שתף קטע נבחר
 

פתאום נהייתי רעב: תבשיל מעושנים ועוף

כל תכניות הבישול של שעות הערב בטלוויזיה עשו את רפי אהרונוביץ' רעב. במקום להכין פופקורן, הוא יצא לאכול במסעדת "שילה" וחזר מסוחרר בכלל ומקינוח שוקולד - בפרט. יש גם מתכון לסופ"ש: תבשיל בשרים מעושנים ועוף, ארוחה שלמה בסיר שמצריכה מינימום עבודה ומשיגה מקסימום תוצאה

לעיתים, חברים, אני מוצא את עצמי ספון בביתי, מתרווח על הכורסה בתנוחה החביבה עלי. העיניים מעורפלות, הראש נקי ממחשבות ואני עוסק במדיטציה המודרנית - כלומר מזפזפ בין הערוצים השונים בטלוויזיה.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

באחד הערוצים צעירים יותר ופחות שופכים את ליבם בפני שפים שהם גם מנטורים, גם שופטים וגם פסיכולוגים שמנתחים לא רק את האוכל אלא גם את נפשם הסוערת. עובר הלאה. שוב אותם נפשות פועלות, הפעם בתחפושת אחרת וצחורה, מתרוצצים אחוזי תזזית בין מדפים עם אריזות לַכיריים ומנסים להכין מנה מקופסת תירס (אגב - אני פשוט הייתי מגיש את הקופסה עם כפית - הכי טעים).

 

נקסט. השף העירום מעביר התמחות לאסירים במטבח באנגליה. אנשים שאפילו אני לא הייתי שש לפגוש בסימטה אפלה בליברפול מקשטים פתאום פאי עם פרחי מאכל. מפה לשם ומרוב צרות של אנשים מבשלים תפסתי רעב.

 

שטפתי פנים והתקשרתי לר', זה שיודע תמיד מה פתחו ומה סגרו ואיפה אוכלים. "שילה", קבע ר' בביטחון. "שילה?", חזרתי בקול רם. "שילה?", חזרה אחרי הקטנה שיש לה אוזניים של 8200. בקיצור, כך מצאנו עצמנו שלושה במסעדת שילַה.

 

טעים שם! שילה (צילום: רפי אהרונוביץ')
טעים שם! שילה(צילום: רפי אהרונוביץ')

 

תחילה, ובזמן שחיכינו כהרגלנו בקודש לר' שאיחור הוא שמו האמצעי, נמזג לנו מתוך קראף יין אדום של יקב פלאם הישראלי. הספיק לשנינו ואפילו לר' לסיבוב אחד והיה מצוין, כך שהגדלנו לעשות והזמנו עוד קראף. היין בישר על העומד לבוא: מנות מוקפדות שמוגשות באלגנטיות. גם השירות - שבמסעדות רבות, טובות כגרועות, נוטים שלא לתת עליו מספיק את הדעת - היה מקצועי, חביב ואדיב.

 

הזמנו לראשונות סביצ'ה של דג ים עטוף בסלק חי ומתובל בעדינות בשמן פיסטוק. מנה טובה שלקחה איתה חלק נכבד מהפוקאצ'ה הריחנית שהזמנו קודם.

 

 (צילום: רפי אהרונוביץ')
(צילום: רפי אהרונוביץ')

 

השנייה - קלמארי עם אספרגוס - הייתה מעולה. הקלאמרי איכותי וטרי, חתוך לטבעות רחבות ועשויות היטב, שנתלווה אליהם אספרגוס פריך וסלסה פיקנטית של פלפלים ועגבניות.

 

 (צילום: רפי אהרונוביץ')
(צילום: רפי אהרונוביץ')

 

עוד יין ועוד פוקאצ'ה ומולי התרווח בנוחות חצי לובסטר שהוגש בשיריונו עם ניוקי בחמאת סרטנים, שלידם צדפות קוקי סאן ז'אק ושלושה שרימפס קריסטל טריים. מעט עבודה עם האביזרים המתאימים וגם צבתות הסרטן נכנעו. מנה שווה ביותר שהצדיקה עוד קראף קטן ועוד פוקאצ'ה.

 

מנוחה קצרה ושני קינוחים. ר' והקטנה התמקדו בגרסה הטעימה של המסעדה למלבי כשאת הסירופ האדום המסורתי שמוגש מעל החליף כאן מקפא טעים ומרענן.

 

 (צילום: רפי אהרונוביץ')
(צילום: רפי אהרונוביץ')

 

השנייה שהונחה לשמחתי הרבה מולי הייתה שוס לאוהבי השוקולד: 3 סוגים ו-3 מרקמים של שלישיית טעמים במנה אחת: גלידה משוקולד ולרונה 70 אחוז שלידו כדור מרקיז שוקולד דחוס ואיכותי ולצידם כדור שלישי של קרם שאנטיי עם אגוזים. "המרקיז של שרון", קוראים למנה הזו ועליה אנחנו חייבים לשרון (אין לי מושג מי הוא או היא) תודה על היוזמה.

 

 (צילום: רפי אהרונוביץ')
(צילום: רפי אהרונוביץ')

 

הארוחה הזו ממש הצריכה הרמת כוס קוניאק אז הרמתי אפילו שניים כי הקטנה לא מחבבת קוניאק. אהבתי את האוכל ואת האווירה ב-"שילה" ובמיוחד את ההליכה הקצרה חזרה הביתה, הישר לספה ולמנוחה. עוד ערב הגיע לקיצו.

 

 (צילום: רפי אהרונוביץ')
(צילום: רפי אהרונוביץ')

 

קדרת מעושנים ועוף בסגנון הונגרי

שנייה לפני שכבר לא יהיה טעם או כוח - מרק מהביל שהוא ארוחה שלמה בהשראת מאכל הונגרי שאכלנו לא מזמן. הגרסה המקורית כללה קוביות בקר ושפע של נתחי בשר לבן מעושן. בצוק העיתים, החלפנו אותם בעוף. תתפלאו - זה עבד לא רע בכלל. רק שימו לב: אל תמליחו את המרק לפני תום הבישול, המלח מקשה את השעועית וחבל.

 

המרכיבים ל-6 מנות גדולות:

1.5 כוסות שעועית לבנה שהושרתה בכמות נכבדת של מים למשך לילה

4 כרעי עוף, מחולקות 

400 גרם אווז מעושן, קצוץ גס

4 נקניקי קבנוס, חתוכים לטבעות בעובי של 2 ס"מ

1/2 כפית גרגרי קימל

100 גרם רסק עגבניות

1 כף שטוחה פפריקה הונגרית (או 1/2 כף ממרח פפריקה בשפורפרת למי שמשיג)

1/2 כפית פפריקה חריפה

1 ראש סלרי קלוף וחתוך לקוביות

4 גזרים פרוסים לעיגולים

2 שורשי פטרוזיליה קצוצים לקוביות גסות

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים גס

מלח ומעט פלפל שחור

1 חבילת פסטה פטוצ'יני

6 שיני שום קצוצים דק בסכין

שמן זית לטיגון

1/2 שמנת מתוקה – לא חובה

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים שום. מוסיפים את העוף ומטגנים מספר דקות. מוסיפים ירקות, פפריקה, קימל ורסק העגבניות. מערבבים היטב ומוסיפים את השעועית עם האווז המעושן. מערבבים ומטגנים מספר דקות.
  2. יוצקים 2.5 ליטר מים, מביאים לרתיחה ומקפים תוך כדי את הקצף שנוצר. מנמיכים את האש ומבשלים שעה וחצי או עד לריכוך השעועית.
  3. מוציאים מהמרק את העוף והקבנוס ומצננים. מפוררים את נתחי העוף לנתחים כשהם עוד חמים ומוציאים את העצמות. מטגנים עד להזהבה יחד עם הקבנוס במחבת חמה ומשומנת ומחזירים לסיר.
  4. מביאים את התבשיל לרתיחה, מוסיפים את הפסטה ומבשלים 10 דקות נוספות. מי שרוצה יכול ליצוק כעת שמנת לסיר. מפזרים פטרוזיליה ומגישים מייד.

 

לאתר של רפי אהרונוביץ' , מייסטר בשר ובעל הטור מר בשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רפי אהרונוביץ'
טעים! שילה
צילום: רפי אהרונוביץ'
מומלצים