שתף קטע נבחר

 

כוכבת הימין החדשה: הבת של יורג היידר

אולריקה היידר, בתו של מנהיג הימין הקיצוני האוסטרי שהוכרז בישראל כאישיות בלתי רצויה ונהרג לפני חמש שנים בתאונה, רצה לפרלמנט האירופי

מפלגת הימין האוסטרית BZO הודיעה בסוף השבוע כי בתו של איש הימין הקיצוני המנוח יורג היידר תהיה המועמדת המובילה מטעמה בבחירות לפרלמנט האירופי שייערכו במאי הקרוב. המפלגה מקווה לנצל בכך את הכריזמה והחריפות הפוליטית של היידר האב, שנהרג בתאונת דרכים לפני חמש שנים וחצי.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

אולריקה היידר-קריקה, בת 37, היא פרופסור באוניברסיטה ברומא. בנאום שנשאה באסיפת "הברית למען עתיד אוסטריה" היא אמרה כי היא מוכנה להוביל את הדור החדש לשינוי "המדיניות הכושלת" של האיחוד האירופי, כדבריה.

הייגר הבת. "לא קיבלו אותי להתמחות בגלל השם שלי" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הייגר הבת. "לא קיבלו אותי להתמחות בגלל השם שלי"(צילום: רויטרס)

היידר הבת אמרה שהחזון של מייסדי האיחוד האירופי, שהקימו אותו כמיזם של שלום ושוק משותף, הושחת, כפי שניתן לראות בראש ובראשונה בחבילות הסיוע שנאלץ גוש האירו לספק לכמה ממדינות הגוש, חבילות סיוע המאיימות על אחדות אירופה. "ההשלכות הרסניות", אמרה היידר הבת, "אנחנו מסתכנים באובדן דור שלם". לדבריה האיחוד האירופי הפך ל"שוק עבור בנקים ותאגידים".

צריכה להשיג מספיק חתימות כדי לרצות בבחירות (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
צריכה להשיג מספיק חתימות כדי לרצות בבחירות(צילום: רויטרס)
 

פיצול ב"מפלגת החירות" של הימין הקיצוני הוביל בשעתו את יורג היידר להקים את מפלגת BZO, אולם מאז שנהרג פחתה משמעותית התמיכה במפלגה. בבחירות שנערכו בשנה שעברה היא איבדה את מקומה בפרלמנט וסקרי דעת הקהל מנבאים לה רק כשני אחוזים מהקולות בבחירות לפרלמנט האירופי. המפלגה תוכל להתמודד בבחירות האלה רק אם תאסוף די חתימות של מצביעים עד 11 באפריל.

 

מנגד, לפי סקרים יש מרוץ צמוד בין "מפלגת החירות" לבין שתי המפלגות הגדולות יותר, הסוציאל דמוקרטים של המרכז-שמאל ו"מפלגת העם" השמרנית, עם כ-23% לכל אחת.

היידר האב (משמאל) עם מאהבו סטפן פצנר (צילום: AP) (צילום: AP)
היידר האב (משמאל) עם מאהבו סטפן פצנר(צילום: AP)
 

יורג היידר סייע בשעתו לקדם באירופה את המדיניות המתנגדת למהגרים, ובשנים 2000-2006 הוא הוביל את הימין הקיצוני לתוך ממשלת הקואליציה האוסטרית. הוא היה אישיות שנויה במחלוקת באוסטריה עצמה ובעולם, וגרר גינויים ממדינות שונות, בהן ישראל, בשל הצהרותיו נגד זרים ומה שנראה כתמיכתו בעמדות מסוימות של הנאצים. עם זאת, בשנים האחרונות לחייו הוא השתדל להימנע מהצהרות כאלה.

 

בראיון שנתנה לאחרונה לעיתון אוסטרי אמרה אולריקה היידר: "אבי היה אישיות יוצאת מגדר הרגיל בפוליטיקה האוסטרית. הוא היה פופולרי

מאוד אבל גם ספג ביקורת קשה. 'ביקורת היידר' הופנתה לעתים קרובות גם נגד הבנות שלו". היא סיפרה כי פעם לא הצליחה להתקבל להתמחות בבית משפט אירופי בשל שם משפחתה.

 

אחרי מותו של יורג היידר התברר כי הוא קיים מערכת יחסית הומוסקסואלית עם סטפן פצנר, מי שהפך ליורשו בהנהגת מפלגת הימין הקיצוני. אחרי שפצנר התוודה כי בין השניים שררה מערכת יחסים מיוחדת וכי היידר היה "הגבר של חייו", הוא הודח מתפקידו. פצנר, בן 27, סיפר במהלך ראיון על המפגש הראשון שלו עם היידר כחמש שנים לפני מותו, והודה כי "חש משיכה קסומה" אליו למרות הפרש הגילאים הגדול ביניהם. היידר היה בן 58 במותו. חקירת המשטרה העלתה כי נהרג כשנהג במהירות כפולה מהמותר. בדמו התגלתה רמת אלכוהול גבוהה פי ארבעה מהמותר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
אולריקה היידר. המפלגה מדשדשת מאז מות האב
צילום: רויטרס
מומלצים