הנוער החרדי: איננו ציונים. רבע מהחילונים: נרד מהארץ
60% מכלל בני הנוער בישראל מעדיפים לאכול במסעדות כשרות, רק 13% מהנוער החרדי הצהירו כי יתגייסו לצה"ל - ולו היו הבחירות נערכות כיום, היו נתניהו ובנט מקבלים את מרבית הקולות - שווה בשווה. כך עולה מסקר שערכה המועצה הציונית בישראל, לרגל קונגרס הנוער הציוני
<< לעוד חדשות ועדכונים - היכנסו לדף הפייסבוק של ערוץ היהדות >>
הסקר, שערכה המועצה הציונית בישראל, בוצע על ידי חברת "מדגם" בקרב 501 חברי הפאנל האינטרנטי "I-PANEL", המהווים מדגם ארצי מייצג של האוכלוסייה היהודית דוברת העברית בגילאי 18-15.
עוד בערוץ היהדות :
70% מכלל בני הנוער אמרו כי הם מחשיבים עצמם כציונים, אך בפילוח להגדרות דתיות נמצא כי בקרב החרדים השיבו כך רק 26%. על השאלה "האם אתה מגדיר את עצמך ישראלי?" ענו 89% בחיוב – כולל 68% מהחרדים.
76% מבני הנוער מתכוונים להתגייס לצה"ל – בהם רק 13% מהנשאלים החרדים. מידת ההזדהות עם המשפט "טוב למות בעד ארצנו" היא 6.4 בממוצע (בסולם של 10-1), כאשר בקרב הדתיים (7.9) והמסורתיים (7.2) היא גבוהה מאשר אצל החילונים (5.4) והחרדים (4.4).
לוּ נערכו הבחירות לכנסת כיום, ולנערים בגילאי 18-15 הייתה ניתנת זכות בחירה - היו 18% מהם מצביעים עבור "הליכוד" בראשות בנימין נתניהו, ועוד 18% למפלגת "הבית היהודי" עם היו"ר נפתלי בנט. רק 5% היו נותנים את קולם ל"יש עתיד", ו-5% נוספים - ל"עוצמה לישראל" של מיכאל בן-ארי ואריה אלדד.
שני שליש: עושים קידוש
עוד במדד הציונות: 59% ממשתתפי הסקר אמרו כי יעדיפו לרכוש מוצרים מתוצרת ישראל, 75% ביקרו בירושלים הבירה בחצי שנה האחרונה (כולל 68% מהחילונים) ו-16% בשנה האחרונה, ו-85% לא מוכנים לוויתורים בה – אפילו לא תמורת שלום אמת בין ישראל לפלסטינים.
הסקר בחן את מידת הזהות היהודית של תלמידי התיכון, ומצא כי 60% מקפידים או משתדלים לאכול רק במסעדות בעלות תעודת כשרות. 92% מהבנים עלו לתורה לרגל בר המצווה שלהם (בהם 85% מהחילונים) ,ובמשפחותיהם של 67% נוהגים לעשות "קידוש" בשבת (רק 31% בציבור החילוני).
ואיפה מעדיפים בני הנוער לקבוע את מגוריהם בעתיד? 34.5% מבכרים את איזור המרכז, רק 17% את הנגב או הגליל, 9% יקימו משפחה בירושלים, 5% ביהודה ושומרון, 1% באילת ו-12% בחו"ל. בקרב החילונים 41% מעדיפים לגור במרכז ו-23% בחו"ל.
מעורבים חברתית
בפרק המעורבות החברתית נמצא כי כשני-שליש מבני הנוער התנדבו בעבר במסגרת כלשהי (שיעור גבוה במיוחד נרשם במגזר הדתי - 81%), וכ-55% עשו זאת בשנה האחרונה - מחוץ למסגרת בית הספר (בהם 73% מהדתיים, 72% מתושבי יו"ש ו-62% מהבנות).
זאת ועוד: שלושה מכל ארבעה בני נוער נכונים לתרום מכספם לסביבה – מרביתם בסכום שהוא 5%
מהכנסתם (דמי כיס או עבודה). בקרב החילונים ותושבי מחוז תל אביב שיעור התורמים קטן יחסית, ושליש מבני הנוער כלל אינם מוכנים לתרום.
יעקב חגואל, ראש המחלקה לפעילות בישראל ולמאבק באנטישמיות בהסתדרות הציונית העולמית, התייחס לנתונים: "הרוב המכריע של בני הנוער מעוניינים לבסס את חייהם בארץ, והשנה ישתתפו אלף בני נוער בקונגרס שכולו ציונות. בני הנוער שלנו מצביעים ברגליים, ואנו סמוכים ובטוחים כי הציונות עודנה חייה ובועטת בקרב בני הנוער בישראל".
דוידי פרל, ראש המועצה האזורית גוש-עציון המארחת את הקונגרס: "גוש עציון הוא אבן בפסיפס התרבותי וערש הולדתו של עם ישראל. בקונגרס ישתתפו מאות בני נוער מכל הארץ שיכירו את גוש עציון, את סיפורו ומורשתו - ובנוסף ילמדו על הגבורה הישראלית מימי האבות ועד ימינו".