שתף קטע נבחר
 

יוצאים מהחפיסה: 5 מתכונים עם שוקולד

חשבתם ששוקולד אוכלים רק אחרי הארוחה? תחשבו שוב. קבלו 5 מתכונים לא שגרתיים עם שוקולד: סלט שורשים על מצע ארטישוק ירושלמי ושוקולד לבן, כבדי עוף ברוטב שוקולד פיקנטי ועוד

סלט שורשים צלויים על קרם ארטישוק ירושלמי ושוקולד לבן

תופתעו לגלות כמה מחמיאה מתיקותו של השוקולד הלבן לטעם האדמתי של ירקות השורש. המתכון הזה אולי נשמע מתחכם, אבל בזכות השוקולד הלבן אפילו ילדים אוהבים אותו.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

המרכיבים ל-5 סועדים:

 

לסלט שורשים:

4 סלקים קטנים, מבושלים בקליפתם עד לריכוך

4 בצלי שאלוט קלופים

3 גזרים, קלופים וחצויים לאורכם

2 שורשי פטרוזיליה, קלופים וחצויים לאורכם

1 שורש סלרי גדול, קלוף וחתוך לרבעים

1 קולורבי, קלוף וחתוך לרבעים

 

למרינדה:

1/3 כוס שמן זית

1 כפית חומץ בלסמי

1 כף סילאן

2 כפות עלי טימין

2 עלי מרווה

 

לקרם ארטישוק ירושלמי:

400 גרם ארטישוק ירושלמי, קלוף ומבושל במים עד ריכוך

100 מ"ל שמנת מתוקה

1 כף מיץ לימון

50 גרם אגוזי מקדמיה

מלח, פלפל שחור גרוס

30 גרם שוקולד לבן

 

להגשה:

מלח גס, פלפל שחור גרוס

עלי טימין - לפי הטעם

תלתלי שוקולד לבן, קלופים בעזרת קולפן

 

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את הקרם: יוצקים את השמנת לסיר גדול ומבשלים אותה עד לסף רתיחה. ממיסים את השוקולד הלבן במיקרו בפולסים של 20 שניות. שמים בבלנדר את האגוזים והשמנת וטוחנים. מוסיפים את השוקולד המומס ואת שאר המרכיבים וטוחנים לקרם חלק.
  2. מכינים את המרינדה: מערבבים את המרכיבים בקערה, מוסיפים את הירקות ומצפים אותם במשרה.
  3. מסדרים את הירקות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, עוטפים בנייר אלומיניום וצולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-30 דקות עד לריכוך. מסירים את הנייר וצולים עוד 10 דקות עד הזהבה.
  4. מרכיבים את המנה: משטחים במרכז צלחת הגשה ערימה מהקרם ועליו מסדרים ערימת ירקות צלויים. זורים מעל המנה מעט מלח גס, פלפל שחור גרוס, עלי טימין ומעט תלתלי שוקולד לבן.

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

כרובית צלויה על קרם כרובית, קקאו ושקדים

מתכון צמחוני וקל להכנה, שישמש תוספת נפלאה לארוחה חגיגית ויקצור מחמאות.

 

המרכיבים ל-5 סועדים: 

 

לקרם קקאו-כרובית:

1 כרובית, שטופה היטב ומפורקת לתפרחות קטנות

1 כוס חלב

1 כוס שמנת מתוקה

50 גרם שקדים טחונים

1 כפית גרידת לימון

1 כף פולי קקאו

1 כפית מלח

 

לכרוביות צלויות:

5 ראשי כרובית קטנים

10 כפות שמן זית

1/2 כפית דבש

1/3 כפית אבקת קקאו, לכל כרובית

מלח, פלפל שחור גרוס 

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הקרם: שמים בסיר את פרחי הכרובית, מוסיפים כפית מלח, חלב ומים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד לריכוך. מסננים ומעבירים למעבד מזון.
  2. מוסיפים שמנת מתוקה, שקדים, גרידת לימון וטוחנים. טועמים וממליחים לפי הטעם. מעבירים לקערה, מוסיפים את פולי הקקאו ומערבבים עם כף.
  3. מכינים את הכרוביות הצלויות: מניחים את הכרוביות השלמות בסיר גדול ויוצקים מים עד לכיסוי. מוסיפים כף מלח על כל כרובית. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהגבעולים רכים. מוציאים את ראשי הכרובית ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. מערבבים בקערה קטנה שמן זית, דבש, מלח, פלפל וקקאו. מעסים כל כרובית בתערובת ומעבירים לתנור לצלייה שחומם מראש ל-220 מעלות עד שהכרובית חרוכה היטב בשוליים.
  5. מרכיבים את המנה: יוצקים את הקרם במרכז צלחת הגשה, ועליו מניחים את הכרובית. מעטרים בפולי קקאו.

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

כבדי עוף ברוטב שוקולד פיקנטי

המתכון הזה דורש לא מעט תעוזה, אבל הוא שווה את זה. טעמו של הכבד משתבח לא רק בזכות השוקולד, אלא גם בזכות יין הפורט שמצטרף אליו. גם בפן הבריאותי יש כאן חגיגה של ברזל ונוגדי חמצון.

 

המרכיבים ל-4 סועדים:

800 גרם כבד עוף מנוקה

2 בצלים גדולים, פרוסים דק

10 תאנים מיובשות, חתוכות לרבעים

1/2 כוס מרסלה או פורט

3 כפות חומץ בלסמי

1 כף סילאן

50 גרם שוקולד מריר מגורר

1/4 כפית צ'ילי

מעט שמן זית

מלח

 

להגשה:

1 בצל ירוק קצוץ

1 פלפל צ'ילי, קצוץ דק

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים מחבת גדולה בשמן זית ומזהיבים את הבצל. מגבירים את הלהבה למקסימום, מוסיפים את הכבדים ומתבלים במלח ופלפל. צולים אותם משני צידם עד להזהבה.מוציאים בעדינות את הכבדים לקערה ומניחים בצד.
  2. מוסיפים למחבת חומץ בלסמי, סילאן, תאנים ואת היין, מביאים לרתיחה ומצמצמים עד ךהסמכה. מוסיפים את השוקולד, מנמיכים את הלהבה ומערבבים עד להמסה.
  3. מחזירים את הכבדים למחבת, מקפיצים קלות ומגישים לצד פירה תפוחי אדמה או בטטות.

 

חזה עוף ברוטב שוקולד-תפוז

עוף בתפוז זה קלאסי, אבל ניסיתם פעם עוף בשוקולד-תפוז? מתכון שמתאים לא רק לחובבי הז'אנר והולך עם כל תוספת, מפירה ועד אורז.

 

המרכיבים: 

4 חזות עוף, חתוכים לרצועות

2 כפות שמן קנולה + 1 כף חמאה

1 כוס קמח

1 כפית קקאו

1/3 כפית קינמון

1 כפית גרידת תפוז

1 כפית מלח

 

לרוטב:

2 כרישות פרוסות

2 כפות סילאן

1 כוס מיץ תפוזים, סחוט טרי

1 כף קואנטרו

50 גרם שוקולד מריר

1 פלפל צ'ילי, קצוץ דק

50 גרם אגוזי לוז, גרוסים גס

מלח גס

 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים בקערה קמח, קקאו, מלח, וקינמון. טובלים את רצועות העוף בתערובת עד שהם מצופים היטב.
  2. מחממים מחבת כבדה ומוסיפים שמן וחמאה. מטגנים את הרצועות עד להזהבה, מוצאים ומניחים בצד.
  3. באותה המחבת מזהיבים את הכרישה. מוסיפים סילאן, מיץ תפוזים וקואנטרו, מביאים לרתיחה ומצמצמים. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד המסה.
  4. מחזירים למחבת את רצועות העוף, מוסיפים את הצ'ילי,מערבבים ומבשלים 5 דקות על להבה נמוכה.
  5. מגישים ליד בטטות צלויות בתנור או פירה בטטות, ומפזרים מעל המנה אגוזי לוז.

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

סינטה ברוטב שוקולד ויין אדום 

בא לכם לצאת מהקופסה ולהרשים את בני הזוג? אמנם ט"ו באב עוד רחוק אבל המנה הזאת של שוקולד ובשר משובח היא רומנטית להפליא. מומלץ להגיש לצד כוס יין אדום.

 

המרכיבים ל-4 מנות: 

4 נתחי סינטה יפים

שמן זית

פלפל שחור גרוס

 

לרוטב יין ושוקולד:

2 כפות שמן זית

4 בצלי שאלוט, חתוכים לרבעים

2 פלפל אנגלי חצוי

80 גרם מחמאה

60 גרם סוכר

600 מ"ל יין אדום מרלו

120 גרם שוקולד מריר 60%

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבשר: מעסים את נתחי הסינטה עם מעט שמן זית ופלפל שחור גרוס, וצולים על מחבת לוהטת 15 שניות מכל צד. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות וצולים במשך 15 דקות (או לפי דרגת העשייה שאתם אוהבים).
  2. מכינים את הרוטב: מזהיבים את בצלי השאלוט בעדינות על מחבת יחד עם הפלפלים, מוסיפים מחצית מכמות הסוכר ומחצית מכמות החמאה עד להמסה מלאה. יוצקים למחבת את היין, מגבירים את האש, מערבבים ומצמצמים. תוך כדי הצמצום מוסיפים את יתרת הסוכר בהדרגה ומערבבים עד להסמכה. כשהנוזל מצטמצם מוסיפים את יתרת המחמאה.
  3. מוסיפים את השוקולד וממשיכים לערבב על אש נמוכה (מומלץ לטעום לפני שמוסיפים את כל כמות השוקולד, וכך להגיע לטעם המועדף עליכם).

 

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

 

השוקולטייר רונן אפללו מדריך סדנאות בישול עם שוקולד והבעלים של סטודיו "אמיליה שוקולד". כורזין 5, גבעתיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
שילוב מנצח. סינטה ברוטב שוקולד ויים אדום
צילום: ירון ברנר
מומלצים