כולם רוצים חתיכה: נוהרים לעיר המטאורים
המונים נוהרים חמושים ב-GPS ובגלאי מתכות לג'ינג'ו שבדרום-קוריאה, שם ירד גשם מטאורים. אבל איך קובעים למי שייך סלע מכוכב אחר?
פינה אחת נידחת בדרום קוריאה הפכה בימים האחרונים לזירת ציד אחר מזכרות יקרות ערך מהחלל, בעקבות גשם של מטאורים שפקד את המקום בשבוע שעבר. מאות בני אדם סורקים שם גבעות ושדות אורז בחיפוש אחר מטאוריטים ליד העיר ג'ינג'ו.
עוד חדשות מהעולם :
- בניגוד ל-11/9: למה נוסעי המטוס לא צלצלו?
- עדות מהמפץ הגדול: "לא סותר אמונה באל"
- נרדפים כמכשפות. ילדים שסועי שפה באפריקה
- ארה"ב: השוטרים רוצים פרטיות, לא מצלמות
גשם של מטאורים פקד את האזור ב-9 במרס, וחלק מ"תיירי החלל" שמגיעים אליו כעת באים חמושים במכשירי GPS וגלאי מתכות. "דיווח בתקשורת שכונדריטים (סוג של מטאוריט) יכולים להביא לך מזל הוא שהוליד את קדחת החלל הזאת", אמר גורם רשמי דרום-קוריאני.
בעלי חממות מקומיים הציבו שלטים נגד מסיגי גבול אחרי שחתיכה גדולה של סלע, במשקל של כתשעה קילוגרמים, נמצאה בחממה ליד ג'ינג'ו. חתיכה נוספת, במשקל ארבעה קילוגרמים, נמצאה על-ידי תושב אחר. מדענים אישרו ששני הסלעים, שנמצאו ביומיים הראשונים לאחר גשם המטאורים, הגיעו מהחלל.
צייד מטאוריטים אמריקנים חילק כרטיסי ביקור באזור, וביקש מאנשים למכור לו כל פיסת מטאור שהם מוצאים. ראש הממשלה, צ'ונג הונג-וון, העלה את האפשרות שהממשלה תעביר אותם למחקר או תהפוך אותם למיצג טבע. לפי הסוכנות הממשלתית הנוגעת לדבר, היא תסווג כל
מטאוריט שיימצא כנכס תרבותי, כדי למנוע את הוצאתו מחוץ לדרום קוריאה.
בעלות על המטאוריטים נשארת מבחינה משפטית בתחום האפור משום שבחוק האזרחי של דרום קוריאה אין תקדימים בנושא זה. הפעם האחרונה שבה נמצא בדרום קוריאה סלע מהחלל הייתה ב-1943, כשחצי האי הקוריאני היה תחת כיבוש יפני.
גשם של מטאורים מתרחש כשמאות מטאורים - חתיכות אבק וסלע שנשרפות כשהן עוברות דרך האטמוספרה של כדור הארץ - בוהקים בשמים בתצוגה מרהיבה. מטאוריטים הם מטאורים שאינם נשרפים לגמרי ושורדים את כל הדרך עד לאדמת כדור הארץ.