שתף קטע נבחר
 

יוזמה: גיאורגיה תספק פועלי בניין לישראל

בלשכת העסקים ישראל-גיאורגיה בוחנים יוזמה להבאת פועלי בניין לישראל. בעוד שבגיאורגיה הם מרוויחים רק 350 דולר בחודש, בארץ הקודש הם יכולים להשתכר היטב - ואולי גם להדביק את הפערים בהיצע הדיור. התאחדות הקבלנים: "נקבל פועלים מכל מקום - ובלבד שיהיו מקצועיים"

האם הישועה בתחום כוח האדם לבנייה תגיע דווקא מהקווקז? יוזמה חדשה של לשכת העסקים ישראל-גיאורגיה מקדמת בימים אלו הבאת פועלי בניין גיאורגיים לישראל. גיאורגיה נמצאת זה מספר שנים בתנופת פיתוח נדל"ני, לאחר שמשקיעים זרים ומקומיים החלו להקים פרויקטים רחבי היקף במדינה, בעיקר בבירה טיבליסי. לראיה, רק הישראלים השקיעו בגיאורגיה בשנים האחרונות כחצי מיליארד דולר.

 

כתבות נוספות על עובדי בניין בערוץ הכלכלה :

 

עיקר העובדים בענף הבנייה במדינה הם מקומיים, אולם גיאורגיה סובלת משיעור אבטלה של כ-15% והשכר הממוצע של פועל גיאורגי עומד על 350 דולר בחודש בלבד. פערי השכר בין פועלי הבניין בישראל לבין פועלי הבניין בגיאורגיה, לצד המחסור בידייים עובדות בענף בארץ הקודש, הובילו את לשכת העסקים ישראל-גיאורגיה לבחון קידום הבאת פועלי בניין לישראל.

 

לדברי איציק משה, יו"ר לשכת העסקים ישראל-גיאורגיה, בשלב ראשון תשתלב הלשכה בהבאת הפועלים ללא תמורה ותסייע בבחירת העובדים המקצועיים, במטרה למנוע השתלטות של מתווכים קטנים וסוחרים על התחום.

 

מחסור של 34 אלף עובדים

ברקע היוזמה דיון שערכה ועדת הפנים של הכנסת לפני כחודש על דרישתה של התאחדות בוני הארץ (הקבלנים) להגדיל את מכסת העובדים בענף הבנייה. הקבלנים טענו כי מבדיקה שערכו עולה שכדי להדביק את הפער בהיצע הדיור בשוק הנדל"ן הישראלי, יש צורך מיידי בגיוס של לא פחות מ-33,548 פועלי בניין.

 

נזכיר כי ביולי 2011 החליטה ממשלת ישראל לחתום על הסכמים לצורך הבאת עובדים זרים לענף, וזאת על מנת לשמור על זכותם כעובדים ולמנוע ניצולם מצד גורמים אניטרסנטיים. בדיון האחרון מלפני כחודש, הוחלט כי יהיו ניסיונות נוספים לקדם הסכם בילטרלי עם ממשלת סין, ובמקביל תהיה בחינה של הבאת עובדים ממדינות נוספות.

 

גורמים המעורים במתן אשרות עבודה לפועלי בניין אמרו ל-ynet כי בחודש האחרון לא נרשמה כל התקדמות מול ממשלת סין או מול ממשלות אחרות. לדברי איציק גורביץ, המשנה למנכ"ל התאחדות בוני הארץ, "התאחדות בוני הארץ תשמח, כפי שכבר אמרה בעבר, לקלוט עובדי בניין מכל מקום - ובתנאי שיהיו עובדים מקצועיים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
פועל בניין. אילוסטרציה
צילום: Shutterstock
מומלצים