שתף קטע נבחר

 

ארדואן חסם את טוויטר: לא אכפת לי מהעולם

הקלטת השיחה עם בנו על העלמת כספים הובילה לצווים משפטיים ולחסימת הרשת החברתית בטורקיה: "נחריב את טוויטר". אירופה: "צנזורה פחדנית"

שעות לאחר שראש ממשלת טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן איים "לעקור מהשורש" את טוויטר, נחסמה אמש (יום ה') הגישה לרשת החברתית במדינה. לאחרונה יצא ארדואן במתקפה נגד הרשתות החברתיות, לאחר שהקלטה שלכאורה מפלילה אותו בפרשת השחיתות פורסמה ברשת.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

סוכנות הידיעות הממלכתית "אנטוליה" דיווחה כי הרשויות "חסמו את הגישה לטוויטר, בגלל שהתעלמה ממגוון צווים של בתי משפט שהורו להסיר כמה קישורים שנראים לא חוקיים". טוויטר הגיבה לחסימה ומסרה כי הטורקים יכולים "לעקוף" את החסימה על ידי "ציוצים" בטלפונים הניידים.

השיחה שהסעירה את טורקיה

השיחה שהסעירה את טורקיה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

החסימה התבצעה לאחר שארדואן נאם בכינוס של מפלגתו לקראת הבחירות המקומיות בסוף החודש ואמר: "יש לנו צווים עכשיו. אנחנו נחריב את טוויטר. לא אכפת לי מה הקהילה הבינלאומית אומרת. כולם יהיו עדים לכוחה של הרפובליקה הטורקית".

 

האיחוד האירופי: "צנזורה חסרת טעם"

בהודעה מלשכתו נמסר כי טוויטר "נותרה אדישה" להחלטות משפטיות שדורשות ש"כמה קישורים" יוסרו, וזו הסיבה שארדואן הפנה את תשומת הלב לנושא. סגנו של ארדואן אמר כי הוא מצפה שחסימת הטוויטר במדינה תהיה זמנית, וכי יש להשיג הסכם עם הרשת החברתית. "אני לא חושב שזה יימשך הרבה זמן. צריך למצוא פתרון הדדי", אמר עלי בבקאן. הוא הוסיף כי בזמן שחופש הביטוי חשוב גם לכבד את הזכות לפרטיות.

 

נציבת האג'נדה הדיגיטלית באיחוד האירופי, נילי קרוס, אמרה כי ההחלטה על החסימה "חסרת בסיס, חסרת טעם ופחדנית". היא הוסיפה כי "הטורקים והקהילה הבינלאומית יראו זאת כצנזורה. זה מה שזה". 
 
בחודש שעבר סערה טורקיה אחרי שברשת פורסמה הקלטה שבה לכאורה ניתן לשמוע את ארדואן מדבר עם בנו בילאל ואומר לו להיפטר מסכומי הכסף הגדולים שבקרנותיהם. ארדואן ובנו דנו כיצד להפחית את סכומי הקרנות על ידי חלוקתם לכמה אנשי עסקים. בילאל נשמע בהקלטה אומר לכאורה כי נשארו כ-40 מיליון דולרים שיש להיפטר מהם.

"לא אכפת לי מה הקהילה הבינלאומית אומרת". ארדואן (צילום: AP) (צילום: AP)
"לא אכפת לי מה הקהילה הבינלאומית אומרת". ארדואן(צילום: AP)
 

ארדואן הכחיש בתוקף את הפרסום ואמר כי מדובר ב"עריכה מבישה ומתקפה בוגדנית" על לשכתו. פרסום ההקלטה החמיר את המשבר שחווה ממשלתו של ארדואן, מאז שנחשפה פרשת השחיתות שהביאה להתפטרות שלושה שרים.

 

כמה מהמידע שהזיק ביותר לארדואן ולממשלתו נחשף בטוויטר, בדף המשתמש Haramzadeler (בני הגנבים), שמפרסם מסמכים מסווגים והקלטות מהחקירה המשטרתית. החופש האינטרנטי בטורקיה הוגבל עוד לפני חסימת טוויטר, כאשר אלפי אתרים נחסמו - מפורטלי חדשות שהשקפתם דומה לזו של המורדים הכורדים ועד אתרי שידוכים להומוסקסואלים.

 

בנוסף, בתחילת פברואר אישר ארדואן שורת צעדים שיאפשרו לרשויות התקשורת לחסום אתרים ש"יפרו פרטיות" ללא אישור בית משפט. כמו כן ייאלצו ספקיות האינטרנט לשמור למשך שנתיים את נתוני הגלישה של כל גולש, והן יצטרכו להעביר את הנתונים לרשויות אם יידרשו.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
אלפי אתרים כבר נחסמו בטורקיה. ארדואן
צילום: EPA
מומלצים