התחזוקה הירודה תשתנה
אם לא בשביל המקומיים אז אולי בשביל המבקרים הזרים. מנכ"ל משרד התיירות "התיירים היום מצלמים כל דבר וכל תמונה כזו עשויה לעלות לנו ביוקר".
מנכ"ל משרד התיירות, אמיר הלוי תקף אתמול בחריפות את רמת התחזוקה של אתרי התיירות בישראל ואמר כי מבחינתו מסתיים העידן שבו מיליוני שקלים של כספי ציבור יורדים לטמיון בשל חוסר יכולת לתחזק אותם.
עוד טיולים בערוץ התיירות:
אחי איפה אתה: אפליקציה לנתב"ג
הי דרומה: 2 מסלולי אופניים בערבה סיפור יציאת מצרים: היעדים החמים לפסח
בכנס שקיים עם ראשי ערים בישר הלוי על מהפכת התחזוקה שמשרד התיירות יקיים בקרוב ושבמסגרתה יתקצב המשרד פרויקטים שמשפיעים על הניראות של אתרי תיירות קיימים. זאת לפני שישקיע בפרויקטים חדשים גדולים.
"המדינה משקיעה מאות מיליוני שקלים בשנה במענקים לבניית מלונות ואי אפשר שתייר יבוא לישראל ויראה את מה שהוא רואה ביותר מדי מקומות בשנים האחרונות. התיירים היום מצלמים כל דבר וכל תמונה כזו עשויה לעלות לנו ביוקר," אמר הלוי והוסיף כי בהשקעה קטנה יחסית אפשר להפוך כל אזור תיירותי לאטרקטיבי וכזה שהתייר יזכור לטובה.
הלוי התייחס להצעה שקיבל משרד התיירות בעבר להשקעה בפרוייקט בטיילת תלויה מעל מצוק מצפה רמון: "אמרנו לא. לא כל דבר צריך לעשות בדור הזה. במקום 15 מיליון שקלים שהפרוייקט הגרנדיוזי הזה צריך לעלות ושעלול לפגוע בסביבה אפשר להשקיע 2 מיליון שקל באותו מקום, בשביל ידידותי לסביבה ומונגש, עם ספסלים, הצללה, מים ושירותים. גם בפארקים הלאומיים בארה"ב ההתערבות בטבע היא מינימלית".
בענין מצפה רמון הוסיף הלוי כי יש כוונה למתג אותה כיעד לתיירות ספורט אתגרי. "בחורף כשבאירופה אפשר לעשות רק סקי, במצפה רמון רוב הזמן מזג האויר נוח ומאפשר רכיבת אופניים וסוגי ספורט נוספים. לא צריך להכניס דברים חדשים אלא לשפר את מה שקיים".
ראש העיר תל אביב רון חולדאי, אמר בכנס כי ראשי ערים שנבחרים לחמש שנים יכולים לעשות דברים רבים בנושא המרחב הציבורי שבו יש לם סמכות ואחריות ישירה. "אנחנו כראשי ערים חשופים ללחצים פוליטיים להפנות תקציבים לקבוצה זו או אחרת. אבל תחזוקת המרחב הציבורי היא נתינה לכלל האוכלוסייה והיא נותנת את הדיבידנד הגבוה ביותר מהתושבים וקל וחומר מהתיירים".
לדבריו, "אם יש לך ים זה לא מספיק, כי אם התייר דורך על צואת כלבים ועל בדלי סיגריות ונחתך בחול מזכוכית, הוא לא יחזור. צריך לטפל בדברים הקטנים לפני שבונים דברים גדולים".
דוד פתאל, הבעלים ויו"ר רשת מלונות פתאל ולאונרדו הסכים עם מנכ"ל משרד התיירות ונתן לדוגמא את ההזנחה שבאזור ים המלח. "מצב התחזוקה שם פשוט נורא ואיום. תייר מגיע למלונות יפהפיים אבל אם הוא יוצא מהמלון ורוצה ללכת באזור, אין אפילו פרח אחד ועץ ששמה המועצה. מה שיש נמצא שם כבר הרבה שנים. חבל שהמועצה שם שהיא אחת המועצות העשירות בארץ אינה משקיעה בתחזוקה, לטובת מאות אלפי התיירים שמגיעים לשם מהארץ ומחו"ל".