פוטר מצה"ל: "אולצתי לעבוד עם מחלת לב"
רס"ב שמואל הסקל פוטר בגל הקיצוצים וטוען כי למרות מחלתו סחב משקל כבד - בניגוד לעצת הרופאים. הוא דורש להשאירו בשירות. צה"ל: ערעורו נדון
נגד בכיר שפוטר בגל הקיצוצים האחרון של צה"ל טוען בערעור שהגיש על פיטוריו כי מפקדיו בחיל האוויר הכריחו אותו לעסוק בעבודה פיזית - על אף היותו חולה לב. לטענתו, הוא נאלץ לסחוב משקלים כבדים כדי לרצות את מפקדיו מחשש שיישלח הביתה וייוותר ללא תעסוקה. "אם ראש אכ"א לא תתערב, יהיה בכך אות וסימן שצה"ל איבד את ערכיו לחלוטין בכל הקשור לטיפול במשאב האנושי", הוא טוען באמצעות עו"ד עודד סבוראי.
עוד סיפורים חמים בפייסבוק שלנו
האיש, רס"ב שמואל הסקל בן ה-39 מבאר שבע, שירת בבסיס טייסות קרב בדרום, הוגדר כחולה במחלת לב (וי.אס.די) וחוות דעת המליצו, לטענתו, להעבירו לעבודות משרדיות. לדבריו, מפקדיו הפצירו בו להמשיך לסחוב משקלים כבדים של חלקי מטוסים ומסוקים – אם ברצונו להישאר בצבא.
"כשיש לך שלושה ילדים קטנים לפרנס, אישה שעובדת כאחות ומשתכרת ב-6,000 שקל בחודש, תמיכה באימא מבוגרת שהתאלמנה מבעלה שנהרג בתאונת עבודה וחובות משכנתה של כ-600 אלף שקל, אתה לוקח את הסיכון הבריאותי כאשר לא מציבים לך ברירה", הוא טוען. "על זה צריך להיזרק מהצבא? איפה הערכים של צה"ל ביחסו למשרתים?"
בצבא טוענים מנגד כי פיטוריו של הסקל נובעים מהערכה אישית נמוכה של מפקדיו כלפיו, אך הוא דוחה זאת וטוען כי זו מבוססת על שמונת החודשים האחרונים שבהם היה בחופשת מחלה אחרי ניתוח בברכו. לדבריו, על אף המחלה הוא נקרא להגיע לבסיס כמה פעמים וסייע בתיקון תקלות מורכבות במטוסים ובמסוקים, בשל ניסיונו המקצועי הרב שצבר מאז שהתגייס ב-1993. "לא היססתי להגיע ולעזור, לפעמים למשך ימים", הסביר.
בערר שהוגש לראש אכ"א, האלופה אורנה ברביבאי, טוען המפוטר כי סיכן את חייו באופן מוחשי כאשר ביצע עבודות בניגוד להמלצת הרופאים, בהם אלה של הבסיס. לדבריו, גילו, מקצועו הייחודי ומקום מגוריו בדרום מורידים משמעותית את סיכויו למצוא עבודה.
"שרשרת הפיקוד בחיל התעלמה באופן בוטה מהוראות הרופאים שלא כדין, ופעלה בניגוד לערכי הצבא", נטען. "הנגד המשיך בדחיפת משקלים כבדים של עשרות קילוגרמים, בעבודה פיזית מאומצת ביותר. ראש מחלקת סגל בחיל האוויר בחר לטייח פרשה זו כאשר הגיעה לידיעתו, וסירב לקבל את חלופות הפיטורים שביקש הנגד – פרישה רפואית כאיש קבע בפרופיל 21 שבמסגרתו שירת, או העברה לתפקיד משרדי כפי שהרופאים ציוו".
מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "צה"ל נמצא בעיצומה של תוכנית התכנסות כוללת,
וחלקה כולל היפרדות מאלפי משרתי קבע, נגדים וקצינים. ההיפרדות נעשית על בסיס תהליך סדור וענייני. מטעמי צנעת הפרט לא נוכל לפרט על אודות נסיבות שחרורו של הנגד המדובר. ערעורו נדון בימים אלו על ידי הגורמים הרלוונטיים בצה"ל. נדגיש כי צה"ל מלווה את המשוחררים ומעניק להם חופשה ומענק התארגנות, פיצויים מוגדלים, ליווי תעסוקתי והכשרה, במטרה להקל עליהם ככל שניתן להשתלב בחיים האזרחיים".
גורמים צבאיים הוסיפו כי "נמצא כי נתוניו של הנגד טובים פחות ביחס לעמיתיו, ומשכך הוחלט לשחררו מצה"ל. על פי חוק ובהתאם לגילו של הנגד הוא לא גיבש זכאות לצאת לגמלאות בשנים הקרובות".