שתף קטע נבחר

 

משפחת הנרצחת מלוד: "חזרנו לימים אפלים"

ליליאן מסעוד נורתה למוות חודשים לאחר שבן זוגה נרצח אף הוא. המשטרה טענה כי הוזהרה באשר לאיומים על חייה, אך אחותה דחתה את הטענות

"אחותי לא פגעה באף אחד, לא היו לה אויבים ואף אחד לא איים על חייה", כך סיפרה סוהיר, אחותה של ליליאן מסעוד שנרצחה בסוף השבוע ביריות בחניון מחוץ לבניין מגוריה בלוד. היא ובני משפחה אחרים דחו את חשד המשטרה לרצח שבוצע "על רקע כבוד המשפחה", התלוננו על כך שעדיין לא נעצר חשוד במעשה והוסיפו כי הנרצחת "צריכה לנוח עכשיו בכבוד".

 

אחותה של הנרצחת בראיון ל-ynet    (צילום: חסן שעלאן)

אחותה של הנרצחת בראיון ל-ynet    (צילום: חסן שעלאן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

"הייתה לי אחות מאוד יקרה ונחמדה שהתפרנסה בכבוד. אבא שלנו גידל אותנו על ערכים מאוד טובים", סיפרה מסעוד. "היא גרה יחד עם הילדה שלה בדירה ששכרה. המשטרה אומרת שהיא הוזהרה שנשקפת סכנה לחייה, אבל זה שקר. אם הייתה מאוימת היא הייתה מספרת. אחותי הייתה בקשר הדוק עם כל בני המשפחה והם אהבו אותה. היא הזמינה את אבינו ואשתו לארוחת ערב, ואחרי שבילו החזירה אותם לביתם ונרצחה בדרך חזרה לביתה". לדבריה, "האישה הערבייה הפכה להיות מושפלת. אני מקווה שהצדק יצא לאור".

סוהיר מסעוד ותמונת אחותה הנרצחת (צילום: חסן שעלאן) (צילום: חסן שעלאן)
סוהיר מסעוד ותמונת אחותה הנרצחת(צילום: חסן שעלאן)

זירת האירוע בלוד (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
זירת האירוע בלוד(צילום: אבי מועלם)
 

מסעוד, תושבת לוד בשנות ה-30 לחייה, נורתה בראשה מטווח קצר בחניון בלב שכונת גני יער בלוד. חקירה ראשונית העלתה כי היא הוזהרה על ידי המשטרה באשר לאיומים קיימים על חייה, כמה חודשים לאחר שבן זוגה חאלד סמאדה נרצח אף הוא. "השוטרים הזהירו אותה כמה פעמים והציעו לה ללכת למעון מוגן, אך היא סירבה", אמרו במשטרה. "לאחר מכן ניסו להעביר אותה לבני משפחה ברמאללה, אולם היא דחתה גם הצעה זו".

 

"חזרנו לימים אפלים בלוד כשהמשטרה מהללת 'הזהרנו אותה' וראש העיר כועס על 'רצח בשכונה היוקרתית' שבה הוא חי. זה מסכם את הגישה הרשלנית של הרשויות בטיפול באלימות נגד נשים בכלל ונגד נשים ערביות בפרט", אמרה סמאח סלאימה, עובדת סוציאלית מעמותת נעם ומכון מנדל למנהיגות חינוכית. "המשטרה פועלת לגבות את עצמה. כל עוד המדינה רואה בנשים ערביות 'מפגע סביבתי' שמחבל בסטטיסטיקה שמוצגת בפני הקהילה העולמית, לא ישתנה דבר בעתיד הקרוב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חסן שעלאן
ליליאן מסעוד
צילום: חסן שעלאן
מומלצים