנפה (אפשר גם לטפוח עליה קצת עם היד) עד שכל המרכיבים מתנפים אל הקערה.
  2. חותכים את החמאה לחתיכות בינוניות ושמים בקערה המתאימה לחימום במיקרוגל. מחממים 10-20 שניות בכל פעם, עד שהחמאה כמעט נמסה לגמרי. מוציאים את הקערה, מוסיפים את הסוכר ותמצית הווניל ומערבבים היטב במטרפה.
  3. שוברים ביצה אחת לתוך קערית קטנה, מוודאים שהיא נקייה משברי קליפה או כתמי דם, מעבירים אותה לקערת החמאה וטורפים היטב. חוזרים על אותה הפעולה גם עם הביצה השנייה.
  4. מוסיפים את החלב, הרוויון או השמנת החמוצה (או שילוב שלהם: 1/2 כוס חלב ו־1/2 כוס שמנת חמוצה הוא שילוב מוצלח במיוחד), וטורפים היטב כדקה עד שמתקבלת בלילה חלקה. מעבירים את הבלילה לקערת הקמח, ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  5. לוקחים כף מהעיסה ומעבירים אל אחד השקעים. נעזרים בכף נוספת כדי להוריד את העיסה. ממלאים כך את השקעים עד ל־3/4 מגובהם. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות במשך 15 דקות, או עד שפני המאפינס זהובים.
  6. נועצים קיסם במרכז אחד המאפינס - אם הוא יוצא יבש או עם מעט פירורים עליו - המאפינס מוכנים. מוציאים, מניחים לצינון קל, מחלצים את המאפינס ומניחים לצינון מלא (מומלץ על רשת צינון).
  7. הגשה: בוזקים על המאפינס אבקת סוכר ואוכלים מיד. 

 

רוצים לגוון?

מאפינס שוקולד צ'יפס: מוסיפים לעיסה המוכנה (לאחר ערבוב המרכיבים היבשים והרטובים) כ־150 גרם שוקולד צ'יפס. מערבבים ואופים בהתאם להנחיות.

 

מאפינס קינמון: מוסיפים לקערת המרכיבים היבשים 1 כפית קינמון טחון.

 

מאפינס תפוחים: קולפים 3 תפוחים חמצמצים וחותכים לחתיכות קטנות. שמים בסיר עם 2 כפות מים ו־3 כפות סוכר, מערבבים ומבשלים כ־10 דקות, לריכוך קל. מסננים, מצננים קצת, ומוסיפים לעיסה.

 

מאפינס לימון: מוסיפים 1 כפית גדושה קליפת לימון מגוררת לקערת המרכיבים הרטובים.

 

מאפינס בציפוי מתפצפץ: מערבבים בקערית 3 כפות סוכר ו־1 כף קינמון טחון. מפזרים כחצי כפית מהתערובת על כל מאפין לאחר מילוי השקעים ולפני האפייה.

 

מאפינס בציפוי פירורי בצק: שמים בקערה 30 גרם חמאה קרה, 3 כפות סוכר ו־1/4 כוס קמח. מערבבים־מפוררים באצבעות לפירורי בצק קטנים. מפזרים את הפירורים על כל מאפין לאחר מילוי השקעים ולפני האפייה.

 

המתכונים לקוחים מתוך המדור האהוב של מגזין "לאשה", "בית הספר לבישול ", שעלה לאחרונה לאוויר ומבוסס על ההצלחה של המדור ושל הספרים שבאו בעקבותיו.


באתר - עשרות מתכונים שיעשו לכם סדר במטבח וכוללים הנחיות ברורות ומפורטות, הצעות לגיוונים ולשדרוגים, הסברים מעשירים וכן איורים מאירי עיניים שמפשטים מאד את שלבי ההכנה. האתר ממשיך להתעדכן וניתן לגלוש בו גם ממכשירים סלולריים ומטבלטים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים