שתף קטע נבחר

 

הטרגדיה של סין: לנטוש תינוק בלחיצת כפתור

מדיניות הילד האחד והקושי הכספי מביאים לשיעור גבוה במיוחד של נטישת תינוקות ברחובות. תוכנית חדשה מאפשרת "נטישה אנונימית" בבית יתומים: השאר את הילד - וקבל 10 דקות לברוח. ההיענות כה גדולה שנגמר המקום

הרשויות בסין השעו את פעילותו של בית יתומים בעיר גואנגז'ו שבו אמהות אנונימיות יכולות לנטוש את התינוקות שנולדו להן זה עתה, ולהיות בטוחות שיזכו לטיפול. הפסקת הפעילות נעשתה לאחר שמספר התינוקות שננטשו בו בששת השבועות שעברו מאז פתיחתו הגיע ל-262, מעבר לתכולה האפשרית של המקום. מדובר בממוצע של כחמישה תינוקות ליום, ויש האומרים שהוא מעיד על בעייתיות הפרויקט.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

ערים סיניות רבות הקימו בתי יתומים כאלה כדי להגן על התינוקות, במדינה שבה החוקים הנוקשים הנוגעים לתכנון משפחה ומדיניות הילד האחד גרמו, לפי מבקרים, לשיעורים גבוהים מאוד של נטישת תינוקות - בעיקר של בנות.

אחד מבתי היתומים במסגרת התוכנית המיוחדת בסין (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אחד מבתי היתומים במסגרת התוכנית המיוחדת בסין(צילום: AFP)
לפי הנתונים מגואנג'זו, מאז פתיחת המתקן ב-28 בינואר ננטשו בו 148 בנים ו-114 בנות. כולם סבלו ממחלות כלשהן - מתסמונת דאון, דרך שיתוק מוחין ועד למחלות לב מולדות. 67% מהתינוקות שם היו בני פחות משנה. "בשל העלייה במספר התינוקות הנטושים, חצינו את גבול היכולת של בית היתומים לקבל את התינוקות האלה", אמר צ'ו ג'יו, מנהל המוסד.

 

בתי היתומים האלה עוררו דאגה בקרב חלק מהסינים, בשל החשש שהם מעודדים עוד ועוד הורים לנטוש את תינוקותיהם. אלא שהשר לעניינים אזרחיים, לי ליגואו, אמר החודש לכתבים במהלך ישיבה בפרלמנט כי בתי היתומים האלה "מועילים יותר מאשר מזיקים". 25 ערים ברחבי סין הקימו בתי יתומים שכאלה במסגרת תוכנית ניסיונית מאז יוני 2011, ובית היתומים בגואנגז'ו הוא הראשון שמשעה אותה. העיר, השוכנת באזור שבו חיים מיליוני מהגרי עבודה, קיבלה יותר תינוקות מאשר כל עיר גדולה אחרת.

כך זה נראה מבפנים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
כך זה נראה מבפנים(צילום: AFP)
 

סין מתכננת לפרוס עוד מוסדות מסוג זה ברוב המדינה. הם נועדו להפחית את הסכנה שילדים ימותו אחרי שהם ננטשים ברחובות, והם מצוידים באינקובטור, מכשיר התרעה עם השהיה, מזגן ומיטות לתינוקות. סגל בית היתומים אוסף את התינוק עשר דקות אחרי שהאדם שנטש אותו לוחץ על כפתור ההתרעה המושהית, כך שהמשפחות יוכלו לנטוש את התינוקות בבטחה באופן אנונימי - ומקבלות די זמן כדי להיעלם.

ליד בית היתומים שנסגר בגואנגז'ו (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ליד בית היתומים שנסגר בגואנגז'ו(צילום: EPA)
  

הורים רבים נוטשים את ילדיהם משום שהם לא יכולים להרשות לעצמם את עלויות התרופות והחינוך המיוחד שלהם יזדקקו. ילד בעל צרכים מיוחדים יכול להיות לנטל כלכלי כבד מאוד על משפחה סינית. אף שחוק הילד היחיד - המונע בדרך כלל מהורים בסין להביא לעולם יותר מילד אחד - מאפשר על פי רוב להורים להביא ילד נוסף אם נולד להם ילד בעל צרכים מיוחדים, ההגבלה עשויה להיות גם היא גורם בנטישת ילדים.

 

כעת החשש בגואנגז'ו הוא מהתגברות חוזרת של התופעה של נטישת ילדים ברחובות. מעתה, כל מי שיבקש לנטוש את ילדו בבית היתומים שם ידווח למשטרה. "אובדן הדאגה והאהבה של המשפחה בגיל צעיר תגרום לילד נזק נפשי לכל החיים", אמר מנהל בית היתומים, צ'ו ג'יו, "נטישת ילדים היא בלתי חוקית. אני מקווה שהורים שרוצים לעשות זאת יחשבו היטב לפני שינקטו מעשה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
בתוך בית יתומים בסין
צילום: AFP
מומלצים