סירוב ערבי: לא נכיר בישראל כמדינה יהודית
הליגה הערבית עומדת לצד אבו מאזן: הפסגה בכוויית נפתחה, בהודעת הסיכום צפוי הארגון להודיע על "סירוב מוחלט" להכרה במדינה יהודית. המזכ"ל: בשטחים משטר אפרטהייד, זהו אחד מאחרוני מעוזי הקולוניאליזם
הנשיא הפלסטיני סירב בפגישתו עם נשיא ארצות הברית ברק אובמה להכיר במדינה יהודית - ועמדתו התקיפה זוכה לתמיכה מצד הליגה הערבית. על פי מסמך שהגיע לידי סוכנות הידיעות הצרפתית, הליגה הערבית תכריז בסיום הוועידה שנפתחה היום (ג') בכוויית כי היא מסרבת קטגורית להכיר בישראל כמדינה יהודית.
עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
בהכרזתה מחר תצהיר הליגה הערבית על "סירוב מוחלט להכיר בישראל כמדינה יהודית". בהודעה יכריז הארגון כי הוא "דוחה את כל הניסיונות ללחוץ על ההנהגה הפלסטינית" - רמז לניסיונות האמריקניים להמשיך את המשא ומתן המדיני גם אחרי סיומם של תשעת החודשים שהוקצבו לו, בחודש אפריל. על פי הצעת ההחלטה, הליגה הערבית תקרא למדינות ערב להעניק סיוע חודשי בסך 100 מיליון דולר לרשות הפלסטינית.
בנאומו בפסגה אמר מזכ"ל הליגה הערבית, נביל אל-ערבי, כי הליגה הערבית צריכה למצוא אלטרנטיבות כדי להיאבק עם ישראל, אלטרנטיבות מסורתיות וחדשות. הוא טען כי המאמצים הקדחתניים של הממשל האמריקני לא נושאים פרי בגלל המדיניות הישראלית, שמטרתה בין היתר לבזבז זמן. אל-ערבי הגדיר את המצב בשטחים כ"משטר אפרטהייד", וטען כי מדובר באחד מאחרוני מעוזי הקולוניאליזם במאה ה-21.
אמיר קטאר, השייח תמים בן חאמד, נשא את נאום הפתיחה ותקף אף הוא את ישראל. הוא האשים אותה במדיניות קשת עורף ובהוספת תנאים חדשים בכל סבב של משא ומתן. "על ישראל לדעת שהפתרון הוא נסיגה מהשטחים", טען אמיר קטאר. לדבריו, הפעולות של ישראל מעמידות בספק את תהליך השלום בכללותו בקרב העמים במדינות ערב.
14 ראשי מדינות משתתפים בפסגה ה-25 של הליגה הערבית בכוויית, שמונה מנהיגים אחרים נעדרים ממנה. אחד מהנושאים שמעיבים על הוועידה ומציפים את חילוקי הדעות בין המדינות הוא המשבר החריף במפרץ בין סעודיה, איחוד האמירויות, בחריין ומצרים לבין קטאר, שבשנה שעברה אירחה את הליגה הערבית בדוחא.
פרט לסכסוך הישראלי-פלסטיני, נושא נוסף שעומד במוקד הוועדה הוא המשבר הסורי. משטרו של בשאר אסד מורחק מהליגה הערבית בעקבות המשבר והכיסא הסורי נשאר ריק. יו"ר הקואליציה הסורית הלאומית אחמד ג'רבא, שמייצג לכאורה את האופוזיציה הסורית, נאם בתחילת הוועידה. הוא קרא למדינות ערב לאפשר לאופוזיציה הסורית לאייש את המושב של סוריה בליגה הערבית ובנוסף ביקש שהאופוזיציה תייצג את דמשק בנציגויות הדיפלומטיות ברחבי העולם הערבי.