עדינה בר-שלום, מרים פרץ ושחר פאר - אלה מדליקות המשואות
ביום העצמאות ה-66 של מדינת ישראל ידליקו 14 נשים את המשואות בטקס. בין הנשים הנוספות שידליקו משואות: ח"כ לשעבר גאולה כהן, האלופה אורנה ברביבאי ושגרירת ישראל באתיופיה בליינש זבדיה
מדליקות המשואות הן: שחקנית התיאטרון מרים זוהר; הרבנית עדינה בר שלום; המדענית ד"ר קירה רדינסקי; אשת התקשורת כרמלה מנשה; מייסדת מיזם נשי ייחודי בכפר בועיינה-נוג'ידאת, הינדיה סולימן; מנהלת מרכז סיוע לנפגעי תקיפה מינית בגליל ובגולן, טלי פרץ-כהן; חברת הכנסת לשעבר גאולה כהן; יו"ר מועצת התלמידים הארצית גל יוסף; הטניסאית שחר פאר; הספורטאית הפראלימפית פסקל ברקוביץ'; מנכ"לית אינטל ישראל מקסין פסברג; אשת חינוך מרים פרץ, אם לשני קציני צה"ל שנפלו בעת שירותם הצבאי; שגרירת ישראל באתיופיה בליינש זבדיה, וראש אכ"א בצה"ל האלופה אורנה ברביבאי.
מוקדם יותר נודע כי הרבנית בר שלום, בתו של הרב עובדיה יוסף, תקבל גם את פרס ישראל למפעל חיים על תרומה לחברה ולמדינה בשל "עשייתה פורצת הדרך לגישור על שסעים". "הזכייה מהולה בצער", אמרה ל-ynet.
מרים זוהר, כלת פרס ישראל לאמנות הבמה וכיום שחקנית בית לסין, עלתה לישראל ב-49' והשתלבה בתיאטרון הלאומי הבימה. הועדה הגדירה אותה כשחקנית "המעשירה את עולם הבמה והתרבות בישראל זה 65 שנה וממשיכה בעשייתה התיאטרלית גם היום".
ד"ר רדינסקי (27) היא יזמית הייטק ואחת ממדעניות העתיד המבטיחות של ישראל, שפיתחה מערכת לחיזוי התפתחויות ומגמות בעולם. כרמלה מנשה מקול ישראל, כלת פרס "א.מ.ת" ופרס סוקולוב, "נחשבת לבת סמכא בתחום שהיה עד לכניסתה אליו נחלתם של גברים בלבד".
מרים פרץ עוסקת בחינוך זה עשרות שנים. חרף העובדה ששניים מבניה - אוריאל ואלירז - נפלו כקציני צה"ל בעת שירותם הצבאי היא התגייסה לסייע למשפחות שכולות ופצועי צה"ל.
הוועדה קבעה כי היא "משמשת סמל לגבורת הרוח היהודית והישראלית ומהווה מופת לנתינה ועזרה לזולת".
שחר פאר, שבשיאה דורגה בצמרת העולמית, נחשבת לטניסאית המצליחה ביותר בתולדות ישראל: "שחר מייצגת נשים ספורטאיות בישראל שהגיעו להישגים מרשימים ומעוררי כבוד בתחרויות בינלאומיות. היא בעלת עוצמה ומעוף".
השרה לבנת אמרה: "זוהי רשימה מגוונת, המייצגת פסיפס ייחודי של החברה הישראלית ונותנת השראה להעצמה נשית. נשים הן החוט שמאחד בין כולנו: כל אחד ואחת יצאו מרחמה של אישה, ולכל אחד ואחת יש אישה: אמא. דודה. חברה. שכנה. סבתא. אחות. בת. לפחות אחת. מאז הקמת המדינה ועד ימינו, נשים נטלו חלק מרכזי בבניין המדינה, וסייעו לביסוסה ולשגשוגה. הגיעה העת שהמדינה והחברה הישראלית יעמידו את הנשים במרכז ויעניקו להן את הבמה הממלכתית והמכובדת של טקס הדלקת המשואות".
לבנת הוסיפה כי "יחד עם זאת חשוב לזכור כי לצד התרומה המכרעת של נשים להתפתחות ולקידום המדינה, רשימת האתגרים שניצבת בפני החברה עד להשגת שוויון אמיתי בין המינים - עודנה ארוכה. בחירת הנושא המרכזי האמור נועדה להעניק רוח גבית למאבק נגד פערי השכר, כמו גם למאבקן למתן הזדמנות שווה וייצוג הולם במשרות בכירות ולמאבק החשוב נגד תופעת האלימות כלפי נשים על כל היבטיה. אני מאמינה שכל משואה שתודלק השנה תיצור סדק נוסף בתקרת הזכוכית שעדיין ניצבת מעל ראשן של נשים רבות בישראל, כי הגיע זמן נשים".