פייסבוק רוכשת חברה לפיתוח מציאות מדומה
העסקה לרכישת חברת טכנולוגיית המציאות המדומה, Oculus VR, תמורת 2 מיליארד דולר, צפויה להיסגר ברבעון השני; מניות פייסבוק ירדו ב-1.1% לאחר הנעילה בוול סטריט. צוקרברג: לאוקולוס יש סיכוי לייצר את הפלטפורמה החברתית ביותר אי פעם, ולשנות את הדרך בה אנו עובדים ומתקשרים
הרשת החברתית פייסבוק הודיעה הלילה (ג') על רכישת חברת טכנולוגיית המציאות המדומה Oculus VR, וזאת תמורת סכום של שני מיליארד דולר. מניות הרשת החברתית ירדו ב-1.1% לאחר תום המסחר. מדובר ברכישה ראשונה של פייסבוק בתחום החומרה.
- אוקלוס ריפט - הקאמבק של המציאות המדומה
- עסקת ענק: פייסבוק רוכשת את ווטסאפ
- מירוץ החימוש של גוגל ופייסבוק: כך זה נראה
- עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו
העסקה כוללת תשלום במזומן בסך 400 מיליון דולר, 23.1 מיליון מניות של פייסבוק וכן 300 מיליון דולר במזומן שיתפרסו על פני שלבים שונים. העסקה צפויה להיסגר במהלך הרבעון השני.
מדובר בעסקה קטנה יחסית לזו בה רכשה פייסבוק את שירות המסרים WhatsApp באמצע פברואר, אז שילמה 16 מיליארד דולר.
"הטלפונים הניידים הם הטכנולוגיה של היום, ואנו מתכוננים לפלטפורמות של המחר", אמר מייסד פייסבוק, מארק צוקרברג, "לאוקולוס יש סיכוי לייצר את הפלטפורמה החברתית ביותר אי פעם, ולשנות את הדרך בה אנו עובדים, משחקים ומתקשרים".
הקאמבק של המציאות המדומה
ה-Oculus Rift הינה קסדת מציאות מדומה חדישה, אשר מומנה באמצעות תמיכת קהל בקיקסטרטר וגייסה 2.5 מיליון דולר - פי עשרה ממה שיוזמי הפרויקט ביקש לגייס במקור.
כתב ynet, טל פרוסט, שהתנסה מעט בפלא החדש, סיפר על חוויותיו:
המאפיין הראשון והחשוב של הריפט הינו הנוחות. להבדיל מקסדות ה-VR הכבדות והמסורבלות של שנות ה-80 וה-90, הריפט קלה מאוד (כ- 370 גרם), ניתנת לכוונון והתאמה למאפייני הראש, העיניים והפנים ובהרכבתה יש תחושה של כמעט הארכה טבעית של חוש הראייה. מסכי התצוגה של הריפט הינם בגודל של 7 אינץ', עליהם מורכבות עדשות המאפשרות לעיניים להתמקד במסכים באופן טבעי, עם שדה ראייה רחב במיוחד, שמחקה כמעט באופן מלא את ספקטרום העין האנושית. יש לציין שמאפייני הצפייה בריפט משתנים מעט בין אדם לאדם, ועדיין ניתן לצפות בשולי המסך השחורים בזווית העין, אולם הדבר אינו פוגם כלל בחוויית השימוש.
קשה לתאר את החוויה במילים. הקסדה מדמה בדיוק כמעט מושלם את חוש הראייה האנושי, ובאמצעות גיירוסקופים מתוחכמים עוקבת אחר תנועות הראש ומזיזה את התמונה בהתאם. המוח האנושי מסתגל במהירות לעולם החדש, ונוצר קונפליקט מוזר בין החלק שמעוניין לשקוע בעולם מצויר וחדש, לבין החלק שמתעקש נחרצות שהוא עדיין ישוב על כיסא בחדר קטן בתל אביב.
האלמנט היחיד שמסרב להשתתף בחגיגה הינו שאר הגוף, אשר אינו מקבל את העובדה שיש חלק במוח שמשדר תנועה, בעוד שהרגליים דוממות, ואין תחושה של תנועה וכוח משיכה. הדבר יוצר תחושה קלה של בחילה, אולם היא מתפוגגת במהירות.
לכתבה המלאה על חוויית המציאות המדומה