שתף קטע נבחר
 

נדידה במשקל כבד: כריש לוויתן ביקר באילת

שוטרי יחידת השיטור הימי תיעדו כריש לוויתן באורך של כשבעה מטר שהגיע לביקור במרחק של כ-200 מטרים מחופי אילת. הדגים הגדולים נצפים מדי שנה לקראת פסח באילת. "הוא לא התרגש מאיתנו והשתדלנו לא להציק לו", אומר שאול רולינגר מיחידת השיטור הימי. "זו לא חיה שצריך להפריע לה בדרך"

כריש לוויתן באורך של כשבעה מטר נצפה פעמיים מאז סוף השבוע במפרץ אילת באזור הנמל והחוף הדרומי. שוטרי יחידת השיטור הימי באילת שהיו במהלך סיורים במפרץ, זיהו את הדג הגדול שוחה לו בנחת בים והתלוו אליו למשך זמן קצר.

 

שאול רולינגר מיחידת השיטור הימי באילת סיפר ל-ynet כי "ראינו את כריש הלוויתן בשעת בוקר מאוחרת ובמרחק של כ-200 מטרים מהחוף. הוא לא שחה לעומק, אלא גבוה מאוד. הוא לא התרגש מאיתנו והשתדלנו לא להציק לו. זו לא חיה שצריך לגעת בה או להפריע לה בדרך". אנשי השיטור הימי תיעדו בסרטון קצר (12 שניות) את הענק העדין חולף על ידם.

 

מפגש קצר עם כריש לוויתן גדול    (צילום: יחידת השיטור הימי אילת)

מפגש קצר עם כריש לוויתן גדול    (צילום: יחידת השיטור הימי אילת)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מגיעים לאילת לקראת פסח

לדברי רולינגר, במהלך פעילות היחידה הם נתקלים מדי שנה בכרישי לוויתן, בדולפינים ובבעלי חיים ימיים רבים. מפקד היחידה עופר אילת "חלק מפעילות יחידת השיטור הימי היא גם שמירה על ערכי טבע ואכיפה נגד פגיעה בהם".

 

בשנים האחרונות הולכות וגוברות התצפיות בכרישי הלוויתן שמגיעים למפרץ אילת. בדרך כלל כרישי הלוויתן נצפים לקראת פסח במהלך חודש אפריל ומאי, אך השנה נראה כי חלק מהפרטים הקדימו את הגעתם. 

 (צילום: יחידת השיטור הימי אילת) (צילום: יחידת השיטור הימי אילת)
(צילום: יחידת השיטור הימי אילת)

 (צילום: יחידת השיטור הימי אילת) (צילום: יחידת השיטור הימי אילת)
(צילום: יחידת השיטור הימי אילת)

 

 

כרישי הלוויתן אינם יונקים אלא דגים גדולים, שמגיעים לאורך של כ-12-18 מטר. הם אינם מסוכנים, ניזונים מפלנקטון ודגיגים קטנים. כרישי הלוויתן (Rhincodon typus) מוגדרים כיום באיגוד השימור העולמי כמין שעתידו בסכנה בטבע.

 

כיום כרישי לוויתן רבים ניצודים בעבור שימוש בסנפיריהם להכנת מרק פופולארי ברחבי אסיה. למרות כל המחקרים הקיימים כיום בעולם, כרישי הלוויתן נותרו יצורים מסתוריים וחמקמקים, ולמדע עדיין לא ידוע במדוייק היכן הם מתרבים או משריצים צאצאים חדשים, והיכן מצויים נתיבי הנדידה העיקריים שלהם.

 

כרישי הלוויתן נחשבים לחיות בר גדולות אך עדינות ותכונה זו, הפכה אותם במרוצת השנים לאהובים במיוחד על ידי חובבי צלילה ברחבי העולם. במדינות רבות בעולם ישנם קודי התנהגות במפגש עם הדגים הגדולים האוסרים על מגע או חסימת נתיבי השחייה של כרישי הלוויתן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יחידת השיטור הימי אילת
צילום: יחידת השיטור הימי אילת
מומלצים