חפירות בארה"ב: מטמון האטארי הגרוע ever
תהיתם לאן נעלמו משחקי האטארי מהאייטיז? המשחק E.T מ-82' היה כה גרוע, עד שמוטט את המותג. מיליוני עותקים שלא נמכרו נקברו, ועכשיו יחולצו
שתי חברות אמריקניות נערכות בימים אלה למבצע "חפש את המטמון" מסוג שעוד לא נתקלתם בו: שתי החברות מבקשות לחפור בחלקת אדמה באלמוגורדו, ניו מכסיקו, שבה לפי שמועות נקבר מצבור ענקי של חבילות של משחק האטארי "אי.טי - חבר מכוכב אחר".
עוד חדשות מהעולם :
- אף-16 טורקי הפיל מטוס קרב סורי
- ציפורים ניפצו חלון בטיסת "מלזיה איירליינס"
- העונש ל"גנב": הוצא להורג ונתלה על צלב
- עוד 16 ילדים בשנתיים: ההולנדי אב ל-98
משחק הווידאו ששאב השראה מהסרט שהיה לשובר קופות בשנת 1982, נחשב לאחד ממשחקי הווידאו הגרועים בכל הזמנים, ויש האומרים כי הייתה לו תרומה משמעותית לדעיכתם של משחקי האטארי, שפינו בהדרגה את מקומם למשחקי המחשב הביתיים ולגרסאות המתקדמות יותר של משחקי הווידאו.
המשחק "אי.טי - חבר מכוכב אחר" - כך זה נראה:
מארגני מבצע החפירות הודיעו בסוף השבוע כי הם מתכוונים להוציא לדרך את המבצע באזור שבו לפי השמועות הוטמן המצבור, למרות הדאגה שהביעו אנשי איכות הסביבה שם. ג'ונתן צ'ין מחברת LightBox שמושבה בלוס אנג'לס אמר כי מבצע החיפוש לא בוטל. לדבריו, אנשיו פועלים כדי לענות על השאלות שהעלתה מחלקת איכות הסביבה של מדינת ניו-מכסיקו.
"אטארי" היא חברה לייצור מחשבים, מכונות משחק ומשחקי מחשב, שהוקמה בארה"ב ב-1972. השם "אטארי" שאוב מכינויו של מהלך במשחק הלוח האסייתי "גו". חברת "אטארי" נחשבת לאחת מחלוצות משחקי הארקייד (מכונות משחק) וקונסולות המשחק הביתיות. מוצרי החברה הגדירו והובילו את תעשיית המשחקים הממוחשבים מראשית שנות ה-70 ועד לאמצע שנות ה-80, והיו ללהיט בבתים רבים גם בישראל.
לפי דיווחים, המשחק "אי.טי - חבר מכוכב אחר" גרם הפסדים כלכליים עצומים לחברת "אטארי" בשנים 1984-1983. מיליוני עותקים של
המשחק שלא נמכרו נקברו לפי טענות באדמת אלמוגורדו.
במסגרת המשחק צריך היה שחקן האטארי לשלוט בחייזר ולאסוף שלוש חתיכות של טלפון בין-כוכבי. בדרכו לטלפון הוא יכול להזעיק גם את אליוט, הילד מהסרט, ואחרי שהוא אוסף את שלוש החתיכות - על השחקן להוביל אותו לאזור שבו יוכל להשתמש בטלפון ולהתקשר הביתה. הרעיון למשחק שאוב מהמשפט המפורסם של אי.טי בסרט: "E.T phone home". אחרי שיחת הטלפון צריך אי.טי להספיק להגיע לחללית כדי לשוב לכוכב האם שלו.