שיני זהב: ארז מבשל שום טרי
במשך כל החורף הוא חיכה להם שיגדלו בערוגה - ארז קומרובסקי מכין 4 מתכוני שום טרי וסגלגל: פסטה עם אגוזי קשיו, סלט עדשים ועוד
שום דבר לא הכין אותי לצרות שנחתו על ערוגות השום הירוק שבבוסתן. שום דבר לא עזר, אפילו לא שערי הברזל וגדרות האבן. הכלבים הגדולים של היישוב מצאו את דרכם לערוגות האלו וחפרו בהן כאוות נפשם. מי היה מאמין שכלבים אוהבים לחפור דווקא איפה ששמנו את שיני השום משנה שעברה?
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
- החתונה האיטלקית שלי: מרק סוף העונה
- יפה בוורוד: 7 יינות רוזה מסעירים
- פתאום נהייתי רעב: תבשיל מעושנים ועוף
וככה יצא שמצמד ערוגות באורך 15 מטר כל אחת (!) יצאו מעט מאוד שומים וגם הם גדלו כמו שום דבר. אולי בגלל שהחלטתי לגדל אותם בעל – כלומר בלי השקיה דווקא בשנה הכי שחונה במאה השנים האחרונות, או בגלל שהאדמה לא טובה להם. אולי בגלל שום דבר.
בכל מקרה, בעונה הזאת, שבדרך כלל אני פוצח בחגיגות שום פראיות ורוקד איתם במטבח, אני משתמש בהם במשורה ובשום שכל. מתקמצן על אלו ששרדו את הכלבים ונותן להם הזדמנות לגדול ולהשמין מהגשמים האחרונים. מחכה בסבלנות עוד קצת.
ביום חמישי עברתי בכפר יאסיף בשוק הנהדר ועל השנייה הראשונה הבחנתי במשטחי שום עצומים שקיבלו את פניי. ירוקים, שמנמנים ותפוחים, סגלגלים ומושלמים לחלוטין. אז כמובן שהצטיידתי בכמות אל אנושית בכלל וכמובן שהתחלתי להכניס אותם לכל דבר שזז במטבח. התגעגעתי לשום הירוק.
אז עכשיו, לפני שהשומים שמגיעים לשווקים יתייבשו לכם, אתם מוזמנים לחגוג.
פסטה עם שום ירוק ואגוזי קשיו קלויים
את האמת להגיד - בדרך כלל אני לא משתמש באגוזי קשיו במטבח שלי, אבל משום מה הם התגלגלו לתוך הפסטה הזאת עם השום ויצאו נהדר. אז הפעם אני חורג ממנהגי.
המרכיבים:
1 חבילה פסטה מסוג טליאטלה
1/2 כוס שמן זית
1 כוס גבעולי שום ירוק, קצוצים גס
1 כוס אגוזי קאשיו קלויים היטב, שבורים גס
1 כוס זיתי קלמאטה, מגולענים וקצוצים דק
3/4 כוס גבינת כוס גבינת פקורינו עדינה, מגורדת דק
מלח ים
אופן ההכנה:
- מרתיחים מים עם מלח ומבשלים את הפסטה על פי הוראות הבישול שעל החבילה.
- בינתיים מחממים מחבת עם שמן הזית ומטגנים את עלי השום כדקה. מוסיפים מיד את הזיתים, מערבבים עם הגבינה ואגוזי הקאשיו. מגישים מיד.
סלט שום ושקדים קלויים
מושלם ליד דג צרוב על הגריל וגם לצד תרנגולת צלויה כמובן.
המרכיבים:
1 ראש שום ירוק, צעיר שבצעירים
1 כוס שקדים קלויים (במחבת, בלי שמן)
1 אגודת עלי חמציץ, שטופים ומיובשים
1/3 כוס שמן זית עדין מזן קורינייקי או ליצ'ינו
מלח ים גס
פלפל לבן גרוס טרי
אופן ההכנה:
- מקלפים את הקליפות החיצוניות הרכות של השום הטרי וקוצצים את הראש כמו שהוא בסכין גדולה. שוברים את השקדים הקלויים בעזרת מכתש ועלי. קוצצים את עלי החמציץ דק-דק (אם אין לכם עלי חמציץ - אתם מוזמנים לעבור לחסה ערבית, אבל במקרה הזה יש להוסיף מיץ לימון, כמובן).
- מערבבים את השום, השקדים והעלים הקצוצים עם שמן זית. מתבלים במלח ופלפל ומגישים.
סלט גרגירי חומוס ושום ירוק
המרכיבים:
3 כוסות גרגירי חומוס, מבושלים היטב
2 כוסות עלי פטרוזיליה, מופרדים מהגבעולים
1 כוס עלי שום ירוק צעיר, קצוצים דק
פלפל שחור כתוש דק - בנדיבות
4.5 כפות שמן זית סורי
מיץ מלימון אחד בשל
אופן ההכנה:
- מערבבים את גרגירי החומוס המבושלים (שהתקררו לטמפרטורת החדר, כמובן) עם המלח והפלפל השחור.
- מערבבים את עלי הפטרוזיליה ועלי השום הירוק הקצוצים עם מיץ הלימון והמלח.
- מערבבים את גרגירי החומוס המתובלים עם העלים שתובלו במיץ לימון ומגישים מיד.
סלט עדשים שחורות ושום ירוק
המרכיבים:
2 כוסות עדשים שחורות קטנות ושטופות
3-4 גבעולי סלרי אמריקאי בהירים, ללא העלים
1-2 פלפל ירוק חריף מגולען, קצוץ דק
7-8 שיני שום ירוק, קצוצות דק
מיץ משני לימונים בשלים
מלח ים גס
1/2 כוס עלי שמיר, קצוצים גס
1/2 כוס בצל ירוק, קצוץ גס (עם החלק הלבן)
1/3 כוס שמן זית עדין
אופן ההכנה:
- חולטים את העדשים בקערה עם מים רותחים 30 דקות עד שהן מתרככות מעט. נותנים להן להתקרר לטמפרטורת החדר.
- חותכים את גבעולי הסלרי לפרוסות דקיקות. מערבבים את העדשים עם שום, מלח, פלפל חריף, מיץ לימון ושמן זית. מוסיפים את עלי השמיר והבצל הירוק ומגישים אחרי 5 דקות.
עיצוב וסטיילינג: חנן עזרן
- לכל הטורים של ארז קומרובסקי
- ארז קומרובסקי מנהל את בית הספר לבישול גלילי בביתו שבמתת. אתר בית הספר לבישול גלילי של ארז קומרובסקי